Mosogatópor- így lesz tökéletes eredmény

Mosogatópor- így lesz tökéletes eredmény

Az öko életmód néha újító megoldásokat takar,amihez könnyedén alkalmazkodva biztosak lehetünk a tökéletes végeredményben.Íme...


Nem szerencsés környezetvédelmi technikusként vegyésznek lenni... Mindig jobbra is jobbra törekszünk, holott "zöld" vonalon az alapanyagok palettája finoman szólva is korlátozott. Plusz a Balkán nem egy kiemelt része az alapanyag beszállítóknak, hiába is találom ki, hogy ez vagy az az anyag bizony überkirály lenne minden szempontból... Unatkozni nem lehet, és folyamatosan kattog az agy, hogyan felelj meg a vásárlóknak, és légy hű magadhoz. Készíts makulátlan terméket, jó áron, olyat, ami hozza a klasszikus szerek tudását. Amikor a kutató vegyész ismerős bicskája is beletörik, na akkor érzem a törődést...:)

 

Mert mi nem engedünk a "zöldségekből". Igyekszünk EU-n, sőt Magyarországon belül beszerezni minden alapanyagot, csomagolóanyagot és cimkét-ez alól csak a mosódió kivétel, de őt ne bántsuk. Minden tonnájából 10 tonna alapanyag születik itthon, a saját üzemünkben, elektromos áram használata nélkül! Kockázati befektetők és 20 fős Team nélkül csináljuk a kis dolgainkat, itt, a magyar sztyeppén. Sokszor mondom-akik beszélgetnek velem, tudják- hogy Bear Grylls sírva könyörögne a tanácsokért... :D

 

De most visszatérve a mosogatóporhoz tartozom Nektek. Ígértem azoknak, akik elégedetlenek voltak, s panaszkodtak a fátyolosodásért, a kisebb mosogatóerőért, hogy fejleszteni fogom. Megfutottam a köröket, kisebb-nagyobb sikerrel. Több beszállító ajánlatára hiába vártam; sajnos még mindig nem veszik elég komolyan a környezetvédelmet, hiszen köztudott: a háztartás vegyiparban nincs igazi haszon. A natúrkozmetikumok a menők, ott kellenek a zöld marketing fogások jobban. Holott még ma is több tonna nem lebomló etoxilált zsíralkohol, foszfát,-és foszfonát, optikai fehérítő, EDTA és illat,-valamint tartósító anyagok jutnak a tengerekbe. Pedig szükség van HATÉKONY alternatívákra.

 

A lényeg, hogy a mosogatópor esetén a vízkő lekötése egy nagy feladat, mely által a víz lágyul, a mosóerő nő a jelen összetétel mellett is ÉS nincs fátyolosodás. Szempont továbbá, hogy ezen csuda anyag előállítása ne legyen környezetterhelő és lebomoljon parancsszóra! Ezt ma jelenleg egy anyag tudja biztosan: a CITROMSAV.

 

Probléma: ha egy vödörbe tesszük a mosogatópor egyéb összetevőivel, picike pára következtében is azonnal csomosódni kezd és egy óriás fürdőbombát készítettünk :). Ha külön csomagoljuk, de mégis szettben, az nem valami öko...

Így azt javaslom, hogy tarts otthon citromsavat egyébként is. Kíváló univerzális vízkőtlenítő akár oldatban vagy töményen. (értsd: készíts belőle spray-t vagy szórd töményen a makacs vízköves felületre és hagyd hatni).

 

A mosogatóport pedig így használd:

mosogatópor: citromsav arány 4:1 hez. Esetleg 3:1 hez.

Az MM Öko mosogatópor egyébként számtalan más területen is kiválóan teljesít: pl. mosópor fehér ruhákhoz :), áztathatsz vele, súrolhatsz.

Az én kis zöld világom csak így marad kerek...

 

További szép nyarat kívánok Nektek!

Köszönjük, hogy velünk zöldültök!

 

Radnainé Kriszti

MosóMami

 « vissza
Blog
Szépülj az Ünnepekre-hétről hétre
Cimkék: kiemelt,

Karácsonyi szépségkalendárium-tündökölj az ünnepek alatt! 30 nap,ami alatt mindig tehetsz egy-egy lépést a szebb bőrért és egészségedért. Legyél a karácsony legszebb csillaga vendégségben, vagy a buli középpontja szilveszterkor.

Tovább
Így óvd a kényesebb ruhadarabokat!
Cimkék: kiemelt,

Elővakartuk a sapkákat,sálakat ovi-suliba indulás előtt, és hétvégén mennek is mosásba, az tuti. Nem is gondolnád mennyi baci, kosz megtelepszik a pihepuha ruhaneműn...

Tovább
Minden,ami micellás, kell nekünk?
Cimkék: kiemelt,

A hatóanyagok szükségességében hiszek. A tudományosnak hangzó jelzőkben kevésbé. Lehet, hogy poéngyilkos leszek, de a micellás sampon megjelenését nem lehet szó nélkül hagyni. ..

Tovább