Az olajfa (Olea europaea) valóban csodafa: olaja nyersen fogyasztva nemcsak finom, de roppant egészséges is!

Az olívaolaj bőrre kenve antioxidáns hatású, selymességet kölcsönző szer.

Az olívaolaj szappanba helyezve páratlan visszazsírozóként funkcionál. Nem meglepő, hogy aki egyszer hozzájut egy 72% olívaolaj-tartalmú Marseille szappanhoz, azonnal beleszeret! Nagyjából olyan ő, mint Ghánának a fekete szappan, vagy a magyar háztartásokban régóta használt mosószappan: tradicionális, kézműves és tisztálkodásra, tisztításra is kitűnő. Hiába szappan - és a szappan elvileg mumus, éppen mi az aktuális divat -, nálunk jól bevált érzékeny és ekcémára hajlamos bőrre, sőt hajra is.

A Marseille szappan egy francia kézműves termék, melyet megtalálsz webáruházunkban:

Marseille szappan (pálmamentes) 300g

2 908 Ft nettó 2 290 Ft

A Marseille-i Szappankészítők Szövetsége

A valódi 300 g-os Marseille szappan kockák egy hivatalos szabvány szerint készülnek. A manufaktúrák egy szövetkezetbe tömörülnek, és nagyon büszkék is erre.ó, hiszen őrzik a francia hagyományokat, fenntartják az örökséget.

A Marseille szappan olívaolaj tartalma 72%. A recept tradicionális, féltve őrzött és tökéletesre csiszolt az évszázadok alatt. Lehet kapni 300 g-os, 600 g-os kockában, némely gyártó esetleg 120-150 g-os téglatesteket is árul. Ez utóbbiak nem szabványosak.

Marseille-i Szappankészítők Szövetsége

A fehér Marseille szappan

A fehér Marseille szappan elkészítéséhez olívaolaj helyett pálmazsírt használnak, hiszen a pálmazsír az egyik legpraktikusabb szappan alapanyag. Mi ezt kerüljük, hiszen az esőerdők pusztulása erőteljesen korrelál a pálmaolaj iránti kereslet növekedésével. Ha szeretnéd óvni környezetünket, inkább válaszd a zöld Marseille szappant.

Színes szappanok - illatos habzás

A szappan manufaktúrák káprázatosan színes és illatos remekműveket készítenek - az illatok inkább már szintetikusak, a színezékek között agyag is szerepel. Természetesen a levendula állandó toplistás illatanyag, de a dörzsanyagos, agyagos szappanok is mindenféle bőrtípusra készülnek.

Így használd a nagy kockát:

Érdemes 4 részletbe vágni a nagy kocka Marseille szappant. A szappan szeletelve is lassan kopik, könnyen felhabzik és jó bőrérzetet hagy maga után. Egy-egy ruhadarabot ki is moshatsz vele és készíthetsz általános felmosó- és lemosószert is.

A Marseille szappan - ez a francia kézműves remekmű - csodálatos éke lesz fürdőszobádnak!

Napsütéses őszt!