Segítség, mit adjak kisbabás családnak ajándékba??

Segítség, mit adjak kisbabás családnak ajándékba??

Azt hiszem a legkisebbeknek a legnehezebb ajándékot találni. Ő még nem igazán érti, a szülők viszont leterheltek, bizony anyagilag is. Adjunk örömmel, hasznos ajándékot nekik.Mutatjuk.


Ajándék kisbabáknak, ami tényleg hasznos

 

Aki már szíve alatt hordott akár egy, akár több gyereket, biztosan emlékszik arra a pillanatra, amikor a rokonoktól vagy a védőnőtől megkapta a kelengyelistát. Rápillantott, és elájult. Kb. 100-120 „cucc” sorakozott rajta, és a legtöbbről addig még csak nem is hallottunk. Bimbóvédő, légzésfigyelő, tutyi, és koszmó elleni sampon... Számtalan baba-mama holmi, amiket be kellene szerezni.

 

Aztán érkeztek a „már túlvagyunk rajta” rokonok, akik nagyon hasznos tanácsokkal láttak el minket. Rápillantottak a kelengyelistára és vállat rándítva annyit mondtak: ennek csak a felére lesz szükség. Hogy melyik felére? Ja, azt nem lehet előre tudni.

 

Így történt, hogy végül megpúpozott bevásárlókocsit toltunk ki a babaáruházból, és még maradt hiányérzetünk. Sajnos azt a bölcsességet, hogy a babának nincs másra szüksége, csak anyatejre, ruhára és szeretetre, csak később tudtuk meg.

Hasznos és szükséges ajándékok.

 

Való igaz, a babának nem feltétlenül kell mindent összevásárolnunk, amit a magazinok vagy a menő anyukák sugallnak. Van azonban néhány jó szolgálatot tevő, alapvető tárgy, amit érdemes beszerezni, de akár ajándékba is kérhetjük őket:

 

#1 Pelenka: Akár a mosható pelusok híve vagy, akár az eldobhatóé, pelenkára szükség lesz. Egy babát átlagosan napi nyolcszor tesz tisztába az anyukája, így a beszerzés bizony elég költséges. Ezért egy ajándék pelenkacsomagnak vagy egy szép mintájú mosipelus garnitúrának minden család örül.

 

#2 Babakozmetikumok: A második, amiből a baba igen sokat fogyaszt, a kozmetikumok. Popsikrém a baba pelus alatt kipirosodott bőrének, koszmó elleni sampon az érzékeny fejbőrére, vagy egy allergénektől mentes fürdetőkrém jó szolgálatot tesz. Egy bababarát kozmetikumokból összeállított csomag mindig remek ajándék.

 

#3 Szundikendő: A szülők általában bármit megvásárolnak, ha az segíti a babának elaludni. A zenélő, világító, forgó, ringató alvássegítők sokszor pont az ellentétes hatást érik el, és a kicsi inkább felpörög, mint megnyugszik. A pihe-puha plüssökkel, ölelhető, morzsolható biopamut kendőkkel viszont a legtöbb baba szeret összebújni. Érdemes beszerezni párat.

 

#4 Hordozókendő: NASA által fejlesztett hiperszuper babakocsik ide vagy oda, a hordozásnál nincs megnyugtatóbb és kényelmesebb utazási mód egy kisbaba számára. Anyukája testének közvetlen közelében lenni, együtt ringani végig vele az utcákon pótolhatatlan élmény a kicsinek. Kutatások bizonyítják, hogy milyen jó hatással van a hordozás a csecsemők fejlődésére. Sajnos egy hordozókendő vagy csatos hordozó elég nagy beruházás, ezért tökéletes ajándék lehet a szülőknek. Apának is, hiszen egyre több férfi szeret hordozni.

 

#5 Szagzáró pelenkaszemetes vagy egy csinos vödör a használt mosható pelenkák tárolásához: A kakis pelenkák csak gyűlnek és gyűlnek. Aki nem kertes házban lakik, ahol csak pár lépés a bejárattól a kuka, annál bizony kellemetlen napokat okozhat a pelusok szaga. Remek találmány a szagzáró pelenkatartó vödör, hálás lesz, akit megajándékozunk vele.

 

 

Persze minden család, minden baba más és más. Egy beszélgetés a szülőkkel biztosan sokat segít, hogy a megfelelő, valóban hasznos ajándékot tudjuk választani a baba számára. Végső esetben jöhet a #6 -os tipp: vásárlási utalvány egy menő bababoltban...

 

Kellemes készülődést!

Üdv

MM Kriszti« vissza
Blog
ZÖLD SZEMÜVEGEN ÁT A VILÁG...
Cimkék: kiemelt,

Eső után köpönyeg? Sosem késő életmódot és szemléletet váltani magunk és környezetünk érdekében. Az öko életmód ma már se nem drága, se nem macerás.

Tovább
Milyen káros anyagok vannak a hagyományos sminkekben?
Cimkék: kiemelt,

Szeretnéd ha a sminkelés nem menne az egészséged rovására?

Tovább
Hennázás: jelenleg jóban vagyunk :)
Cimkék: kiemelt,

Már-már feladtam a hennás kísérletezéssel, amikor is megszületett a rubinvörös árnyalat. De van,ami fontosabb a kapott színnél is...Elmondjuk

Tovább