Miért jó, ha színes a csapatod?

Miért jó, ha színes a csapatod?

Két ember együtt mindig többet ér el, mint egy-egy ember külön. Hogy miért van ez így? Nos, talán az a bizonyos "plusz",ami minket,embereket összetart...vagy szétszakít?


Egy startup indulhat egyszemélyes cégként, vagy már eleve társas vállalkozásként, de így is úgy is eljön a pillanat, hogy kettő-három ember érkezik a céghez, és egyszercsak még több munkaerőre lenne szükség. Hogyan lesz ebből a maréknyi emberből csapat? Lehet -e sokféle emberből egy közös célokért hajtó csapat? Rajtad múlik!

 

A család az család

 

Igen, pont,mint egy családban, vannak nézeteltérések és rossz kommunikáció; hisztis napok és félreértések. Azonban ha az év jelentős részében tartod magad az elveidhez, a céljaidhoz és erről mindig rendszeresen és következetesen kommunikálsz-akkor ezek a kisebb gondok elsimulnak. 

 

 

Ahogy a vásárlóiddal őszinte vagy, úgy a munkatársaiddal ia annak kell lenni. Nincs mese, a 90-es évek vállalkozói stílusa (ha volt ilyen) végleg a múlté. Csapat vagytok, akik a jóban és rosszban osztoznak. A jóban-igen, ez az anyagiakra is vonatkozik, de erről  majd máskor.

 

A vezető az vezető

 

Te adsz keretet a dolgoknak-legyen az munkaidő, pihenőidő, szabadságok rendje, és a többi. Mindennek legyen szabálya és rendje, a személyes értékelésnek és visszajelzésnek is.  A visszajelzés Neked is fontos, mint vezető, a munkatársak felé való visszajelzés pedig segít időben felgöngyölíteni a problémákat, és kijelölni az egyéni célokat.  Itt van kizárólag lehetőséged megismerni az egyének habitusát, értékrendjét, stílusát és elgondolkodhatsz, kinek milyen pozíció lehet valóban megfelelő. Nem mindig az iskolai képesítés határozza ezt meg.

 

Fontos, hogy a cég fő céljait, a "nagy képet" mindenki ismerje. A saját kis céljaiért mindenki egyénileg dolgozik majd, melynek meg lesz a jutalma. Neked kutya kötelességed hiteles hajóskapitányként a hajón maradni minden körülmények között és mutatni az utat,amelyekkel a célok elérhetőek.

 

 

 

A vezető nem törzsfőnök, nem góré, nem haver vagy maffiafőnök. Találd meg a stílusod,amiben kényelmesen érzed magad és hiteles tudsz maradni.

 

Ami közös: a különbözőség

 

Tudod, itt a különbözőség a közös: a saját tudásával, hozzállásával, tapasztalatával mindenki hozzáadhat a mindennapok sikereihez.  Legyen az egy új cimketerv, egy alapanyag, egy termékötlet vagy egy új vásárlói csoport, az ötletek mindig jól jönnek. Erre való a csapat meeting,amit szintén érdemes évente többször is beiktatni.Lényeg a rendszeresség.

 

Azt mondják, az alázatos tanuló a legjobb tanár is egyben. Szóval oszd meg a tudásod, fogadd a tanításokat és, maradj hű az elveidhez. Ha kell, vizsgáld őket felül ;-)

 

Barátsággal

MM Kriszti

 

 « vissza
Blog
Kerüld el a karácsonyi kapkodást -CSEKKLISTA
Cimkék: kiemelt,

Pánikmentes téli pihenés! Ha hétről hétre beosztod a tennivalókat, igenis tökéletes lesz a Karácsonyod.Olvass tovább...

Tovább
Ezért ne adagold túl a mosószered!
Cimkék: kiemelt,

Bár a reklámok mást sugallhatnak, a mosás egyáltalán nem olyan nagy tudomány, és okos adagolással sokat spórolhatsz.

Tovább
5+ kozmetikum,ami akár el is hagyható.
Cimkék: kiemelt,

Coco Chanel azt mondta, hogy ha egy nő azt állítja, hogy tud kozmetikumok nélkül élni,akkor túl sokat képzel magáról. Némiképpen igaza volt, de vajon a műanyag invázióban hogyan legyünk makulátlanul ápoltak?

Tovább