Popsitörlők-nem csak hulladékveszély

Popsitörlők-nem csak hulladékveszély

Gondoltad volna, hogy egyre több probléma adódik baktériummal fertőzött eldobható popsitörlőkkel? A felesleges hulladéktermelés csak a jéghegy csúcsa...


 

Nézd meg saját szemeddel a keletkező felesleges hulladékot

 

 

https://www.theguardian.com/environment/2016/nov/20/the-eco-guide-to-wet-wipes

 

Az Egyesült Királyságban hatalmas problémát jelent a lefolyók eldugulása, melyet lehúznak az anyukák a vécén. Legalább ekkora probléma az eleve létrejövő külső műanyag csomagolás és a minimum 65 db kendőcske. A kendők sajnos nem csupán papírból készülhetnek, hanem ún.non woven anyagból, ami műanyag.

 

Mit okoznak a popsitörlők a babák bőrével?

 

Mivel van átitatva a törlőkendő? Tulajdonképpen egy higított tusfürdővel,amit gyakran látványosnak tűnő ilyen-olyan kivonattal reklámoznak. Valójában gyakran a tartósító több bennük, mint a növényi kivonat, vagy éppen a bőrápoló, tisztító anyag.

 

Két fronton okoz problémát a tarítósító!!

#1: Túl sok van benne: irritál, kicsíp.

#2: Túl kevés van benne: elszaporodnak a szabad szemmel nem látható baktériumok, gombaspórák. Ezek súlyos szemirritációt és bőrfertőzéseket okozhatnak a gyermeknél, felnőttnél egyaránt.

 

 

A gyerekek immunrendszere nem áll készen még fertőzésekre.Bőrük pedig 5x vékonyabb,mint a felnőtteké. Túlzott tisztításra nincs szüksége. A parabén tartósítószerek, PEG származékok pedig minden korosztálynak kerülendőek.

 

A tartósítón túl egyébként külön probléma még a masszív illatanyag mennyiség, esetleges szilikon származékok is.

Kislányoknál akár a nemi szervet is erősen csípheti, irritálhatja többféle összetevő.

 

Törlőkendők egyébként máshol is jelen vannak életünkben: betegápolás, vagy takarítás, autótakarítás területén. Érdemes átgondolni mennyire szükségesek, vagy hogyan csökkenthetjük használatukat.

 

 

 

 

 

Mikor hasznos a popsitörlő és hogyan váltsd ki?

 

Biztos tapasztaltad, hogy a nagyon olcsó popsitörlők picikék, vékonyak és szinte semmire sem jók. A nyakig kakis babát legalábbis nem fogod megtisztítani vele. ilyenkor is, és talán máskor is praktikusabb a langyos víz+szappan. Úgyis szeretnek pancsolni, nem igaz? Persze utazáskor, mindennapokban számtalanszor kell egy gyors törlőkendő, amivel akár még a popsikrémezést is megúszod, mert olyan kellemes az összetevője...

 

Napi tisztításra pedig két módszert tudunk javasolni, mindkettőhöz 1 méternyi babaplüss anyagot kell vásárolnod és kényelmes méretűre vagdosni :). kaphatóak persze külön, strapabíró kendők is.

 

A KÉNYELMES: amennyiben 1 hét alatt elhasználod, készíts híg babasampon és mandula olaj (1 evőkanál olaj és 1 teáskanál sampon 1 dl vízben) keverékéből lötyit. Ezzel itasd át a kendőket és tedd zárhatő fedelű dobozba.

 

A FRISS: legyen kéznél a feldarabolt pihe puha törlőkendő és 1 flakon egyszerű olajkeverék. A kendőket frissen beolajozod és tisztítod a babapopsit. Ha rászáradt a „cucc”, úgyis mosakodás lesz a vége.

 

 

A kisbabás időszak kihívásokkal teli. Mégis a kényelmünk érdekében, éppen a gyermeikeink jövője miatt csökkentsük a hulladéktermelést. Ezzel spórolunk és egészségünkért is tudatosabban teszünk.

 

Szép napokat kívánok!

Szeretettel: MM Kriszti

 « vissza
Blog
Ezt a 3 dolgot a Te samponodnak is illik tudnia
Cimkék: kiemelt,

Mindenki a tökéletes sampont keresi,miközben ha szigorúan nézzük, mindenkinek EGYEDI hajas fejbőre és hajszerkezete van. Arról nem is beszélve, hogy éppen festett vagy sem, éppen stresszes vagy sem az életmód, stb.

Tovább
Diétát támogató illóolajok
Cimkék: kiemelt,

Még a legelszántabb diétázónak is jól jön egy kis segítség-ha fogytán az akaraterő. Ebben is segít az aromaterápia. Egyes illóolajok pedig a rendszeres (napi 5 perc is az!) mozgást egészítik ki bőrtónust javító hatásukkal.

Tovább
Tele a zöldséges gránátalmával-a bőrödön próbáltad már?
Cimkék: kiemelt,

Olyan jó,amikor egy étel minden grammja hasznosítható számunkra. A gránátalma mag pont ilyen.A gyümölcs leve és magjának olaja is páratlan.

Tovább