Kapcsolj turbó fokozatra a környezetbarát mosásban!

Kapcsolj turbó fokozatra a környezetbarát mosásban!

Van, aki még sosem olvasta el az összetevőit egy mosószernek és van, aki már utántöltőben vásárolja egy csomagolásmentes boltban. Esetleg maga készíti...Nos, mind egy hajóban evezünk.


Túl sok mikroműanyag, túl sok vegyszer és vízpazarlás és persze megannyi bőrirritációs tünet: 2021 még tudatosabb fogyasztói szokásokra nevel. A tisztaság, a higiénia fontosabb,mint valaha. Ugyanakkor ma már tudjuk, hogy itt is több megoldásból választhatunk. Nézzük, hogyan tehetünk Bolygónkért a mosási ciklusok során:

 

  Hideg vizes mosás

 

A 30 Celcius fokon történő mosás nem azt jelenti, hogy patakparton, jéghideg vízben kellene suvickolni bármit is. Ez langyos víz, amiben fel tud habozni a szappan és a mosószer is, sőt a mosószóda, aktív oxigénes fehérítő, mosópor is. Utóbbit érdemes picit feloldani vízben.

A nagyon forró vizes mosás helyett a vasalás lehet jó megoldás (hiszen baba ruháknál azt így is úgy is  kell).

 

 

Nem lehet elégszer mondani az előáztatást praktikusságát, vagy a megfelelő folt előkezelést: sokszor csak egy kis  plusz dörzsölés elég, és eltűnik a folt. Mindig a legkevésbé agresszív vegyszer felől közelítsd meg a problémát :). A háztartási "szürkevíz" még felmosáshoz, wc öblítéshez is kiváló!

 

Kevesebb mosószer és öblítő

 

Kérlek, az adagolásd olvasd el figyelmesen! Mi például figyelünk arra, hogy ne csak híg habos vizet vigyél haza, hanem koncentrált formulát, melyben a tenzidek okosan vannak összeválogatva- kihozva  a maximális hatékonyságot a mosás során. A mosógélek nagy előnye, hogy könnyebben oldódnak fel és, általában öblítő sem kell melléjük.

 

Az öblítők csökkentésével, esetleg elhagyásával nagyon sokat tehetsz a tisztább környezetért! Ha csak az illat hiányzik, azt mosóparfümökkel pótolhatod, ezekkel is >> https://mosomami.hu/Mosas-oblites Ha pedig fehérebb ruhákat szeretnél, ecetet, vagy citromsavat tégy az öblítős rekeszbe!

 

 

Utántöltés

 

Bizony: egy flakon lehet cukornád alapú, vagy lehet gyorsabban lebomló, de a legjobb, ha nem is kell legyártani. Nos, töltsd újra! Sok sok boltban ma már ez megoldható, és máris évente 3-5 darabbal kevesebb feldolgozandó műanyag kerül a rendszerbe.

 

Lehetséges az is, hogy eleve csomagolás nélkül vásárolsz tisztítószert! A papírcsomagolású mosószappan, mosódiópor ebben lehet hű társad! >>> https://mosomami.hu/product/Mosodio-filterben-17-mosasra

 

 

Tudatos ruhavásárlás

 

Talán nem is gondolnád, de azért, mert valami fast fashion darab, még nem rongy. Sokan dolgoztak azon a pólón, amit nem olyan drágán vettél. Sok munka, színezés van benne. Ha teheted, válassz tiszta pamut, bio pamut anyagot, magyar terméket és olyan ruhaneműt, melyet például tovább tudsz adni jó állapotban. Legvégső esetben törlőrongynak darabold fel, hiszen ebből sosem elég-kiválthatod vele a papírtörlőt, használhatod a konyhában, fürdőben, de még arctisztító korongokat is varrhatsz belőle!

 

Látod, kis lépésekkel nagyon sokat tehetsz a környezetért és, közben spórolhatsz is a családnak.

Ha tetszett a cikk, oszd meg.

 

Barátsággal:

MM Kriszti

 

 

 « vissza
Blog
Készítsd fel a bőröd a nyárra-anticellulit tippek is :)
Cimkék: kiemelt,

A szépségért minden szinten szinte mindent, ugyebár?A napbarnított bőr vonzóan egészséges benyomást kelt,ha valóban az.Segítünk, hogy elérd.

Tovább
Miért nem mindegy mivel mosod kisbabád ruháit?
Cimkék: kiemelt,

Hosszú folyamat, amíg a kisbabából kisgyerek, a kisgyerekből pedig nagygyerek válik. A mosás ezalatt az idő alatt az egyik központi téma lesz a háztartásban, hiszen akármekkora is a gyerkőc, a foltok bizony megtalálják.

Tovább
Feketeszappan-MIÉRT A GHÁNAI AZ IGAZI?
Cimkék: kiemelt,

Sokan próbálják utánozni, de van, a mikor a vegyész is belebukik :).GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Tovább