Végre egyszerűbb a szőrtelenítés-cukorpasztával

Végre egyszerűbb a szőrtelenítés-cukorpasztával

A bundától télen is meg kell szabadulni, de nem mindegy mennyire fáj vagy mennyibe kerül. Most egy régi-új módszert mutatunk be.


Cukorpaszta vagy cukorgyanta?

 

Mi cukorgyantának hívjuk a webshopban (itt >>> https://mosomami.hu/category/Szortelenites )

Azonban ez a termék gyantát, vagy annak származékát egyáltalán nem tartalmaz, kizárólag cukor, méz, víz, citromsav alkotja.  Mivel azonban a szőrt gyökerestől tépi ki, a gyantához hasonló, a mozdulatok is hasonlóak, ezért így nevezzük.

 

Ha nagyon pontosan akarunk lenni, létezhetnek olyan gyanta készítmények, melyek összetevőként tartalmaznak cukrot vagy mézet, de ez nem 100% cukorpaszta.

 

 

Mennyire természetes a cukorpaszta?

 

Amennyire csak lehet: víz, méz, citromsav alkotja. Aki a gyanta származékokra allergiás, a cukorgyantát bátran választhatja.

Éppen ezért könnyen lemosható a bőrről simán vízzel. Ráadásul pihe-puha marad utána. A cukor,-és származékai köztudottan nagyon jótékonyan hatnak a bőr hidratáltságára.

 

 

 

Milyen testrészekre és szőrtípusra javasolt?

 

A világos barna, szőkés hölgyek-urak  itt is előnyben vannak: a cukorpaszta elsősorban a gyenge első szőröket, vagy a világosabb szőröket szedi jól ki.  Van, akinek mindenhol ilyen típusú a szőre (akár intim területen is). A sötés, erős szőrőkkel nem biztos, hogy kiváló az eredmény.
 

Patronos vagy tégelyes?

 

A patront otthon könnyebb kezelni, nyáron akár "magától" is olvadt állapotban van. A speciális melegítő készülék télen is segít optimális hőfokon tartani a cukorgyantát. Figyelem-ez a készülék nem alkalmas hagyományos gyanták melegítésére és fordítva is igaz. A klasszikus patronmelegítőben nem szabad cukorgyanta patront helyezni, mert túléghet, túlforrósodhat.

 

A tégelyes pasztát fapálcikával kell felhordani a bőrre-ez egy kis tapasztalatot, vagy kozmetikus barátnői segítséget igényel. Mi a MEDIUM -ot tettük a kínálatba, mert ez télen sem túl kemény, nyáron sem túl folyós. Függ a felhasználó személy kézhőmérsékletétől. Itt egy videó a műveletről >>> https://www.youtube.com/watch?v=GVKrLumCEpA

 

Jól mutatja, hogy a cukorgyantát FORDÍTVA kell használni (akár textilcsíkkal akár a nélkül), mint  a hagyományos gyantát. Azaz, kend fel a szőr növekedésével ellentétes irányba és húzd le az szőr növekedésével megegyező irányba.

 

 

A tégelyes cukorpaszta egyébként jó sokáig elég. A műanyag kupak újrahsznosítható, a fém tégely pedig kreatívan felhasználható.

 

Próbáld ki a a természetesen nagyszerű cukorgyantát, és légy ápolt télen is!

 

Szép napokat!

Barátsággal: MM Kriszti« vissza
Blog
Kezdd el időben!-kamaszok bőrápolása

Ideje őszintén beszélni arról, hogy kamasz gyermeked bőre is változik-és öregszik. na nem feltétlenül a kora miatt...Hidratál hidratálj hidratálj!És mi még?

Tovább
Miért nem mindegy mivel mosod kisbabád ruháit?
Cimkék: kiemelt,

Hosszú folyamat, amíg a kisbabából kisgyerek, a kisgyerekből pedig nagygyerek válik. A mosás ezalatt az idő alatt az egyik központi téma lesz a háztartásban, hiszen akármekkora is a gyerkőc, a foltok bizony megtalálják.

Tovább
Műanyag a kencédben? A CARBOMEREKRŐL érthetően
Cimkék: kiemelt,

Carbomer-polimer-és a zöld megoldás a cikk végén :). Egy alapanyag család, amit kifejezetten a kozmetika ipar számára fejlesztett ki a kőolajipar.

Tovább