A ruhanemű-főleg ha minőségi- nem olcsó mulatság, ráadásul a felesleges ruhák megvásárlása bolygónkat is terheli. Szóval emeld mosási szokásaid magasabb szintre,most segítünk megérteni az enzimek működését!

Természetes enzimek

Minden élőlény-kezdve a baktériumoktól- termel enzimeket, éppen ezek hiánya okoz gondot például az emberi szervezetben (lásd pl. laktáz hiánya). Az enzimek tápanyagok bontását segítik elő és ezt hazsnáljuk ki a foltok kezelésénél is. Az enzimek úgy tekintenek rájuk, mint táplálékra és sosem fáradnak ki, bármeddig tudnák folytatni ezt. Éppen ezért felesleges mindenhol alkalmazni őket- hogy kíméljük saját bőrünket és a környezetet is. Bármennyire is természetes eredetű minden enzim, okozhat bőr érzékenységet.

A marhaepe elsősorban zsírbontó enzimet tartalmaz, de összetett hatása révén alig találkoztunk sok év alatt olyannal, hogy valamit nem szedett volna ki. Fű, paprika, bor, olaj, puding és egyéb kihívásokkal is szembeszáll. Vegán folttisztító szappanunk alapja természetes növényi zsiradékok, melybe enzimeket kevertünk- pont olyat, mint a mosógélekbe.

SensEco marhaepe szappan tömb 140g

1 222 Ft nettó 962 Ft

Mosószerbe keverve

Bár mindenféle gyengéd pocaksimogatással egybekötött krémezés, ápolás segít a bőrt rugalmasan tartani, a terhességi csíkok megjelenése alkati kérdés. Fontosabb, hogy figyeljünk arra, mi okoz átmeneti irritációt (a theorbroma vegyület is lehet!) és minél egyszerűbb bőrápolási rutint kövessünk!

Folttisztító gél

Még koncentráltabban tartalmazzák a tisztító enzimeket, maximális koncentrációban, ezért, csak a foltra tehetőek főmosás előtt. Segítenek a szőnyeg, kárpit tisztításban is. A mosás során rásegítenek a tisztító erőre, de biztosan nem fogják fakítani a színt, vagy roncsolni a kényes anyagokat,ruhadarabokat, pl. fehérneműt.

A hatékony tisztítószer használata megkönnyíti a háztartási munkát, de azért a fő szabály még mindig: minél frissebb a folt, annál előbb kezdd el a tisztítást. Illetve, ha régebbi a folt, alaposan áztasd fel vízzel.

Szép nyarat kívánok!