3 ok, hogy többet törődj ajkaid ápolásával!

3 ok, hogy többet törődj ajkaid ápolásával!

Központi helye van az arcon, kommunikációnk egyik fő „eszköze” mégis néha elhanyagoljuk érzékeny és sérülékeny bőrét: az ajakkápolásról ősszel se feledkezz meg!


Ajkad rögtön jelzi, ha keveset ittál, vagy ha éppen beteg,lázas vagy. Lila, ha fázol és tűzpiros, ha ideges vagy éppen izgatott vagy.


 

# 1: Az ajkak bőre a legvékonyabb testünkön,de a legtöbb hajszálér is itt található.


 

Ezért van az, hogy lilul, kékül, piros az ajkunk. Azt is jelenti egyúttal, hogy mind a vizet mind a zsírt nagyon gyorsan elveszti és külső ápolás nélkül gyorsan „cserepesre” szárad. Zsírszövet gyakorlatilag nem is található az ajkakban. Mely olajok segítenek az apró ráncok elkerülésében és a hosszan tartó selymes puhaság megtartásában?

gránátalma magolaj

édesmandula olaj

kókuszolaj

kakaóvaj (nyami...)

 

Ajakbalzsamot érdemes elalvás előtt tenni ajkaidra, így éjjel is kifejti jótékony hatását. Napközben szükség szerint, de többször használd. Amikor el kezd cserepesedni az ajak, minél előbb orvosold, mert hamar rosszabbodik-utána pedig több ideig tart rendbehozni.

 

Tudtad? A dohányzás bőröregítő hatása az ajkak körüli területen jelentkezik legkorábban.

 

 

#2: Az ajak könnyebben le tud égni és hosszú távon sérülni!


 

Persze ez nem jelenti azt, hogy kémiai fényvédőkkel pakolt ajakbalzsam a legjobb választás. Cink ,-vagy titán dioxidot tartalmazó ajakbalzsamot akár otthon is tudsz készíteni, de kenhetsz akár egy vékony réteg fizikai fényszűrővel ellátott napkrémet is mindennap a rúzsod alá. Pl >> http://mosomami.hu/product/Eco-Z-Happy-Sun-napvedo-krem-SPF20

Az igazán napfényes országokban probléma az ajkakon kialakuló bőrrák, mert a test fényvédelme mellett ezt hajlamosak vagyunk elhanyagolni. Magas antioxidáns tartalmú olajak, melyeket ajkaidon is bátran használj:

 

- argánolaj

- E-vitamin (0,5-1%-ban nyugodtan adható ajakbalzsamhoz)

 

Fontos, hogy illóolajat, főleg fényérzékenyítő citrus féléket vagy csípős mentákat ne használj ajakbalzsamhoz!

 

Tudtad? Minden napkrémet és ajakbalzsamot 2-3 óránként minimum alkalmazni kell a megfelelő hatás elérése érdekében.

 

#3 : Külső belső egészség

 

Gondolunk itt egyrészt arra, hogy fogyassz sok vizet, gyógyteát és egészséges zsírokat! Bíztatunk egyúttal arra, hogy ügyelj rá, hogy az ajakbalzsam, ajakrúzs biztonságos legyen!

Akár otthon keversz, akár egy új márkát próbálsz ki, ellenőrizd, hogy az alapanyag biztonságos. Illetve a gyártó tisztában van -e azzal, mi van a termékben. Aki importál, nem mindig érti, mi van a rúzstokban. Nem találkozik annak gyártójával. Az USA igen szigorú pigmentek tekintetében, az EU pedig tartósítók, egyes kőolaj származékok, szilikonok tekintetében. Ázsia kellően messze van, és ott az állatkísérlet mentesség is nagy kérdőjel.

 

 

A kevesebb több: jó, ha ki tudod olvasni az összetevőket. Gondolj arra, az ajakbalzsam, ajakrúzs egy része a gyomrodban landol. Egyébként sem célszerű nyalogatni a szánkat, mert bizony könnyebben kiszárad,különösen szeles időben.
 

Tudtad? Kifejezetten ajakbalzsamba szánt összetevő a méhviasz,mely bársonyos védőréteget képez a szádon. Itt megnézheted a vegán összetevőt, mely ajakbalzsamba bátran tehető >>> http://mosomami.hu/product/VegaWax-vazelin-helyettesito


 

Egy kis ajakbalzsam tok, tégely elfér a legkisebb táskában is. Micsoda enyhülést tud hozni csípős időben egy jó balzsam az ajkakon! És milyen finom is tud lenni, ha jóféle olajokból van összerakva! Ápol és véd. Ilyen egy jó kozmetikum.


 

Napsütéses őszi napokat kívánok!

 

Szeretettel: MM Kriszti


 

 « vissza
Blog
Ezeket a kozmetikumokat bevetheted a háztartásban is
Cimkék: kiemelt,

Elfogyott a mosószered vagy nem találod, mivel kéne a bőrcipődet tisztítani? Olvasd el tanácsainnkat rohanós év végi napokra.

Tovább
Minden szolubizáló emulgeátor-de nem fordítva.HALADÓ TÉMA
Cimkék: kiemelt,

Sokan kérdeztétek, hogyan lehet "feldobni" a virágvizeket.Hogyan lehet az illókat vagy egyéb olajat a vízfázisba varázsolni?

Tovább
Tele a zöldséges gránátalmával-a bőrödön próbáltad már?
Cimkék: kiemelt,

Olyan jó,amikor egy étel minden grammja hasznosítható számunkra. A gránátalma mag pont ilyen.A gyümölcs leve és magjának olaja is páratlan.

Tovább