10 év a mosódióval:ideje Neked is váltanod?

10 év a mosódióval:ideje Neked is váltanod?

Hogy repült el tíz év.. És közben csak és kizárólag mosódióval, mosószódával, oxival mostam és sosem kaptunk ki, hogy "koszos a gyerek" vagy Apa melósruhája büdös maradt... Szóval igen, érdemes volt.


 

 Volt értelme az első 25 kg mosódiónak meg az első 400 kilónak meg az első konténernek. Mert ez egy csodanövény. Akkor még bölcsész végzettséggel nem láttam mögé.  Ma már jobban értem a kis molekuláit, szaponinjait és szinergiáját a többi zöld vegyipari alapanyaggal. Mert mi a mosómedvékkel vagyunk :)

 

 

A "szemes" mosódió hőskora: 2006- 2012

 

A "szemes" mosódió is jól teljesít és  diy  mosószerben kifejezetten klasszul működik.  Akár még otthoni "lötyi" is készíthető belőle, mindenféle le,-fel,-átmosáshoz. Ez igazán olcsó és kiadós, ami pedig még fontosabb: BIZTONSÁGOS. Semmiféle vegyipari alapanyag, színezék nincs benne. A termést magjával együtt használja az ayurvedikus orvoslás. Olaja is kincs. Jelenleg biodízelnek akarják használni.

 

RECEPT: 1 liter vízben forralj fel  5 egész szem mosódiót (fontos, hogy magozott, száraz termést válassz), hagy órákon át kihűlni, szűrd le és kész. Hűtőben tárold; mosáshoz 100 ml elég lesz bőven.

 

Tudtad? 1 kg mosódió közel 120 mosást fedez...nem kell neki extra csomagolás vagy tárolási körülmény.

 

  Tégy bele illóolajokat: pl. teafa, citrom, narancs, levendula. Illatos, higiénikus felületekkel dicsekedhetsz majd, a tiszta, friss illatú ruhák mellett :).Ne tégy hozzá lúgos mosószódát vagy kationos öblítőket, mert büdös lesz, összevesznek az alkotórészek. Inkább kezeld elő a foltokat mosószappannal, vagy epeszappannal.

 

A mosódió alapvetően SAVAS kémhatású (vizes oldata kb 4.5-5 pH-jú), mert gy lesz őmosódiósága kitűnő tisztítószere gyapjú és selyem anyagnak is, mindenféle mosható pelusnak, selyemkendőnek,stb.

 

Illattal mi a helyzet? Ecet+illóolaj kombót VAGY mosóparfümöt javaslunk, a hagyományos öblítők nem  kompatibilisek a mosódióval. az EcoNut eleve két féle illattal készül (levendula illó és antiallergén citrus-virágos),ami száradásig jól kivehető.

 

Tudtad? A Senseco mosóparfümök 4 illatban várnak, hogy felfedezd a takarékos öblítést!

 

Honnan érdemes beszerezni? Fő termőhelyek és exportőrök India és Nepál. Adott évi termésmintától függ, honnan érkezik Magyarországra. A BIO minősítés csak hab a tortán, de bio minősítés nélkül is biztos lehetsz benne, hogy a termés vegyszermentes. Ez a kis csodabogyó távol tartja az élősködőket, nem szereti egy kártevő sem.

 

98% mosódió főzet "gyárilag"

 

A Naturgut Gmbh terméke a Sapdu clean 9 éve érkezik hozzánk rendületlenül :). Tartósítószermentes (illetve élelmiszeripari citromsav és nátrium benzoát van benne), színezék,-és illatanyagmentes mosógél. Könnyű adagolni, a friss foltokkal általában elbánik, előkezeléssel pedig mesés. ITT tudod beszerezni >>>http://mosomami.hu/?kereses=Sapdu-Clean%20%20Mos%C3%B3di%C3%B3g%C3%A9l%2098%

 

A  mosódiós  mosószer megjelenése: 2012

 

Már 2012-ben felvetődött,hogy a mosódió kivonatát hogyan is lehetne igazán hatékonnyá tenni? Először egy nagyobb gyártóval szerződtünk, adtunk nekik mosódió mintát, készült is pár flakon. De csalódnunk kellett: mert kiderült, hogy a tenzid, amit hozzáadtak, nem az általunk kikötött minőség. Ezért itt is felvettük a kesztyűt, a vegyész csapat kialakította saját tisztítószergyártó manufaktúránkat,és ma már biztosak lehetünk abban, hogy Nektek csakis a legjobb minőséget adjuk.

