Törődj többet a hónaljaddal!

Törődj többet a hónaljaddal!

Ugye Te sem hanyagolod el a fülmosást, a körömpucolást vagy arcod rendszeres tisztítását? Miért ne érdemelné meg hónaljad is ezt a napi 1 perc törődést? Ha azt hiszed, csak a szagok és a foltok miatt érdekes ez a terület, olvass tovább...


Testünk olyan, mint egy pohár koktél. Ha csupa jóféle dolgokkal táplálod, ápolod, ragyogóbb lesz. Az összetevők okos megválasztása és, a testidegen összetevők kerülése kevesebb terhet ró bőrünkre és kiválasztó szervrendszerünkre. Ezért sem érdemes blokkolni az izzadást. Ismerd meg a hónaljadat közelebbről és ápold megfelelően:

 

Bacimenyország

 

Bőrünkön alap esetben számos jó -féle baktérium található. Így van ez a hónaljunkkal is. Azonban ha elkezdünk izzadni, megetetjük az erjedésért felelős bacikat és ők élnek, mint Marci a hevesen. Ettől keletkezik a szag. Az izzadás kell, hiszen ez testünk egészséges jelzése, hogy „működik”. A szag és túlzott nedvesség persze kellemetlen. Szóval ezt kell megoldani, amikor natúr dezodort készítesz vagy vásárolsz.

 

Aluminium-klorohidrát-halálos veszély?

 

Az aluminium fontos fémünk-de,mint minden vegyszer (akár a víz is), nem minden formában jó nekünk. Az Aluminium klorohidrát egy vízben igen jól oldódó anyag, olcsó és működik, mint egy varázspálca-az izzadásmentesség garantált. Akár 48 órára is képes a pórusokat úgy összehúzni és blokkolni, hogy az izzadás nem jön létre.Kérdés, hogy mindenkinek szüksége van -e erre és, mi mindent tesznek még az adott kozmetikumba a gyártók?

 

Alapvetően nem született egyértelmű vizsgálat az izzadságátlók eme gyakori összetevőjére, de ha van kevésbé irritáló és szelídebb-mégis működő módszer, inkább azt válasszuk!

 

 

 

 

Mit tartalmazhatnak a natúr deók?

 

Jó nedvességmegkötő szerek:

agyagok (zeolit is)

rizskeményítő vagy kukoricakeményítő

cink-oxid: ez az anyag enyhe pórus összehúzó

 

Megfelelő anyagok a haszontalan bacik életterének csökkentésére:

cink-ricinoleát (van, akit érzékenyít)

triethyl-citrát

cink-oxid

 

 

A  funkcionális összetevők mellett bőrkényeztető anyagok is vannak a deóban, ilyen a többféle vaj, olaj és viasz. Minél többféle zsírsav, annál jobb hidratálás és ápolás. Így nem szárad ki a hónalj. A hónalj bőre is hajlamos kirepedezni, és akkor hamar felül is fertőződik.

 

A natúr deók csomagolása is sokszor sokkal környezetbarátabb-itt nem találsz hajtógázas megoldást!

 

Mi a szerepe a szódabikarbónának és az illóolajoknak?

 

A szódabikarbóna is több fronton támad, de sokan érzékenyek rá.

Egyrészt magas pH-t teremt,ami nem jó a szagot okozó baciknak. Másrészt nedvességet köt meg és ezáltal szagot is. Egyfajta adszorbens. A ruhát hajlamos roncsolni, de jó adagolással ez elkerülhető.

 

Az illóolajok közül jó néhány orvosilag is igazoltan segíti az erősen izzadók életét.Ilyen a zsálya, a teafa, a levendula. Enyhe fertőtlenítő és pórusösszehúzó hatásúak, és jó illatuk segíti az idegek megnyugtatását is-ez sokszor nem elhanyagolható.

 

 

Amikor valaki szinte betegesen izzad, annak genetikai vagy életmódbeli oka lehet. Inkább ki kellene vizsgálni, mint a szervezetünk folyamatait  blokkolni. Dr.Hajdú Imre is leírta,hogy „az izzadás természetes folyamat, amit nem szabad kíméletlen eszközökkel megakadályozni” (Kozmetikai kézikönyv 3.kiadás, 1994,183.oldal)

 

Fontos, hogy ha erősen izzad valaki, szőrtelenítse a hónaljat.Hiszen az extra „bélés” csak tovább ront az állapoton. Nem tud a dezodor a bőrön elterülni. A dezodorokat lehet, hogy napi kétszer is kell használni kánikulában, de még így is sokáig kitartanak. Kukkants rá az Eco-Z deóra itt: https://mosomami.hu/product/Dezodor-tomb

Ezt a deót akár Magadra is szabhatod- olvaszd fel és tegyél hozzá még cink-oxidot vagy illókat!

 

 

Egészséges, őszi napokat!

Barátsággal:

MM Kriszti

 

 « vissza
Blog
E-számok a kozmetikumokban II.-tartósítók és allergia
Cimkék: kiemelt,

Első körben tisztáztuk a zselésítők témakörét. A tartósítókkal esetében is fontos: ételbe minél kevesebb kerüljön és kozmetikumban is csak a minimális biztonságos.Az allergiát így sem ússza meg mindenki.

Tovább
Ápoló olajok helyesen:TETŐTŐL TALPIG
Cimkék: kiemelt,

Argántól a Tamanu olajig ma már minden kapható itthon is. Hogy valóban szépségedet szolgálják, érdemes megfelelő mennyiségben és módon használni őket...

Tovább
Miért nem töltik újra a boltban a kozmetikumokat?
Cimkék: kiemelt,

Égető probléma a műanyagok kontrollálatlan mennyisége hulladékként.Ugyanakkor a kozmetika ipar mintha ügyet sem vetne rá. Az összetevőkre már figyelünk, de mikor lesz tudatosabb az is, mennyi flakont "fogyasztasz" egy évben?

Tovább