Az illat az i-re a pont, már ha nincs allergiád...

Ha van, akkor is lehet megoldás.

Mivel mi a kevesebb több elvét valljuk, alapvetően illatanyag mentes, esetleg illóolajos termékeket gyártanánk kizárólag, de tudjuk, hogy egy jó bőrérzetű termék akkor teljes, ha kellemes illat is társul hozzá, és nem mondjuk az E-vitamin érdekes, édeskés-kesernyés szaga, hogy a tenzidekről ne is beszéljek. Mosószereknél ez hatványozottan igaz, nehéz illatanyagmentes terméket gyártani. Azért nekünk sikerült... 😊

Mindenki szeretné a tökéletes illatanyagot, ha már illat.

Még ha ilyen nincs is, alábbi összefoglalónk segíthet a termékválasztásban, amikor fontos számodra, milyen alapanyag kerül a termékbe. Kérdezz rá a gyártónál, ha nem egyértelmű.

Milyen illatanyagok léteznek?

  • Illóolaj ( sok vagy néhány allergénnel). Az illóolajok sok száz molekulából állnak, ezek aromás vegyületek pl. linalool, geraniol, stb.
  • Natúr parfüm (illóolajokból, kivonatokból) . Úgy kell elképzelni, hogy a molekulákat, mint egy puzzle, összerakják.
  • Szintetikus parfüm (sok vagy néhány allergénnel) . Ugyanúgy aromás vegyületekből készül, mint ahogy a természet alkotja az illóolajakat, csak ezek mind szintetikusak.
  • Szintetikus parfüm allergénmentes - a ma az EU listában tiltott 30+ allergén anyagot "kiszedik" az illat kompozícióból.
  • Funkcionális illatanyag pl. rózsa kivonat, vagy rozmaring kivonat.

Mi NEM kozmetikai vagy tisztítószer ipari illatanyag?

  • illatolaj lámpába, gyertyába: ezt egyenesen tilos bőrre, ruhára tenni
  • eau de parfum, parfum: a kifejezetten illat parfüm viszonylag magas alkohol tartalommal nem tehető termékbe, mert tömény és párolog is. Egyébiránt lehet természetes és szintetikus, gyakran állati összetevőkkel!
  • tinktúra, gyógynövény tea vagy ismeretlen sámántól vett kivonatok: ezek sem illatanyagként sem funkcionális összetevőként nem használhatóak!

Fedezd fel illatanyagmentes termékeinket!

Mindent összevetve, kozmetikumokra egész évben szükségünk van, az illatanyagokra nem feltétlenül. Mégis, aki teheti, élvezze ki az illatozást, hiszen jót tesz léleknek és néha, testnek is.

Csillogó téli napokat, Boldog Új Évet kívánok