Natúr smink a kipihent hatásért, avagy must have darabok a sminktáradban.

Natúr smink a kipihent hatásért, avagy must have darabok a sminktáradban.

Munkám során rengetegszer találkozom azzal a kifogással, hogy azért nem sminkelnek, mert nincs idő rá. Ekkor szoktam megmutatni a reggeli rutinomat, amihez mindössze öt ( na jó az első kávé előtt legyen tíz) perc szükséges.


Ami a plusz jó hír, hogy különösebb eszköztár nélkül is megoldható, még a tapasztalatlanabb sminkelők is meg tudják csinálni.

Cserébe az arcunknak kipihentebb, frissebb hatása lesz, és pár évet is letagadhatunk, ami a kedvünkre is jótékony hatással lesz.

 

Amire szükségünk lesz:

 

-hidratáló krém

-BB krém/alapozó

-korrektor

-szemhéjpor

-szemöldökceruza

-púder

-szempillaspirál

-pirosító/bronzosító

- ajakápoló/rúzs

 

1. Megtisztítjuk az arcunkat, majd alaposan bekenjük hidratáló krémmel. Ez a lépés nagyon fontos, mert ha nem megfelelően hidratált arcra kenjük az alapozónkat a szomjas bőr azonnal beszívja, emiatt az alapozásunk kevésbé tartós, esetleg foltos lesz. Ha a hidratáló krémünk ránctalanító hatással is bír, csak jó lehet. A mosómami Eco Z mélyhidratálója tökéletes választás minden bőrtípusnak. Értékes antioxidánsokkal, vitaminokkal táplálja a bőrt, a hozzáadott glicerin segít, hogy a bőrbe szépen felszívódjék a zöld tea kivonat minden cseppje és hidratálhassa azt. Méhviasz tartalma bársonyos védőréteget képez a bőrünkön.

 

 

2. Ezután felkenjük az arcunkra a BB krémet vagy az alapozónkat, ki melyiket preferálja. Ecsettel, benedvesített szivaccsal, de az ujjbegyünkkel ütögető simító mozdulatokkal is szépen el lehet kenni. A BB krém tulajdonképpen egy színezett hidratálókrém ami pigment tartalma miatt ad egy kis színt és fedést az arcunknak. Hétköznapokra tökéletes, kevésbé feltűnően fed mint egy alapozó.

 

 

3. Miután a krémet eloszlattuk jöhet a korrektor, amit a szemeink alá a karikákra, illetve az apró bőrhibáinkra viszünk fel.

Leheletnyit teszünk a szemhéjra is, egészen a szemöldök vonalig. Ide ha van kifejezetten báziskrémünk akkor azt használjunk, ha nincs teljesen megteszi a korrektor. Ezzel a lépéssel frissebbé válik a tekintet, illetve a szemhéjunkra felvitt porok, ceruzánk is sokkal tartósabb lesz, nem kenődik majd el.

 

A korrektorokat ITT éred el >>> https://mosomami.hu/Korrektor-Primer

 

4. Jöhet a szemhéjra egy kis világos matt szemhéjpúder( csontszín, tojáshéj, bézs, világosbarna) Ecset vagy applikátor hiányában szintén fel tudjuk tenni az ujjbegyünkkel is. A szemöldökünket ha szükséges a ceruzával tökéletesítjük. Ebből a ceruzából picit vihetünk a felső szemhély szempillatőbe, de enélkül a lépés nélkül is tökéletes

 

5. Jöhet a szempilla spirál. Ez megnyitja a tekintetet, nem érdemes

kihagyni, rengeteget dob. Nézd csak, a BoHo hányféle különböző kefével kínálja a BIO szempillaspirálokat >>> https://mosomami.hu/Szempillaspiralok

 

6. A púderrel az egész arcot lekenjük, ami fixálja, tartósabbá teszi az alapozónkat/ BB krémünket és eltünteti a bőr csillogását.

 

 

7.A pirosítóról/bronzosítóról ne feledkezzünk meg. A CC krém/alapozó felvitelével a bőrünk színe egyenletes lett, a természetes pírt hozzuk vissza a pirosító felvitelével, ezzel üdébb hatást kelthetünk.

 

Igyuk meg azt a kávét. :)

 

Ha kettő legyet szeretnénk ütni egy csapásra, válasszuk a barack olajat tartalmazó krémes pirosítókat, amik ajakápolóként is funkcionálnak. De ha olyanunk van akkor csapjunk fel bátran egy élénk rúzst. Ha tartósabbá szeretnénk tenni érdemes aláceruzázni, illetve a körvonalát a ceruzával megadni.

 

 

Ha a szánk körvonalát kicsivel nagyobbra rajzoljuk, ha egy árnyalattal sötétebb ceruzát választunk a rúzsunknál, illetve csillogós finisű rúzst választunk optikailag nagyíthatjuk az ajkunkat.

 

Na, ugye nem volt egy ördöngösség?

 

#Banowitch  (Bánovics Marcsi, sminkmester)« vissza
Blog
Újratöltésre fel Magyarország!
Cimkék: kiemelt,

A csomagolásmentes boltoknak és a kitartó, valóban tenni akaró bioboltoknak, közérteknek köszönhetően itthon is egyre több a mosógél,-szappan újratöltési pont. Hogy ez nekik és nekünk mennyi plusz munka-nem kérdés. Hogy a környezetnek mennyivel jobb?- na ez az igazi zöld biznisz :)

Tovább
Pelenkamosás higiénikusan 30 fokon-recepttel!
Cimkék: kiemelt,

Többen kérdeztetek a pelenka fertőtlenítésről, kell-e külön termék vagy melyik mosószer jó ilyesmire. Most feltárjuk a titkot ...

Tovább
3+1 tipp,hogy biztonságos kozmetikumot használj
Cimkék: kiemelt,

Mindenkinél eljön a pont, hogy megreformálja az életmódját átmenetileg-vagy örökre. A testápolás ennek szerves részét képezi. Nem mindegy azonban, hogy milyen áron...

Tovább