Mosogatópor- így lesz tökéletes eredmény

Mosogatópor- így lesz tökéletes eredmény

Az öko életmód néha újító megoldásokat takar,amihez könnyedén alkalmazkodva biztosak lehetünk a tökéletes végeredményben.Íme...


Nem szerencsés környezetvédelmi technikusként vegyésznek lenni... Mindig jobbra is jobbra törekszünk, holott "zöld" vonalon az alapanyagok palettája finoman szólva is korlátozott. Plusz a Balkán nem egy kiemelt része az alapanyag beszállítóknak, hiába is találom ki, hogy ez vagy az az anyag bizony überkirály lenne minden szempontból... Unatkozni nem lehet, és folyamatosan kattog az agy, hogyan felelj meg a vásárlóknak, és légy hű magadhoz. Készíts makulátlan terméket, jó áron, olyat, ami hozza a klasszikus szerek tudását. Amikor a kutató vegyész ismerős bicskája is beletörik, na akkor érzem a törődést...:)

 

Mert mi nem engedünk a "zöldségekből". Igyekszünk EU-n, sőt Magyarországon belül beszerezni minden alapanyagot, csomagolóanyagot és cimkét-ez alól csak a mosódió kivétel, de őt ne bántsuk. Minden tonnájából 10 tonna alapanyag születik itthon, a saját üzemünkben, elektromos áram használata nélkül! Kockázati befektetők és 20 fős Team nélkül csináljuk a kis dolgainkat, itt, a magyar sztyeppén. Sokszor mondom-akik beszélgetnek velem, tudják- hogy Bear Grylls sírva könyörögne a tanácsokért... :D

 

De most visszatérve a mosogatóporhoz tartozom Nektek. Ígértem azoknak, akik elégedetlenek voltak, s panaszkodtak a fátyolosodásért, a kisebb mosogatóerőért, hogy fejleszteni fogom. Megfutottam a köröket, kisebb-nagyobb sikerrel. Több beszállító ajánlatára hiába vártam; sajnos még mindig nem veszik elég komolyan a környezetvédelmet, hiszen köztudott: a háztartás vegyiparban nincs igazi haszon. A natúrkozmetikumok a menők, ott kellenek a zöld marketing fogások jobban. Holott még ma is több tonna nem lebomló etoxilált zsíralkohol, foszfát,-és foszfonát, optikai fehérítő, EDTA és illat,-valamint tartósító anyagok jutnak a tengerekbe. Pedig szükség van HATÉKONY alternatívákra.

 

A lényeg, hogy a mosogatópor esetén a vízkő lekötése egy nagy feladat, mely által a víz lágyul, a mosóerő nő a jelen összetétel mellett is ÉS nincs fátyolosodás. Szempont továbbá, hogy ezen csuda anyag előállítása ne legyen környezetterhelő és lebomoljon parancsszóra! Ezt ma jelenleg egy anyag tudja biztosan: a CITROMSAV.

 

Probléma: ha egy vödörbe tesszük a mosogatópor egyéb összetevőivel, picike pára következtében is azonnal csomosódni kezd és egy óriás fürdőbombát készítettünk :). Ha külön csomagoljuk, de mégis szettben, az nem valami öko...

Így azt javaslom, hogy tarts otthon citromsavat egyébként is. Kíváló univerzális vízkőtlenítő akár oldatban vagy töményen. (értsd: készíts belőle spray-t vagy szórd töményen a makacs vízköves felületre és hagyd hatni).

 

A mosogatóport pedig így használd:

mosogatópor: citromsav arány 4:1 hez. Esetleg 3:1 hez.

Az MM Öko mosogatópor egyébként számtalan más területen is kiválóan teljesít: pl. mosópor fehér ruhákhoz :), áztathatsz vele, súrolhatsz.

Az én kis zöld világom csak így marad kerek...

 

További szép nyarat kívánok Nektek!

Köszönjük, hogy velünk zöldültök!

 

Radnainé Kriszti

MosóMami

 « vissza
Blog
Natúr smink a kipihent hatásért, avagy must have darabok a sminktáradban.
Cimkék: kiemelt,

Munkám során rengetegszer találkozom azzal a kifogással, hogy azért nem sminkelnek, mert nincs idő rá. Ekkor szoktam megmutatni a reggeli rutinomat, amihez mindössze öt ( na jó az első kávé előtt legyen tíz) perc szükséges.

Tovább
8 KÜLÖNLEGES dél-amerikai szépségvaj, amit ismerned kell
Cimkék: kiemelt,

Minden okuk megvan a mosolyra a brazil hölgyeknek-a természet bőséggel adta nekik a szépségolajokat, vajakat.Hajuk és bőrük ragyogó és mindig kamera kész.Hogy csinálják?

Tovább
Tele a zöldséges gránátalmával-a bőrödön próbáltad már?
Cimkék: kiemelt,

Olyan jó,amikor egy étel minden grammja hasznosítható számunkra. A gránátalma mag pont ilyen.A gyümölcs leve és magjának olaja is páratlan.

Tovább