MosóMami Blog

Moringa- szépségolaj hajra és bőrre.

Moringa olaj-az „örök életű fa” termésének magjaiból nyert alapanyag, melyet érdemes bevetned a bőr,-és hajápolásban

A szívós Moringa Oleifera nevű fa Afrikában őshonos, és már egyiptomi ásatásoknál is megtalálták mind a levelek, mind a termés és az abból nyert olaj maradványait. Minden jel szerint élelmiszerként és szépítőszerként is használták. A mai korban is kitűnő alapanyag a bőr táplálásához, a ráncok megelőzéséhez a hidratáláshoz.

Hidratálás olajjal

Amikor hidratálásról beszélünk, két módon védhetjük bőrünket a vízveszteségtől: vékony filmréteget hagyunkrajta- ezt tudják nyújtani az olajok, vajak, viaszok (a sok sok vitamin és páratlan bőrérzet mellett). Másfelől pedig hzmektánsokat alkalmazunk, azaz olyan anyagokat, melyek a környezetből bevonják a vizet a bőrbe, azaz utántöltik. Egy jó arckrém kell, hogy mindkettőt tartalmazza, vagy alkalmazzunk vizes szérumot és aztán olajat a bőrön. A hajas fejbőr esetén az olaj kiemelt szerephez jut, mert a fejbőrünk még érzékenyebb, korpára és gyulladásra hajlamos. Mivel az egészséges hajhagymák lakóhelye fejbőrünk, a masszás, tápanyag ellátás, vérerek egészségesen tartása prioritás.

Erős antioxidáns

Az olaj gazdag telítetlen zsírsavakban-különösképpen egyszeresen telített zsírsavakban (mintegy 70%),ami azért jó, mert-hasonlóan az argán olajhoz- erős antioxidáns. A telítetlen szénpárok kötései meg tudják „kötni” a szabad gyököket, ezáltal hozzájárulhatnak a napégés utáni, vagy ekcémára hajlamos bőr megnyugtatásához, szép állapotának megőrzéséhez.

Nem nehezíti el a hajat és bőrt

Behénsav (C22:0) tartalma közel 10%, és ez a telített zsírsav egy száraz érzetű emoliens, ugyanakkor finom filmréteget hagy a bőrön és kellemes tapintást kölcsönöz. Ez egy hosszú szénláncú zsírsav, mely könnyen felszívódo hatást biztosít az olajnak.Olajsav tartalma (C18:1) kb.70%-os, Palmitinsav (C16:0) tartalma kb. 5%.

Amikor hajunkra, bőrünkre készítményt választunk, érdemes a tápanyag tartalmát is megnézni, a benne rejlő vitaminokat, nyomelemeket, antioxidánsokat. A természetes összetevők összhangban működnek bőrünkkel , támogatják a bőr, hajas fejbőr egyensúlyát.