 

Néhányan már gyártanak hasonló terméket, de azért ez nem a könnyű műfaj: speciális kivonat előállítási  mód, speciális tenzidek, pH és keverési mód szükséges ahhoz, hogy a Te mosószered is tökéletesen működjön.

 

Tudtad? Kompakt 3 literes mosógélünkből mindössze 40 ml elegendő mosásonként, még 6 kilós gépben is!

 

A mosódiós mosószer előnye a szemes dióval szemben

 

#1: Maceramentes adagolás: használd a sima kupakot.

 

#2: Telephelyünkön újratöltjük a flakont szinte végtelenszer...

 

#3: Fehérekhez, színesekhez is tökéletes. Nincsenek "megeleptés" barna foltok!

 

#4: Nem ragad, nem kell kiszárítani, vagy számolgatni.

 

#5: Hatékony, ez tuti.

 

Mennyire öko a hajóztatása?

 

Jogosan merül fel a kérdés, de megnyugtatlak: 24 tonna mosódió 24 ezer háztartás mosását fedezi legalább 100-120 mosásra.  Ha kivonat készül belőle, akkor pedig, hű...Ellenben 24 tonna klasszikus mosószer jó esetben 6 ezer háztartás mosását fedezi  kb. 50-60 mosásra.

 

Ráadásul a mosódió "zero waste", a használt héjakkal semmi szemét nem keletkezik, a csomagolás,amiben érkezik,pedig karton.

 

Még egy jóhír, hogy a hajózási ipar jelenleg a legjobban kutatott terület energiahatékonyság szempontjából: a légi vagy közúti forgalommal szemben itt több előre lépés történt a környezet megóvása, fenntartása érdekében,

 

Ugyanakkor van egy jó hírünk, a SensEco Brillant, valamint a sensEco Baby mosószerek tisztánt zöld tenzidekkel készültek, szuper, antiallergén illatanyaggal. Nézd csak >>> http://mosomami.hu/?kereses=baby

 

 

Bár a reklámok hangzatosak és színesek és már-már átjön az illat a TV-n keresztül, ne felejtsük el, hogy azt a reklámot te fizeted meg, és adott esetben a bőrödön is érzed a hatását. A túladagolás-túlfogyasztás hatásait itt nem is részletezném.

Szóval izgatottan várom a következő 10 évet :D.

 

Szeretettel: MM Kriszti

 « vissza
Blog
Így óvd a kényesebb ruhadarabokat!
Cimkék: kiemelt,

Elővakartuk a sapkákat,sálakat ovi-suliba indulás előtt, és hétvégén mennek is mosásba, az tuti. Nem is gondolnád mennyi baci, kosz megtelepszik a pihepuha ruhaneműn...

Tovább
Hogyan tedd meg az első lépéseket a vegyszermentes élet felé?

Tiszta baba, rendes ház-tartja a mondás...Észrevetted, hogy a rendelőben, a kórházban meg aztán a séták alkalmával mintha versenyt futnánk mi anyukák? Rengeteg a feladat, és sokszor nem jut idő a legfontosabb dolgokra.

Tovább
Popsitörlők-nem csak hulladékveszély
Cimkék: kiemelt,

Gondoltad volna, hogy egyre több probléma adódik baktériummal fertőzött eldobható popsitörlőkkel? A felesleges hulladéktermelés csak a jéghegy csúcsa...

Tovább