A moringa olaj az „örök életű fa” termésének magjaiból nyert alapanyag, melyet érdemes bevetned a bőr,-és hajápolásban.

A Moringa Oleifera nevű fa Dél-Ázsia trópusi és szubtrópusi területein őshonos. A történelem során élelmiszerként és szépségápolási céllal használták, hiszen a moringa antioxidánsokban gazdag, fogyasztása csökkenti a testben lévő gyulladást, vércukorszintet, koleszterinszintet.

A moringa a modern korban is kitűnő alapanyag bőrünk táplálásához, ráncaink megelőzéséhez és hidratáláshoz.

Hidratálás olajjal

  • Vékony filmréteget hagyunk rajta, amely egyfajta fizikai védvonalat képez a bőr felszínén, meggátolva a vízvesztést. Ebben az ún. okluzív hidratálók lesznek segítségünkre, például olajok, vajak, viaszok.
  • Humektánsokat alkalmazunk: azaz olyan anyagokat, amelyek a bőr mélyebb rétegeiből az epidermiszbe (a bőr külső rétege) vonzzák és ott megkötik a nedvességet . A humektáns anyagok hatásfoka kiemelkedő, emiatt nagyon sok termékben alkalmazzák őket.

A megfelelő hidratáló krém tartalmaz okluzív és humektáns anyagokat is, a legjobb hatás elérése érdekében.

A hajas fejbőr esetén az olaj kiemelt szerephez jut, mert a fejbőrünk még érzékenyebb, korpára és gyulladásra hajlamos. Mivel az egészséges hajhagymák lakóhelye a fejbőrünk, a masszázs, a tápanyagellátás, a vérerek egészségesen tartása prioritás.

A bio moringa olaj élénk aranyló színű, könnyen felszívódó, szinte illatmentes olaj. Antioxidáns, ápoló és kondicionáló kence bőrre és hajra egyaránt.

Moringa olaj BIO

2 870 Ft-tól

Moringa olaj BIO: Élénk aranyló színű, könnyen felszívódó, szinte illatmentes olaj. Antioxidáns, ápoló és kondicionáló kence bőrre és hajra egyaránt.

Erős antioxidáns

A moringa olaj gazdag telítetlen zsírsavakban - különösen egyszeresen telített zsírsavakban (mintegy 70%) - ami azért jó, mert hasonlóan az argán olajhoz, erős antioxidáns. A telítetlen szénpárok kötései meg tudják „kötni” a szabad gyököket, ezáltal hozzájárulhatnak a napégés utáni, vagy az ekcémára hajlamos bőr megnyugtatásához, szép állapotának megőrzéséhez.

Nem nehezíti el a hajat és bőrt

A moringa olaj behénsav (C22:0) tartalma közel 10%. Ez a telített zsírsav egy száraz érzetű emoliens, amely finom filmréteget képez a bőrön és kellemes tapintást kölcsönöz annak. Ez egy hosszú szénláncú zsírsav, mely könnyen felszívódó hatást biztosít az olajnak.Olajsav tartalma (C18:1) kb.70%-os.

Palmitinsav (C16:0) tartalma kb. 5%. A palmitinsav és az olajsav főként a száraz, érett bőr kondícionálásában hasznosul, ráadásul a külső környezeti hatásokkal (fény, oxidáció, stb.) szemben stabilizálja az olajat.

1200x800-arckrem

Amikor hajunkra, bőrünkre készítményt választunk, érdemes a tápanyagtartalmát is megnézni, a benne rejlő vitaminokat, nyomelemeket, antioxidánsokat. A természetes összetevők összhangban működnek bőrünkkel, támogatják a bőr, hajas fejbőr egyensúlyát.