MELYIK A TE SHEAVAJAD?

MELYIK A TE SHEAVAJAD?

Önmagában is kitűnő bőrápóló, alapanyagként pedig egyenesen kötelező minden kozmetikumba, ezért is érdemes akár hobbi,-akár profi készítőként átgondolnod, NEKED melyik változat lehet a nyerő


Valójában nincs is másra szükséged, mint egy tégely jó minőségű, tiszta, finomítatlan sheavajra, hogy a napi bőrápolást megold a család részére. Az az igazság, hogy a sheavaj tartalmaz minden olyan  vitamint, esszenciális zsírsavat és bőrnyugtató komponenst, ami elegendő a normál bőrállapot fenntartásához. Bababőrre az egyik legtisztább kozmetikum. Mindennapos test,-és hajápoláshoz elengedhetetlen. Szépen lesimítja a rakoncátlan göndör fürtöket, csökkenti a töredezést a hajvégeken. Férfiak is mind többen használják haj-szakáll-bajusz ápolási célra.

 

 

 

Honnan érdemes beszerezni?

 

Mi ragaszkodunk Ghánához, mert az ország biztonságos, stabil és a sheavaj termelés központja. Az Állam is azon ügyködik, hogy a helyi vállalkozások munkát adhassanak a falvaknak. Ehhez folyamatosan jó minőség kell, született is egy "sztenderd" erre vonatkozóan. A "Fair trade" mionősítés pedig igazolja a vásárló számára, hogy adott termék előállítása során a dolgozó biztosan megfelelő illetményt és munkakörülményeket kap.  A BIO minősítés csak hab a tortán; alapvetően ugyanúgy, mint a mosódiónál, a termőhelyeken nem használnak vegyszert. A gond inkább ott lehet, hogy egyes termelők használhatnak szintetikus kivonószereket, oldószereket a vaj hatékonyabb feldolgozásához...

 

 

A bio-nem bio kérdés mellett fontosabb, hogy a ha azt hallod finomított, finomítatlan, szűrt vagy hidegen sajtolt, akkor tudd, mit várhatsz el pluszban, és a krémed majd miért lesz más.Ezért most összeszedtük Neked.

 

A sheavaj csoportosítása

 

1. FINOMÍTATLAN, KLASSZIK: sárgás-bézses, karkateres füstös illatú, krémes, néha keményebb és gyakorta "foltos" azért, mert a különféle zsírsavak más más hőmérsékleten dermednek, miután kiolvasztották a zsiradékot a darált vagy tört héjak közül. Tehát a shea termést megtörik, darálják és egy üstben felfőzik, majd vászondarabbal szűrik,és öntik egy pe tasakkal bélelt karton dobozba. az alaposabb munkát végző asszonyok terméke nagyjából egységes, de a többiben mindig van valami "meglepetés" pl. shea termés hártyája, héjdarabka, pici por.  Ez szappanban nem nagy gond, de pl. krémdeó, arckrém készítésénél extra szűrést vagy babusgatást igényel.

 

2. FINOMÍTATLAN, SZŰRT: Nálunk jó ideje ez kapható, hála az Európai technikának. A klasszik, bio sheavajat speciális fizikai szűrő berendezésen vezetik át olvadt állapotban, mely garantálja, hogy a szín,-és állag teljesen egységes lesz, az illat és krémesség változatlanul kellemes.

 

 

Miért fontos a tisztaság?

Amikor a sheavaj megérkezik Ghánából, az a nyers változat. Gyakran a shea termés hártyája, apró mag darabok tarkítják a tömböket. Gyártóknak ez kellemetlen lehet. A sheavaj kiöntése is több asszony keze által valósul meg első körben és a shea tömb ilyenkor "foltos", nem homogén és egyes részeken szilárd, más részeken szinte olajosan folyhat. Ilyenkor a különféle zsírsavak másképpen ülepednek le.Felhasználó pedig nem tudja,mitől furcsa színű a vaj. Szabványosított tisztítási folyamatnál ez kiküszöbölhető.

 

3. FINOMÍTATLAN, HIDEGEN SAJTOLT: Hívhatjuk prémiumnak is, mert az : a sheavaj legjava. Bársonyosan puha, kenhető, Európában készült, a héjakból gondosan, hideg (27 Celcius fok körül) mechanikai préseléssel kinyert zsiradék. Hatásában azt tudja, mint a klasszik, mégis, selymesebb, krémesebb állag és lágyabb illat jellemzi. Maximum egy kis illóolajat érdemes hozzátenni, de semmi mást.

 

 

4. FINOMÍTOTT: Fizikai gőznyomásos módszerrel, a shea olajoktól elválasztott, némi víztartalommal rendelkező shea vaj. Szinte illatmentes, selymes és könnyen beszívódó alapanyag. Önmagában ez elég kemény, nem kezelhető. Gyártóknak általában ezt javasoljuk, mert kitűnő emoliens. Hidratál és véd a kiszáradástól, bársonyossá teszi a bőrt. Otthon keverd el valamilyen olajjal és máris kész a mennyei sheavaj habod.

 

 

 

A sheavaj önmagában is szuperkence tehát. És könnyedén készíthetsz vele mesteri kozmetikumokat otthon is. Keverheted olajokkal, illóolajokkal. Teheted a balzsamodhoz is plusz ápolásért. Érdemes egy mini tégellyel a táskádban is tartani, télen nyáron egyaránt.

 

Próbáld ki, te is megtalálod a kedvencedet.:)

 

Szép napokat!

 

Szeretettel: MM Kriszti« vissza
Blog
Létezik -e a tökéletes tartósítószer?
Cimkék: kiemelt,

Pont olyan összetett a válasz,mintha azt kérdeznénk, létezik -e tökéletes kozmetikum? Olyan, ami minden korosztálynak, minden bőrtípusnak minden évszakban jó. Oké, a sheavaj majdnem ilyen :)...

Tovább
Segítség, mit adjak kisbabás családnak ajándékba??
Cimkék: kiemelt,

Azt hiszem a legkisebbeknek a legnehezebb ajándékot találni. Ő még nem igazán érti, a szülők viszont leterheltek, bizony anyagilag is. Adjunk örömmel, hasznos ajándékot nekik.Mutatjuk.

Tovább
Napraforgó olaj-több van benne, mint gondolnád
Cimkék: kiemelt,

Ami olcsó, megfizethető, csak rossz lehet? Pedig amiért egy natúrkozmetikai termék elérhetőbb is lehet, az részben az, hogy az Európában is bőségesen termő növény finom olaját tartalmazza. Önmagában csecsemőtől a felnőttig használható bőrápolásra.

Tovább