Vegyszer maradvány kozmetikumban- így kerüld el okosan.

Vegyszer maradvány kozmetikumban- így kerüld el okosan.

Gyártóként nem lehet elmenni a bizonyos „baby púder” aszbeszt tartalma és egészségárosító hatása mellett, de egyúttal ideje, hogy megnézzük, a modern kozmetika ipar milyen veszélyeket tartogathat. Ezekre figyelj, ha 2019-ben tudatosabb, biztonságosabb bőrápolásra váltasz.


Ugye Te sem gondolod komolyan, hogy ha egy bio rúzs 2 óra alatt lekopik, akkor az normális, ha egy nagy márka 24 órás tartósságot ígér?  Ugyanez a szuperszáraz intimbetét esete vagy a 14 napig illatos ágynemű kontra ecetes öblítés-de ez már egy másik téma.

 

Eltekintve a különféle vegyszerekkel elért „wow” hatástól másik probléma, ha az összetétel egyéb káros-ismert vagy nem ismert-vegyszer maradványt tartalmaz, mely hosszú használat esetén maradandó károsodást okozhat.

 

 

De mégis hogy kerül szennyező anyag a kozmetikai alapanyagba?

 

Szintetikus VS natúr alapanyag

 

Sajnos, ebben a tekintetben szinte mindegy, hogy natúr vagy szintetikus alapanyagról beszélünk. A szintetikusban elvileg jobban „szinten tartható” a maradvány anyag-lásd sodium laureth sulfate, szilikonok, és társaik. Itt a probléma, hogy kapható a piacon különféle minőségű,szennyezettségű és árú (!) alapanyag, és csak a gyártó profit éhségén múlik,mi kerül a flakonba.

A natúr alapanyagnál is fontos a minták rendszeres, gondos ellenőrzése: talkum, és egyéb porok különösen. Az agyagoknál például nagyon fontos a nehézfém tartalom követése. Kiemelten fontos a színező anyagok nehézfémtartalmának követése, illetve minden illatanyag allergénjének követése-hiszen ez sokaknak nagy veszélyt jelent.

 

 

Az illatanyagokról itt találsz egy hosszabb bejegyzést > http://mosomami.hu/MOSOMami-Blog/Halado-kencesuli-ILLATOK-adagolasa-es-a-dokumentacio

A tartósítókról pedig itt > http://mosomami.hu/MOSOMami-Blog/Letezik-e-a-tokeletes-tartositoszer

 

A vegyszermaradvány, azbeszt,egyéb szervetlen anyagok különösen belégzés útján tudnak lerakódni,ezért a púderezés túlzott mértéke kerülendő.

 

TIPP>> A koktélhatás pozitív és negatív értelemben is működik. Ma már tudjuk, hogy bőrön keresztül is felszívódak az anyagok, ezért fontos, hogy kevesebb, de minőségibb termék kerüljön a bőrödre.

 

Irritáció VS allergia  VS egészségkárosodás

 

Egyre több vevőnek egyszerűen „tele a búrája” az illatokkal, színekkel és csak egy mosószappanra van szüksége a mindennapokra. Az ilyen ember egyszerűen érzékeny típus.

Egyes komponensek „csak” átmenetileg okoznak zűrt:kipirosodik a bőröd, köhögési roham tör rád vagy pattanások jelentkeznek. Ezt okozhatja vegyszermaradvány vagy akár mikrobiológia szennyeződés is. Szerencsére elmúlik órák vagy napok alatt. Ez a jelenség az irritáció.

 

Az allergia nagyobb gond: lehet a reakció olyan heves, hogy kórház a vége, vagy még rosszabb. Ezeket a különféle tesztek ki is tudják mutatni. Van pl. benzolsav allergia, sheavaj allergia is már, mogyoró allergia, por allergia.

 

 

TIPP >> keress olyan gyártótól való kozmetikumot, aki hozzáértően megválaszolja a legbonyolultab kérdéseid is és nem hagy kétségek között.

 

Multi VS manufaktúra

 

Hiba mindkét gyártónál bekerülhet a gépezetbe. Ez még nem is lenne akkora baj, mert minden gondosság ellenére lehet mikrobiológiailag instabil egy termék,amit leemelsz a polcról, vagy éppen a stabilitásával van gond mire hozzád postázzák. Azonban a GMP szerint semmilyen olyan alapanyag ne kerülhet kozmetikai termékbe, mely tiltott-azaz rákkeltő,mutagén,stb. Ezt a 1223/2009-es rendelet tartalmazza. Késztermékekben pedig szigorú mikrobiológiai és nehézfém tartalmi szempontok irányadóak.

 

A tapasztalatom az, hogy akik ma a piacon vannak Magyarországon, jelentős részük tisztességes, tanulni akaró és fejleszteni hajlandó kisvállalkozás. Mi nem kapunk  támogatást anyagilag-annál többet erkölcsileg!- és tudjuk, hogy minden egyes flakon minőségi samponban mennyi munka van és mekkora szeretettel készül Nektek.

 

 

Egy manufaktúra nem engedheti meg magának a botrányt. Mi nem tűnhetünk csak úgy el, nincsen ügyvédgárdánk vagy sokadik üzletágunk, pláne nem a többi kontinensen. Ugyanakkor gyorsan tudunk az egyre magasabb elvárásoknak megfelelni, miközben a legfrissebb, leghatékonyabb növényi összetevőket hozzuk el tégelyben, flakonban és egyre inkább minimál csomagolásban-mert minket érdekel a Föld sorsa. A legjobb csomagolás,ami meg sem születik.

 

TIPP > Termékeink többsége „tömörgyönyör”, sokáig elég,kiadós és valódi táplálást nyújt. Nézz körbe például a csodás kis olajok között >>> http://mosomami.hu/category/Natur-vajak-olajok

 

Amikor figyelsz az étkezésedre, jusson eszedbe, hogy az sem mindegy mi kerül a bőrödre, hajadra, és a ruhádra. Belőled és bolygónkból is csupán egyetlen egy van. Készen állsz, hogy velünk zöldülj 2019-ben?

 

Barátsággal: MM Kriszti« vissza
Blog
HATÉKONYSÁG VS. Marketing: haladó kencés tippek a homeopátia megkérdőjelezése után
Cimkék: kiemelt,

Az anyák egy személyben orvosok, kozmetikusok,fodrászok és pszichológusok. A gyógynövények ezért szervesen kapcsolódnak tevékenységünkhöz évezredek óta...

Tovább
Édesnarancs illóolaj- külső belső segítség fillérekből.
Cimkék: kiemelt,

Az illat,amitől mindenki felkiált: mmmm.narancs! A szín,ami boldogságot sugároz és melegségével körbeölel. Az illóolaj, ami pazarlásmentes módon készül és igazán megfizethető tagja a házi boszorkány patikának.

Tovább
Vedd komolyabban a termékek veszélyes cimkéit!
Cimkék: kiemelt,

Annyi információ vesz minket körbe, mégis az alapok néha hiányoznak. Figyeld a termékcimkéken lévő veszélyességi jelzéseket. Nem minden az,aminek látszik!

Tovább