Ha azt hitted, csak megmosod és kész-nos, ha mindig ápolt megjelenésű hajkoronára vágysz, ez kevés lesz. Minimum egy jó sampon és balzsam, és persze egy jó hajkefe a nesszeszer részét kell képezze. Aztán pedig a részletek a cimkén rejlenek… Ahány haj és fejbőr típus, annyi sampon.Mondanám szívem szerint.

A jó hír, hogy Te magad is személyre szabhatod a samponod, főleg nyáron, amikor állandósul a trópusi meleg és mindenhol izzadunk…

Gyakori gond: viszkető fejbőr

Míg ősszel kiszárad, ilyenkor megizzad és bepállik a fejbőr-főleg ha vastagszálú a hajad és jó hosszú. Ettől aztán zsíros korpa vagy ekcéma is kialakulhat, mely hosszú távon hajhullással is járhat. Fontos az alapos, de kíméletes tisztítás. Ilyenkor a hajas fejbőr pH-ja  savas irányába megy még jobban (egyébként is inkább 5.5)  , ezért jól esik neki az inkább 5.5-5.8-as pH-jú sampon-de ha még ettől is viszket, tegyél hajmosáskor a samponodhoz késhegynyi SZÓDABIKARBÓNÁT! Ne töbet, de ettőlpicit felmegy a pH és jobban esik a fejbőrödnek.

Ha már kialakult korpád van, és száraz korpa, ott zsírhiány alkaulhatott ki-hajmosás előtt olajos átmasszírozás, és tápláló, visszazsírozó sampon segíthet. Ha a samponod nem tartalmaz olajat, most érdemes lehet pár cseppet hozzátenni egy adagnyi samponhoz. Csökkenti a habzást, de a fejbőrödnek jól fog esni, a hajszálaid pedig csillogóbbak lehetnek. 

Zsíros vagy gombás eredetű korpa esetén szükség lehet orvos által felírt vagy gyógyszerész által javasolt kénes, vagy egyéb gombaölő szerre-de ezeket hosszú távon nem szabad alkalmazni! Ahogy túl vagy a nehezén, egy kíméletes összetételű, de hatékonyan tisztító és friss érzetet biztosító sampon elég a heti többszöri hajmosáshoz.  Egy-egy csepp teafa, rozmaring, zsálya a samponhoz adva  illóolaj friss érzetet biztosít.

Rendszeresen előfordul : kiszáradt hajvégek, fakó hajszín

Mindenkinek egyéni, hogy milyen gyakran kell vágatni a haj végéből, vagy éppen ritkítani. Egy biztos: a megértő, figyelmes fodrász kezei aranyból vannak! Reméljük nem kell újra bezárni, addig is, a rendszeres fodrászkodásra ne sajnáld az időt!

Ahogy a balzsamozásra sem! Egyes hajtípusok szeretik, ha más HAJMOSÁS ELŐTT BALZSAMOZOL, érdemes egy próbát tenni, ha különösen száraz a hajad például festés miatt. Hosszú hajaknál a hajvégek gyengéd, vékony olajozása segít a töredezés késleltetésében és össze is tapasztja az esetleges kezdődő szálkás végeket.

A spray-s megoldású könnyed balzsamok hidratálnak, és védik a hőtől a hajszálakat-nyáron érdemes a táskában tartani.

Hajmosás után azonban kötelező még akkor is, ha a fejbőröd zsírosodára hajlamos. A balzsam a hajra való.

Érdemes kiderítened, hogy a hajad mennyire igényli a keratint- ez a balzsamunk bővelkednik benne

Előfordulhat: hajhullás

A hajhullás minden évszakban és korosztályban előfordulhat. Amennyiben nem áll hormonális, természetes változás vagy orvosilag igazolt betegség mögötte, akkor érdemes egy új, jobb hajápolási rutint bevezetni. Egyes olajok, pl. amla, ricinus fejbőrt tápláló masszírozó olajok hajmosás előtt alkalmazva a vérkeringést pezsdítik.

Ha strandolsz, ne menj vizes hajjal ki-be légkondicionált helyiségbe! Az állandóan nedves haj sem kedvez a fejbőr egészségének és hajszálaidnak sem-még jobban kiszáradnak. Fontos a párnahuzat minősége- és tisztasága: nyáron különösen fontos, hogy friss textília legyen, és nem mindegy a mosószer sem-kerüld amennyire lehet, a káros kemikáliákat! Egy jó hajkefe is csodákra képes: átmasszírozod a fejbőröd és nem roncsolja az éppen kinövő baba hajat sem. Került a túl erős comfokat, csatokat.

Végül pedig a stressz: biztos ismerős: végre nyári szünet, de akkor mi lesz ősszel? Szabadság, meleg, családi grillezés… Ne negedd, hogy úrrá legyen rajtad a feszültség. 5 perc relax mindenkinek jár!

Mielőtt a hajad egészsége bánná, fogadd meg tanácsainkat és törődj hajad egészségével, hiszen ez szépséged egyik legláthatóbb ékessége!