Miért nem töltik újra a boltban a kozmetikumokat?

Miért nem töltik újra a boltban a kozmetikumokat?

Égető probléma a műanyagok kontrollálatlan mennyisége hulladékként.Ugyanakkor a kozmetika ipar mintha ügyet sem vetne rá. Az összetevőkre már figyelünk, de mikor lesz tudatosabb az is, mennyi flakont "fogyasztasz" egy évben?


Tisztálkodásban nagyon jó megoldás a tömbszappan. Magad is gyorsan elkészítheted a krémes melt and pour szappanokat így >>>

Ezeket otthon csomagolás nélkül tárolhatod. Gyártóként is könnyebb dolgod van velük csomagolás szempontjából.

Amikor azonban egy testápoló krémről, tusfürdőről van szó, egyenlőre az utántöltés lehet az első lépés a hulladék minimalizálására.

 

Miért kell becsomagolni a kozmetikumokat, ha forgalomba kerülnek egy boltban?Miért nem lehet a boltban utántölteni?

 

1. HIGIÉNIA: Képzeld, visszaviszed az aktív anyagokkal teli üres kozmetikai falkonodat, amit utántöltesz.Még ha ki is mostad, valószínű, hogy marad benne anyag,ami keveredhet a friss termékkel és kész a baj. Arról nem is beszélve, ha mondjuk samponos flakonba kerül a balzsam vagy testolaj. A kozmetikumot a törvény ugyanúgy kezeli, mint az élelmiszert- ha nem szigorúbban. Szállítás, tárolás során a kence szennyeződhet (fog is!) és ha ez a bőrödre, vagy nyálkahártyádra kerül, nos...

2. SÉRTETLENSÉG: Te sem szereted, ha a termék,amiért pénzt adsz kevesebb, vagy esetleg sérült? Legyen az csak egy mezei finom szappanka vagy éppen tusfürdő, sérülhet szállítás során.

3. MEGJELENÉS: Bizony a sok sok kötelező információ, plusz a rengteg gyártói tájékoztatás nem fér el egy kis cetlin. Az eladók a boltban sem tudnak mindent megjegyezni. Az internet persze erre szuper, a monitor jó nagy, de ha esetleg allergiás reakciód lenne, azt nem viheted magaddal az orvoshoz. Szóval kell egy csomagolás,amin megfelelő cimke van.

 

 

Gyártóként, környezetvédelmi szempontból sokat tehetünk azért, hogy a csomagolóeszközök minél kevesebb hulladékot termeljenek, és ha lehet, könnyedén újra hasznosíthatóak vagy lebomlóak legyenek. Ugyanez vonatkozik a formulára is: nagyon fontos, hogy ha kikerül a lemosott készítmény a csatornába, az ne jusson az élőlények gyomrába vagy bőrére/szőrére és okozzon bajt. Alapanyagaink csomagolását is folyamatosan újragondoljuk.

Neked sem   kell talán  annyiféle kozmetikum, mint eddig hitted. Kíméletes tisztítás, minőségi hidratálás és táplálás. Ennyi az egész-és ebben a zöldkozmetikumok is simán segítenek.

 

Az újratöltés otthon  egy lépés a környezet kímélése felé.

 

Ugyanaz van az utántöltőben,mint az eredeti termékben?

 

Az utántöltők egy az egyben ugyanazt a terméket tartalmazzák,mint a flakonos tesók. Arra bíztatunk, bátran töltsd újra. Az eredeti flakonok sokáig bírják! Mindig azonos anyagot tölts azonos flakonba!

 

 

Miért  olcsóbb így?

 

Persze, hogy olcsóbb. Egyrészt több flakont és cimkét spórolunk mindannyian. Másrészt manufaktúra vagyunk, és 2-3 töltésnyi időt, emberi munkát és takarítást spórolunk meg mi is, amikor az utántöltőket készítjük Neked. A szabad órákban pedig gondolkodhatunk még több szuper zöld ötleten... Ez ilyen egyszerű :).

 

Köszönjük, hoyg velünk zöldülsz!

 

Napsütéses napokat kívánok!

Barátsággal: MM Kriszti« vissza
Blog
Konyhai maradékból tojásfesték: ÖKO HÚSVÉT
Cimkék: kiemelt,

Hajlamosak vagyunk szkeptikusak lenni a természetes festékanyagokat illetően. Pedig a henna után ez az öko tojásfestő módszer gyerekjáték. Szó szerint...

Tovább
Kézfertőtlenítő recept
Cimkék: kiemelt,

Állást foglalni mi nem tudunk vírus ügyben, de segíteni igen-ha mégsem kapnál fertőtlenítő gélt a drogériában. Ez nem egy kezdő recept, de megosztjuk, hiszen jól jöhet!

Tovább
Öko mosószer körutazás

Ma már világos,hogy több, mint múló divathóbort: a környezettudatos háztartásvezetés trendi, okos, hatékony és olcsó.Jó Neked és jó az élővizeknek-azonban az apróbetűs részt nem árt elolvasni...Gyorskalauzban megmutatjuk a tutit!

Tovább