Gondolatok az ÁLLATKÍSÉRLETMENTES kozmetikumokról

Gondolatok az ÁLLATKÍSÉRLETMENTES kozmetikumokról

Miattam ne vakuljon meg egy nyuszi sem, és ne úsztassanak vegyi fürdőben tengerimalacot a tusfürdőm miatt, és nem szeretnék szenvedő kis egereket vagy mutálódott patkány bébiket.gondolatokat.


Törvényi háttér

 

Biztos sokan vagytok ezzel így, és a jó hírem, hogy az EU is! Azaz már 2004 óta tiltott a kozmetikai késztermék tesztelése állatokon, 2009 óta pedig a kozmetikai összetevők tesztelése is. Ez szuper hír,igaz?

 

Itt olvashattok bővebben: https://ec.europa.eu/growth/sectors/cosmetics/animal-testing_en

 

 

Hol tiltott az állatkísérlet MA?

 

Az EU-ban biztosan. Sajnos, a világ többi kontinensén ingadozó ez a tendencia, de köszönhetően az Állatvédő szervezeteknek, a nyomás egyre nagyobb, az alternatív teszt lehetőségek pedig egyre inkább elérhetőek. Ha EU-ban gyártott terméket vásárolsz, egészen biztos lehetsz benne, hogy a kozmetikumot nem tesztelték állatokon! FIGYELEM: EU-s forgalmazó/felelő személy  nem egyenlő EU-s gyártóval!  Egyenlőre a gyógyszeripart nem fedi le a törvény. 

 

 

Amit nem mindenki mond el:

 

- Minden EU-ban gyártott termék Állatkísérlet mentes, azaz ez külön nem reklámozandó, és nem lehet belőle verseny előnyt kovácsolni, mint ahogy abból sem, hogy az üzem GMP szerint működik. Ez alap 2013 óta (is).
- Az Állatkísérlet mentességet nem nagy márkák kérték, hanem a fenti dátum szerint jó ideje törvényileg meghatározott. Szomorú, hogy egyes márkák mit hitetnek el a vásárlóikkal, hogy magukat még jobb fényben tüntessék fel...
- A terméket nem tesztelték állatokon, de az összetevői nagy részét sajnos valószínű, hogy igen. Ezen már nem változtathatunk, visszacsinálni nem lehet, és nem nagyon fogsz olyan alapanyag adatlappal találkozni, ahogy ne szerepelne az "LD 50", vagy egyéb halakon végzett teszt eredménye. A jó hír, hogy a jövőben már nem fog több állat szenvedni a már bejáratott, működő, biztonságos alapanyagok miatt. Tehát az "Állatkísérlet mentes" szöveg megtévesztő lehet. Helyesebb talán a "Vegán".
- Import terméknél be kell kérni a gyártó erre vonatkozó nyilatkozatát!

Ezért is preferálom az EU-ban előállított kozmetikumokat, hiszen az USA-ból, vagy akár Koreából, Kínából érkező termék gyártója kellőképpen messze van ahhoz, hogy az összetevő lista valódiságát homály fedje.

 

 

 

Állatkísérlet helyett irány a labor!

 

Olyan jól ismerjük az emberi testet és olyannyira picire bonthatjuk az alapanyagok kémiai hálóját, hogy azokból pontosan meghatározható a kozmetikum biztonságossága; bizonyos szakmai oldalakon a termék biztonsági jelentését végző személy jól meghatározhatja az adott kozmetikum "biztonsági kódját". Az ún "in vitro" és "ex vitro", valamint egyéb humán önkéntes tesztek ma már elegendő infót tudnak nyújtani bármilyen élőlény kínzása nélkül. Az egyedi érzékenység, allergia pedig sajnos bármikor felbukkanhat, legyen szó emberről vagy állatról.

 

Tehát nincs ma már szükség, hogy úszkáló halak vizébe tegyenek habzóanyagot, vagy nyulakat borotváljanak le és kenegesség mindenféle kencével, sminkszerrel.  Mesterséges bőrsejtekkel remekül kivitelezhetőek a kozmetikai irányú vizsgálatok. ha egy kozmetikum pedig olyan rizikós, hogy hosszassan kéne tesztelni-nos, Te megvennéd egyáltalán??

 

Készítsd magad a testápolódat!

 

Ha vegán vagy azért, ha minimalista stílust kedveled, azért, és ha érzékeny bőröd, méginkább: a természetes növényi olajok mindenkinek megoldást kínálnak a szépségápolásra tetőtől talpig. A bio olajokat nem tesztelik állatokon és előállításuk fenntartható, tiszta forrásból származik. Változatos zsírsav és vitamin tartalmuk minden korosztály számára nyújt megoldást még problémásabb bőr esetén is.

 

 

Egy szuper kence recept ITT:

-1 rész vegán szilikon pl ez: http://mosomami.hu/Vegaszil-d-ether

- 1 rész kakaóvaj

- 1 rész kókuszvaj

 

Használd a kencét napozás utáni hidratálóként vagy pocakodra babavárás idején megelőzendő a bőrszárazságot.

 

Tapasztald meg a növények varázslatos világát bőrödön keresztül.Ápold magad tudatosan.

 

Szép napokat!

Szeretettel MM Kriszti« vissza
Blog
Csábító bőrápoló a kakaóvaj
Cimkék: kiemelt,

Szappankészítők álma, ajakbalzsam rajongók imádatának tárgya ez a selymes, mennyei illatú összetevő. Miért inkább külsőleg használd? Kiderül...

Tovább
A legjobb SZILIKON HELYETTESÍTŐK hajra és bőrre
Cimkék: kiemelt,

Amikor először találkoztam ezzel az anyaggal, két dolog lepett meg: közel 50 éve kapható és kizárólag kókuszból nyerik, nagyon egyszerű eljárással. Bőrérzetből ötös :)

Tovább
Vízspórolás kozmetikummal
Cimkék: kiemelt,

Ha kozmetikum akkor csak a sampon,balzsam, tusfürdő jut eszünkbe-amihez sok víz kell.Gyártáskor és lemosáskor is. Ideje szemléletet váltani ZÖLDKOZMETIKUMOKKAL.

Tovább