Így óvd a kényesebb ruhadarabokat!

Így óvd a kényesebb ruhadarabokat!

Elővakartuk a sapkákat,sálakat ovi-suliba indulás előtt, és hétvégén mennek is mosásba, az tuti. Nem is gondolnád mennyi baci, kosz megtelepszik a pihepuha ruhaneműn...


A tisztaság fél egészség, és bizony, vannak ruhadarabok, amelyek tisztítását komolyabban kell venni. Haladjunk fentről lefelé


Sapka, sál

 

A sál körbeöleli a fázós nyakunkat, mellkast. Felszívja az izzadságot és begyűjti az oda-vissza vándorló nátha és egyéb vírusokat. Világos, hogy hetente legalább 1 szer ki kell mosni. A sapka védi a hajhagymákat, és a sérülékeny hajszálakat az időjárás viszontagságai közepette. Felszívja a haj természetes zsírjait, kivülről pedig a környezeti szennyeződést. Bizony ezt a ruhadarabot is hetente minimum egyszer mosni illik.


 

Hány fokon mosd ezeket ? Nem is gondolnád, de a hőmérsékletnél a mosószer összetétele fontosabb lehet: egy jó erős mosóhatással rendelkező mosógél aktív anyaga 30 fokon is képes eltávolítani a szennyeződést. Az anionos felületaktív anyag (ami a szappan is) a kationos „koszt” mintegy legörgeti a ruhanemű felületéről. A nem ionos felületaktív anyag (mint a mosódió, gesztenye kivonata) erősíti az anionos tenzid hatását és védi a textília anyagát. Kézi mosásnál óvja a kezeket a túlzott kiszáradástól.

 

Gyapjú és kasmír anyaghoz az EcoNut a megoldás>>> http://mosomami.hu/EcoNut-mosodios-mosogel

Kisbabák kötött, és biopamut kissapkájához ezt javasoljuk >>> http://mosomami.hu/SensEco-Baby-mosogel-babaruhahoz


 

Kabát:

 

Érdemes a gyerekeknek utcai és játszós kabátot külön tartani. A játszós nálunk biztos, hogy turkálós vagy ajándékba kapott, örökölt darab. Ez megy az oviba az udvarra is. Így már tudsz spórolni a mosással. A kabátot igény szerint érdemes mosni, Az ujjak, és a nyaki rész kritikus- ezeket előkezelheted mosás előtt marhaepés szappannal >>> http://http://mosomami.hu/Folyekony-Marhaepe-Szappan

 

Tisztító vagy otthoni gép? A felnőttek kabátja ritkán fér el otthoni gépben. Illetve ha sikerül egy tartós darabot venned, ami esetleg tollal bélelt, mindenképpen vidd tisztítóba. A gyerekek kabátja általában jól bírja az otthoni mosást, és kéthetente szükséges is mosni. A cimkét mindenképpen olvasd el, és ha kell, kézzel mosd ki alapos előáztatás után.

Áztatáshoz a mosószóda tökéletes lesz >> http://mosomami.hu/?kereses=Mos%C3%B3sz%C3%B3da


 

Farmernadrág


Erről írtunk korábban. Egyes tanulmányok 1-2 havonta javasolják a jó minőségű farmernadrágok kimosását. Állítólag tényleg az a jó, ha "megáll a szőnyegen". Mi azért inkább legalább 2 hetente javasoljuk, hogy mosd ki.Alacsony hőfokon és ha van  kifejezetten farmermosás programon.

 

 

A farmer,ha tiszta pamut, szeretni fogja a mosódiót. Élénken tartja a színt, puhává teszi az anyagot. Itt találod a szemes mosódiót >>> http://mosomami.hu/?kereses=sapos

 

 

Irodai nadrág és a gyerek macinacija

 

3-4 napi viselet után érdemes kimosni. Célszerű ilyenkor már egy esőben praktikus bélelt kinti nadrág a gyereknek.

A bársony, kord anyagokat is kényeztesd kímélő mosószerrel és a megfelelő mosási program megválasztásával.

 

Felnőtt fehérnemű,melltartó:

 

Mosógépbe csak fehérnemű zsákban tedd ezeket a kényes darabokat, még a „sima” pamut bugyit is. Ugyanis az apró ruhadarabot a gépben pörgő többi ruha kinyújthatja és a csipke, és az ún farkasfog varrásnak sem tesz jót, ha a fém dobhoz dörgölődzik..

 

Érdemes megbarátkozni a kézi mosással melltartós esetében: így kedvenc darabjaid biztosan évekig szolgálják kényelmedet.


Milyen gyakran most a melltartót? Nyáron szinte naponta beleizzadunk. