Segítség, mit adjak kisbabás családnak ajándékba??

Segítség, mit adjak kisbabás családnak ajándékba??

Azt hiszem a legkisebbeknek a legnehezebb ajándékot találni. Ő még nem igazán érti, a szülők viszont leterheltek, bizony anyagilag is. Adjunk örömmel, hasznos ajándékot nekik.Mutatjuk.


Ajándék kisbabáknak, ami tényleg hasznos

 

Aki már szíve alatt hordott akár egy, akár több gyereket, biztosan emlékszik arra a pillanatra, amikor a rokonoktól vagy a védőnőtől megkapta a kelengyelistát. Rápillantott, és elájult. Kb. 100-120 „cucc” sorakozott rajta, és a legtöbbről addig még csak nem is hallottunk. Bimbóvédő, légzésfigyelő, tutyi, és koszmó elleni sampon... Számtalan baba-mama holmi, amiket be kellene szerezni.

 

Aztán érkeztek a „már túlvagyunk rajta” rokonok, akik nagyon hasznos tanácsokkal láttak el minket. Rápillantottak a kelengyelistára és vállat rándítva annyit mondtak: ennek csak a felére lesz szükség. Hogy melyik felére? Ja, azt nem lehet előre tudni.

 

Így történt, hogy végül megpúpozott bevásárlókocsit toltunk ki a babaáruházból, és még maradt hiányérzetünk. Sajnos azt a bölcsességet, hogy a babának nincs másra szüksége, csak anyatejre, ruhára és szeretetre, csak később tudtuk meg.

Hasznos és szükséges ajándékok.

 

Való igaz, a babának nem feltétlenül kell mindent összevásárolnunk, amit a magazinok vagy a menő anyukák sugallnak. Van azonban néhány jó szolgálatot tevő, alapvető tárgy, amit érdemes beszerezni, de akár ajándékba is kérhetjük őket:

 

#1 Pelenka: Akár a mosható pelusok híve vagy, akár az eldobhatóé, pelenkára szükség lesz. Egy babát átlagosan napi nyolcszor tesz tisztába az anyukája, így a beszerzés bizony elég költséges. Ezért egy ajándék pelenkacsomagnak vagy egy szép mintájú mosipelus garnitúrának minden család örül.

 

#2 Babakozmetikumok: A második, amiből a baba igen sokat fogyaszt, a kozmetikumok. Popsikrém a baba pelus alatt kipirosodott bőrének, koszmó elleni sampon az érzékeny fejbőrére, vagy egy allergénektől mentes fürdetőkrém jó szolgálatot tesz. Egy bababarát kozmetikumokból összeállított csomag mindig remek ajándék.

 

#3 Szundikendő: A szülők általában bármit megvásárolnak, ha az segíti a babának elaludni. A zenélő, világító, forgó, ringató alvássegítők sokszor pont az ellentétes hatást érik el, és a kicsi inkább felpörög, mint megnyugszik. A pihe-puha plüssökkel, ölelhető, morzsolható biopamut kendőkkel viszont a legtöbb baba szeret összebújni. Érdemes beszerezni párat.

 

#4 Hordozókendő: NASA által fejlesztett hiperszuper babakocsik ide vagy oda, a hordozásnál nincs megnyugtatóbb és kényelmesebb utazási mód egy kisbaba számára. Anyukája testének közvetlen közelében lenni, együtt ringani végig vele az utcákon pótolhatatlan élmény a kicsinek. Kutatások bizonyítják, hogy milyen jó hatással van a hordozás a csecsemők fejlődésére. Sajnos egy hordozókendő vagy csatos hordozó elég nagy beruházás, ezért tökéletes ajándék lehet a szülőknek. Apának is, hiszen egyre több férfi szeret hordozni.

 

#5 Szagzáró pelenkaszemetes vagy egy csinos vödör a használt mosható pelenkák tárolásához: A kakis pelenkák csak gyűlnek és gyűlnek. Aki nem kertes házban lakik, ahol csak pár lépés a bejárattól a kuka, annál bizony kellemetlen napokat okozhat a pelusok szaga. Remek találmány a szagzáró pelenkatartó vödör, hálás lesz, akit megajándékozunk vele.

 

 

Persze minden család, minden baba más és más. Egy beszélgetés a szülőkkel biztosan sokat segít, hogy a megfelelő, valóban hasznos ajándékot tudjuk választani a baba számára. Végső esetben jöhet a #6 -os tipp: vásárlási utalvány egy menő bababoltban...

 

Kellemes készülődést!

Üdv

MM Kriszti« vissza
Blog
Édes élet- sima lábak Cukorpasztával
Cimkék: kiemelt,

Márpedig a szőrnek mennie kell! Minden nő, férfi túl van már jópár módszeren. Fáj, ragad,drága és macerás az otthoni szépítkezés. Vagy mégsem?

Tovább
Ezt a 3 dolgot a Te samponodnak is illik tudnia
Cimkék: kiemelt,

Mindenki a tökéletes sampont keresi,miközben ha szigorúan nézzük, mindenkinek EGYEDI hajas fejbőre és hajszerkezete van. Arról nem is beszélve, hogy éppen festett vagy sem, éppen stresszes vagy sem az életmód, stb.

Tovább
pH beállítása: így válsz hobbi kencésből haladóvá
Cimkék: kiemelt,

Először azon gondolkodsz, hogy a kozmetikum készítés valami varázslatos tudomány. Pedig néhány apróságtól válik profivá. Ilyen a pH beállítása...

Tovább