Napraforgó olaj-több van benne, mint gondolnád

Napraforgó olaj-több van benne, mint gondolnád

Ami olcsó, megfizethető, csak rossz lehet? Pedig amiért egy natúrkozmetikai termék elérhetőbb is lehet, az részben az, hogy az Európában is bőségesen termő növény finom olaját tartalmazza. Önmagában csecsemőtől a felnőttig használható bőrápolásra.


Valóban, nagyon nem mindegy, milyen minőség, milyen területről betakarított napraforgó. Ha megbizonyosodsz róla, hogy minőségi, akkor bátran fogyaszd belsőleg és hazsnáld a bőrödre is. Mi egy ilyen szuper keveréket hoztunk el Nektek ITT >>> https://mosomami.hu/Levendulas-testapolo-olaj

 

Nézzük, mi minden előnye van a Bio napraforgó olajnak!

 

 

Csupa vitamin,ami a bőrödnek is jó

 

INCI: Helianthus annus seed oil

Bár számtalan fajtáját termesztik (céltól függően, különféle olajsav tarrtalommal és eloszlással), alapvetően legalább 85% telítetlen zsírsavat tartalmaz, melyből olajsav és linolénsav (Omega-3) jelentős. Ezeken kívül palmitin,-sztearin,-és linolsavat is tartalmaz, mely bőrünket ápolja.

 

 

Tiszta, egyszerű olaj, ami tökéletes extra száraz bőrre például olajos arcpakolásnak, fürdés utáni testápolásnak. Csecsemők fejkoszmóját segít könnyebben leszedegetni. A hajlatokat is be lehet kenni, melyek hajlamosak kiszáradni.

 

 

Helyileg elérhető,megfizethető

 

Magyarország éghajlata kifejezetten kedvez a napraforgónak. Helyileg terem, de szerte Európában is. Mindenestre jóval közelebb van így, mint egy dél-amerikai olaj, vaj. Termése bőséges, a fejek jól meg vannak tömve a kis „szotyikkal”. Magyarország éves napraforgó termelése egyébként közel 2 millió tonna.

 

A szemek olaj tartalma 22-50%-ig is terjedhet, ezért fontos szerepet töltenek be táplálkozásunkban.

 

Minden része felhasználható

 

Virágát szeretik a méhek,bőséges pollent ad. Árnyékában kisebb állatok megpihennek. A kisajtolt termések héja bio fűtőanyag lehet. Az elszáradt lágy szár pedig takarmány télire.

 

A silányabb szemeket adhatjuk madaraknak télen, vadeleségnek.

 

 

Olaját a festékipar is használja.

 

A szép szemek pedig ételeinkben is felhasználhatóak (péksüteményekben, sós sütikben, műzlikben).Az olaj pedig salátákra öntve fejti ki jótékony hatását emésztőrendszerünkre. Semmiképpen nem a rántotthúsban érvényesül a minőségi napraforgó étolaj :).

 

 

Talán nem is létezik igazi nyári fotó napraforgó mező nélkül. Vidám színe az éltető napsugár jelképe. A növény neve találó: napraforgó, ami az olasz nyelvben is jól hangzó girasole,angolul pedig sunflower.

 

Szép tavaszi napokat!

Barátsággal: MM Kriszti« vissza
Blog
8 KÜLÖNLEGES dél-amerikai szépségvaj, amit ismerned kell
Cimkék: kiemelt,

Minden okuk megvan a mosolyra a brazil hölgyeknek-a természet bőséggel adta nekik a szépségolajokat, vajakat.Hajuk és bőrük ragyogó és mindig kamera kész.Hogy csinálják?

Tovább
Műanyag a kencédben? A CARBOMEREKRŐL érthetően
Cimkék: kiemelt,

Carbomer-polimer-és a zöld megoldás a cikk végén :). Egy alapanyag család, amit kifejezetten a kozmetika ipar számára fejlesztett ki a kőolajipar.

Tovább
Minden szolubizáló emulgeátor-de nem fordítva.HALADÓ TÉMA
Cimkék: kiemelt,

Sokan kérdeztétek, hogyan lehet "feldobni" a virágvizeket.Hogyan lehet az illókat vagy egyéb olajat a vízfázisba varázsolni?

Tovább