Újratöltésre fel Magyarország!

Újratöltésre fel Magyarország!

A csomagolásmentes boltoknak és a kitartó, valóban tenni akaró bioboltoknak, közérteknek köszönhetően itthon is egyre több a mosógél,-szappan újratöltési pont. Hogy ez nekik és nekünk mennyi plusz munka-nem kérdés. Hogy a környezetnek mennyivel jobb?- na ez az igazi zöld biznisz :)


Külföldön már multikban,-és drogéria láncokban is elérhetőek ezen termékek újratölthető változatban-azaz van egy automata gép és lehet egyedül ezt használni. Mivel mi magunk is kínálunk jó nagy kannákban mosószert és kozmetikumot is, szeretnénk jó,-és rossz (na nem rossz, de a 21.századi embernek kihívásokkal teli) oldalát megmutatni ennek a műfajnak.

 

Érvek az újratöltés mellett

 

1. Műanyagcsökkentés.

 

Évi minimum 10 flakonnal kevesebb kerül a szemetesbe-ez nagy dolog! Ráadásul a mosó,-mosogatószerek többsége több fronton is bevethető a háztartásban. Arról nem is beszélve, ha visszatérsz mosószóda+mosószappan+ ecet megoldásra. Ezeket a csomagolásmentes,- és bioboltok biztosan kínálják!

 

2.Kiadások csökkentése

 

Amikor hazaviszel 1 liter mosógélt a saját kis tárolódban, óhatatlanul elkezdesz gondolkodni, hogy vajon eddig jól adagoltad -e? Tényleg kell egy-egy mosáshoz 60-100 ml mosószer? Dehogy! Az EcoNut mosógélből pl. 40 ml is elég >>> Fontos, hogy tájékozódj az adagolásról! Az utántöltéskor is kell, hogy ilyen információhoz juss, és az összetételt is feltüntetik a nagy kannán.

 

 

3. Öko-ra váltás

 

Ha már összetétel- kérdezz! Nem minden növényi alapú jó és fordítva: néhány fél- szintetikus tenzid lehet, hogy kevesebb ökológiai kárt okoz, mint mondjuk az SLS,SLES vagy egyéb pálmavaj alapú tenzidek. A legfontosabb, hogy lebomló legyen a mosógél-azaz se a csatornában ne gyűljön össze a tryutymó, de az anyagok előállításakor ne termelődjön veszélyes,-és felhalmozódó melléktermék.

Szóval: figyelj a bőröd,-és környezet egészségére is és ezzel bizony spórolhatsz is.

 

Nehézségek az újraötlés során

 

1. Tervezni kell előre és útba ejteni a boltot.

 

A mai rohanó világban nem mindenki áll erre készen, de semmi vész. Erre is van alternatív megoldás, mert mi például kínálunk eleve újratöltött kannában mosógélt, melyet megjegyzésben jelezhetsz, amikor a  webshopban jársz > >> https://mosomami.hu/product/EcoNut-mosodios-mosogel

 

2. A minőségből ne engedj!

 

A mosószer mosson jól, kímélje a textíliát. A szappan/sampon  szépen és ápoló hatással tisztítson. Kedvenc mosószered, szappanod nem biztos, hogy kapható utántöltöttben az adott helyen- a választék korántsem olyan széles. Ha ezt ki tudod iktatni a „fogyasztói énedből”, Te nyertél!Irány a legközelebbi csomagolásmentes bolt!

 

 

3. Beindul az őrület

 

Készülj fel, hogy az újratöltés szinte a jéghegy csúcsa. Innentől egyre több időt zsánsz majd háztratásod, életmódod megreformálására-és ez az elején fárasztó. Utána már kaland lesz!

Sok sikert hozzá!

 

Barátsággal

MM Kriszti« vissza
Blog
HATÉKONYSÁG VS. Marketing: haladó kencés tippek a homeopátia megkérdőjelezése után
Cimkék: kiemelt,

Az anyák egy személyben orvosok, kozmetikusok,fodrászok és pszichológusok. A gyógynövények ezért szervesen kapcsolódnak tevékenységünkhöz évezredek óta...

Tovább
Így megy az utántöltés nálunk- FAQ
Cimkék: kiemelt,

Sokan kérdeztétek, a gyakorlatbanhogy néz ki az utántöltés mosószereinknél. Ezekre gyűjtöttükössze-az elmúlt bő 1 év tapasztalatát- és a gyakran feltettkérdéseitekre a választ.

Tovább
Lehet,hogy a turkálós ruha egészségesebb?
Cimkék: kiemelt,

Több,mint városi legenda, hogy a frissen vásárolt ruhákat mindig legalább egyszer mossuk ki viselés előtt..De miért is?

Tovább