Teszteld a mosogatószered ezeken a helyeken is!

Teszteld a mosogatószered ezeken a helyeken is!

Amikor kezdő háziasszony voltam, azt hittem azzal bizonyítom a rátermettségem, hogy tele van a gardrób mindenféle spriccelős flakonnal mindenféle célra. Aztán jött a mosódió és az ecet az életünkbe-és kiderült, semmi sem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik...


A higiénia és tisztaság fenntartásához jó, ha tudod a takarítás alap szabályait. A kosz és baci eltávolítása történhet:

 

Fizikai módon: sikálod, dörzsölöd a felületet. Vagy 60-90 C fokon mosod a ruhát.

Kémiai „light” verzió: anionos felületaktív anyag a pozitív töltésű koszt magához vonzza és eltávolítod könnyedén. A savas anyagok, mint az ecet vagy mosódió kivonat pedig olyan körülményt teremt, ami az átlag baciknak nem jó. Egyes illóolajok pedig (pl. levendula) antibakteriális hatással bírnak.

Kémiai „pro” verzió: erős maró,oxidáló vegyületek: pl. klór,sósav, stb., ami roncsolja az élő szövetet,azaz a bacikat is. Sajnos ezek az élővizekbe jutva sem előnyösek.

 

 

Nézzük, hogyan tudod az EcoNut mosogatószert a mosogatáson kívül is befogni a háztartásban:

 

#1: Ablakpucolás

 

Az ablakpucoló tisztít és foltmentes csillogást ad-de mind hiába, ha előtte nem mostad le a városi koszt róla. Én kétszer is át szoktam mosni mosogatószerrel a felületet, mielőtt az ablakpucolót is bevetem. Ha lehúzód van, még ablakpucoló sem feltétlenül kell. Legyen híg az utolsó mosogatószeres oldat és minden ragyogni fog.

 

 

#2: Buborékfújás

 

Jöhet egy kis móka? Ugye tudod, hogy sok gyerek játékban is van veszélyes-vagy éppen ismeretlen összetevő? Az EcoNut mosogatószerrel szép színes bubikat készíthettek, és nem szárítja a bőrt.

 

#3: Foltok előkezelése

 

Főzés közben kezdődik az igazi buli...szaft, mártás, krém...Ha olaj alapú a folt akkor a mosogatószer verhetetlen a folt előkezelésében. Frissen kihozza a gyümölcs-paprika foltot is, mert enyhén savas. Dörzsöld be a foltot mielőbb, hagy állni pár órát és mehet mosásba!

 

#4: Felmosás

 

A mosódiós mosogatószer használható járólapon, kövön is-de én laminált padlón is használom. A felület csíkmentesen szárad, és csillogó lesz-hála a növényi glycerinnek.

 

 

# 5: Kárpittisztítás

 

Minden fotelre-ülőgarnitúrára ráfér egy kis frissítő átmosás. Ha épp nincs takarítógéped, szivaccsal is át tudod dörzsölni. A mosogatószeres vízzel feláznak foltok (joghurt, csipsz szósz, fűszerek, kutyanyál,stb...) és friss, tiszta lesz a huzat. 1-2 napig hagyd száradni az ülő felületet!

 

 

A kevesebb több. Válassz univerzális megoldást otthonod tisztán tartására. Dőlj hátra, és jöhet a pihenés!

 

PS. Kezdd el időben tervezni a karácsonyi nagytkarítást!

 

Barátsággal: MM Kriszti« vissza
Blog
Szépséges magyar királynék szokásai
Cimkék: kiemelt,

A magyar nők szépsége egyedülálló a világon. Nos, elhiggyük, vagy sem, de a magyar királynékról is mindig az a hír járta, hogy lenyűgözően szépek. Persze,a kor adott elvárának megfelelően tettek is érte. Volt, aki túlzásba is vitte…

Tovább
Eszed vagy kened-ezért nem mindegy
Cimkék: kiemelt,

Korral jön a bölcsesség-illetve fedezünk fel új ízeket,gyógymódokat,hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.Ehhez segítenek hozzá a minőségi olajok fogyasztva és bőrre kenve.

Tovább
A szükséges hajbalzsam-mikor melyiket?
Cimkék: kiemelt,

22 évig fiú fodrászhoz jártam. Mostam a hajam azzal, ami a kezem ügyébe akadt. Állt, ahogy állt a frizurám, de egészséges volt minden szál és a fejbőröm is makulátlanul működött. Amikor azonban 15 cm-nél hosszabb a haj VAGY elszaladtak az évek VAGY stresszes az élet VAGY sok volt a szőkítő és a festék, akadnak kihívások. ..

Tovább