Általános információk

Termékein megvásárolhatók a webshopunkban, valamint partnereink webáruházaiban, és bioboltjaiban az ország számos pontján.

Szállítási és átvételi lehetőségek

CSOMAGAUTOMATA FOXPOST
790Ft
20.000Ft felett: INGYENES

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS CS-SPRINT és GLS
10.000Ft alatt: 1290Ft
10.000 – 20.000Ft között: 990Ft
20.000Ft felett: INGYENES

SZEMÉLYES ÁTVÉTEL: INGYENES
2142 Nagytarcsa, Déri Miksa utca 10/c. 7. ép (8 és 16 óra között munkanapokon)

UTÁNVÉT plusz díja: 300.- Ft (értékhatártól függetlenül)

Minőség

Az egykomponensű növényi vajak, olajok, szállítmányonként mutathatnak eltérést. Ez abból ered, hogy minden növény másképpen érik be, másképpen adja ki az olajat. Egyes tulajdonságok csak molekuláris szinten tapasztalhatóak, másokat jobban észreveszünk: pl. a sheavaj egyszer picit világosabb bézs, majd sárgás bézs.Máskor a diós-füstös illat különbözhet.

Az objektív tulajdonságokat minidg azonos szinten kell tartani, ilyen a bakterológiai tisztaság, vagy a finomítatlan/ finomított mivoltja egy alapanyagnak.

A szubjektív tulajdonságokat (bőrérzet, illat, stb.) egyedi döntés és egyedi bőrtípus, akár hangulat adja, ezért lehet, hogy egyes olajokat megszeretsz testápolásra, másokat nem. Igyekszünk részletes leírást adni, de ha kérdésed, aggályod lenne, mindenképpen írj nekünk: [email protected].

A növényi mosószerek (cukortenzidek, szaponin) is mutathat apró ingadozást, de ez sosem megy a mosóerő rovására! A növényi mosóadalékok néha szeparálódnak egymástól, és elegendő összerázni őket, utána használhatóak. Kérjük, hogy tartsd őket fagytmentes és száraz helyen, és óvd az erős napsütéstől is. Szeretnénk, ha elégedetten nézelődnél boltunkban, ezért keresd bátran Facebook oldalunkat, ahol sok recept, ötlet található. Blogunkban rendszeresen adunk tippeket kezdő és haladó kencekészítőknek, valamint megosztjuk általános bőrápolási tanácsainkat. FONTOS Bontott vagy félig használt terméket nem áll módunkban visszavenni. Illat, szín, egyéb komponenst érintő kérdésben bátran kérdezz csapatunktól. Minden egyéb esetben kérünk jelezd felénk, hogy segíthessünk a választásban, vagy megoldjunk egy minőségbeli kérdést: [email protected]

Csomagolás

Gyakorló végfelhasználóként tudjuk, hogy egy-egy csomag kibontása után a szemetes gyakran megtelik a térkitöltő műanyag hulladékkal. Ez egyrészt bosszantó, másrészt a környezetre nem kis terhelést zúdít rá indokolatlanul. A megrendelt termékek csomagolásánál ezért nekünk is elsődleges szempont, hogy minél kevesebb plusz csomagolóanyag kerüljön a dobozokba. Könnyűnek hangzik... Sajnos azonban a futárszolgálatok gyakran nem képesek kellő óvatossággal kezelni a kiszállításra váró csomagokat. Egy egy leejtett csomag -törékeny tartalma révén- gyakorlatilag megsemmisül. Tipikusan a mosógél flakonja eltörik, és a kiszabaduló folyadék eláztatja, használhatatlanná teszi a csomagban található többi terméket is. Ezekre, a szállítás során tönkrement csomagokra, a szállító cég csak és kizárólag akkor vállal garanciát, és fizet kártérítést, ha a csomagolást megfelelőnek ítéli meg.

Megfelelő csomagolásnak az minősül a hivatalos futárszolgálatos álláspont szerint, mikor a termék nem érintkezik közvetlenül a fő szállító dobozzal! Tehát alul, felül és oldalt is térkitöltő anyag van a csomagban. (Ez nonszensz, igaz…?)

Amennyi az áru a csomagban, kb ugyanannyi térkitöltőre volna szükség… De a kedves vásárló mit kezdjen annyi térkitöltővel?

Mivel mi is gyakran kapunk is csomagot , így felgyűlik nálunk is a térkitöltő anyag. A nem lebolmó hagyományos térkitöltőt természetesen újrahasznosítsuk, csakis viszonteladói csomagokba használjuk fel, így kedves partnerünk is tovább tudja használni. Szerencsére évről évre csökken-szinte el is tűnik- a nem bio térkitöltő habok jelenléte, hiszen együttműködő partnereink hasonlóan” kattantak”, mint mi.:)

Végfelhasználó vásárlóinknak (kisker) csomagjába igyekszünk újrahasznosított papírt alkalmazni a doboz falának megerősítése végett, valamint a térkitöltő csipszből a BIO verziót használjuk, mely közönséges kukorica pehely. Langyos vízben pillanatok alatt feloldódik. (próbáltad már? )Ha nem tudsz vele mit kezdeni, egyszerűen oldd fel és öntsd a WC-be. Vagy a kertre. Vagy gyűjtsd össze a kamrában, de vigyázz, mert az egerek szeretik! 🙂

Mostanában sok visszajelzést kapunk, hogy túl sok a térkitöltő anyag a dobozokban, ezért fontos hangsúlyozni, hogy ezek lebomló anyagok, nem kell tőlük megijedni. Műanyag térkitöltőt egyáltalán nem használunk háztartási csomagokban, és sok éve nem is vásárolunk!

Újságpapír, feldarabolt mindenféle doboz- nem túl szépek, de betöltik rövid életű szerepüket a szállításban. Ezért nem költünk extra vastag “gyári” papírtekercsre, vagy bioműanyag légpárnákra. Helyette azzal dolgozunk, ami kéznél van. Néha, ha bírja még a doboz, abban küldjük a termékeket vadiúj doboz helyett. A papírt gyűjtük szelektíven, a térkitöltőt pedig oldjuk fel vízben, és már is volt-nincs. 🙂

Ahogy ezt olvastam egy jó kis idézetben: milyen kár valamit egy percig használni, ami aztán több száz évig nem bomlik le…