Szappankészítők álma, ajakbalzsam rajongók imádatának tárgya ez a selymes, mennyei illatú összetevő. Miért inkább külsőleg használd? Kiderül…

Szobahőmérsékleten szilárd, a bőrön könnyen olvadó összetevő édes-krémes csokis illattal. Kedvencünk, a kakaóvaj-főleg nyáron.

A kakaóvaj kíméletes előállítása

Miután a termést  megtörték, a belül található babokat kiteszik a napra fermentálódni. Ez egy természetes biológia folyamat, kissé elődolgozza a babokat. A kakaóbabokat ezután pirítják és összetörik és kipréselik belőle az ún.”likőrt”, amiből ezután szétválasztják a száraz anyagot (kakaópor) és a kakaóvajat.

Az MM Gold Natur kakaóvaj ún. PPP= Prime Pressed Pure minőségű. Első sajtolású, finomítatlan-megőrzi a karakteres kakakós illatot és fantasztikus tapintást.

Létezik még sokféle feldolgozású kakaóvaj-attól függően melyik iparág kívánja felhasználni.  Kozmetikumba a PPP fajta igaztán kedvelt. Ugyanakkor a finomított pasztilláknak is megvannak a vitathatalan előnye kozmetikumban is. Kakaóvaj pasztillát itt találsz >>> https://mosomami.hu/product/Kakaovaj-pasztilla

 A bőrödre mehet-pocakba már kevésbé

A kakaóvaj bő évszázada ismert és kedvelt  alapanyaga a kozmetika iparnak.  A telített zsírsavak, melyek nagyrészt felépítik ezt az alapanyagot,  a bőrt védőréteggel vonják be, mely a nedvességet bent tartja. Ez a selymes, illatos védőréteg sokáig a bőrön marad és puha tapintásúvá teszi azt.

Palmitin,-és ,-sztearinsav tartalma magas, emiatt sokáig nem is avasodik. A legtöbb olajjal szépen simul a formulákba és segíti a többi összetevő felszívódását.

Ezek a zsírsavak azonban nagyon magas kalória tartalmúak. A csokoládé készítésekor a kakaóvajat tejjel, ízesítőkkel keverik és fokozatosan visszaadgolják a korábban leválasztott kakaóport. Ezért olyan csokoládé fogyasztása előnyös, amiben a kakaópor tartalom magas-hiszen az antioxidánsok és a természetes koffein inkább abban találhatóak meg alacsonyabb kalória tartalom mellett.

Kedvenc kence receptjeink

#1 Trópusi ajakbalzsam 

A királynői monoi de tahiti olaj (ITT https://mosomami.hu/product/Monoi-de-Tahiti-olaj)

és a kakaóvaj párosa-kitűnő testápoló és ajakbalzsam egyben. Kever fele-fele arányban, vagy, ha szilárdabbat szeretnél,növeld a kakaóvaj arányát!

#2 Bársonyos kakaóvajhab 

Olvassz össze 50 g olíva olajat 5 g sheavajjal és 35 g kakaóvajjal. Majd, dermedés közben habverővel habosítsd fel! Gyorsan beszívódó habos kence a mindennapokra-tetőtől talpig. Küönösen érett bőrre. Olívaolaj itt https://mosomami.hu/product/Olivaolaj-extra-szuz-bio

A kakaóvaj számtalan zero waste kozmetikum összetevője lehet szappantól a testápoló tömbökig. Hosszan selymessé varázsolja a bőrt, fényes kinézetűvé és puha tapintásúvá teszi azt. Nagy melegben az illatanyag sem mindig esik jól-nem úgy a mennyei csokoládés aroma. Tégy egy próbát :).