Sheavaj: színtől az illatig

Sheavaj: színtől az illatig

Ha évente egynél több tégely sheavajat használsz el, belefuthattál két teljesen különböző gyártási tételszámú termékbe. Színe, illata meglepően különbözhet.Elmondjuk miért.


Immár 10 éves az MM God sheavaj, és ha létezik a kozmetikai összetevők "Hírességek csarnoka", nos a sheavajnak ott a helye.

Babapopsikrémtől a testesebb arcrkémig, fürdőbombától az ajakbalzsamig mindenbe (is) kerül, jogosan. Ugyanakkor nem mindegy melyik típusa, milyen módon és milyen  mennyiségben. Korábbi sheavajas posztunkat ITT találod https://mosomami.hu/MOSOMami-Blog/UTAZAS-A-SHEAVAJ-KORUL

 

Nézzük az azóta összegyűlt gyakori kérdéseket, tudnivalókat:

 

#1. Ennek normális a szaga???

 

Nagyon szubjektív érzés, amikor a finomítatlan sheavaj illatáról beszélgetünk. Testes, füstös, diós illatú. Illetve ezek különböző árnyalatai, erősségei. Néha kifejezetten erős. Volt, aki azért hívott fel minket, mert testmasszázs során az ügyfele egész egyszerűen nem bírta elviselni. Van, akit ez az illat dob fel és már-már hiányolja, ha kicsit lágyabb, kevésbé érezhető.

Javaslatom:

- Ha teljesen illatmentes shea vajat szeretnél-mert egyáltalán nem szerencsés, ha beleszól a terméked fő illatába-akkor mindenképpen finomított sheavajat válassz!

 

Az INCI ugyanaz marad: Butyrospermum Parkii Butter, de érzésben és illatában, állagában hatalmas különbségek lehetnek végtermékben.

 

#2. Miért ilyen zsíros?

 

A finomítatlan sheavaj tartalmaz bőven telítetlen zsírsavat, és emelett palmitin,-sztearinsavat is. 17%-ban tartalmaz elszappanosíthatatlan összetevőket, melyek gazdagon táplálják a bőrt és közben barrier-ként megakadályozza a bőr nedvességvesztését.

Lassan szívódik fel és már másnap érezhetően puhább, tartósan selymes marad a bőr. Szterolokkal, E-vitaminnal, olaj,-és linolén savval gondoskodik az antioxidán védelemről, különösen napozás után.

Javaslatom:

Ha szeretnél egy kissé könnyedebb shea vajas végterméket, készíts sheavaj habot, vagy bármilyen kencébe csak kisebb százalékban (5-10%) tedd ezt az értékes összetevőt.

 

Érdemes a finomított shea vajat is kipróbálni, mert abban egy kissé több víztartalom marad, így könnyebben szívódik a bőrbe.

 

 

#3. Milyen színű lehet a sheavaj?

 

Az ún. "Grade A" sheavaj kizárólag az elefántcsonszín és bézs, szinte törtfehér  különféle árnyalataiban pompázhat. A rikító sárga, vagy kurkuma sárga vajakat egy speciális fából vett színezékkel festik tetszetősre. Ezzel sincs baj, de a végterméket színezheti, mi ilyet nem forgalmazunk.

A finomított sheavaj mindig fehér, kissé piszkosfehér árnyalatú-de sokkal kiszámíthatóbb, mint finomítatlan társa.

 

#4: Meddig áll el a sheavaj?

 

A finomítatlan sheavaj 2 évig biztosan-amennyiben tűző nap vagy folyamatos magas hő nem éri. A finomított verzió inkább 1 évet szereti.

 

#5: Létezik, hogy allergiás vagyok rá?

 

Igen, és létezik kereszt allergia is. Jellemzően a latex érzékenységgel együtt megfigyelhető, a bőr pirosodik, viszket. Általában, aki a finomítatlan sheavajra érzékeny, a finomítottra már nem. Érdemes tesztet végezni, ha ismert allergiáid vannak.

 

Megunhatatlan és multifunkciós összetevő szappan alaptól a legfinomabb luxus krémekig. Próbáld ki-ha eddig nem tetted- a sheavajat, és bőröd szeretni fogja :).

 

Barátsággal:

MM Kriszti

 « vissza
Blog
Karácsonyig elkészül- legyen az időd az ajándék!
Cimkék: kiemelt,

3 ellenálhatatlan,kézi készítésű ajándék,amihez leginkább egy kis időre van szükség- hiszen az alapanyagok lehet, hogy már otthon figyelnek Nálad.

Tovább
A szent olaj- Monoi de Tahiti
Cimkék: kiemelt,

A legtöbben az illata miatt szeretnek bele először. Egy 100% természetes olaj, ami a legnőiesebb illatok egyikével büszkélkedhet és még szebbé is varázsolja bőrünket. Irány Tahiti...

Tovább
Segítség, mit adjak kisbabás családnak ajándékba??
Cimkék: kiemelt,

Azt hiszem a legkisebbeknek a legnehezebb ajándékot találni. Ő még nem igazán érti, a szülők viszont leterheltek, bizony anyagilag is. Adjunk örömmel, hasznos ajándékot nekik.Mutatjuk.

Tovább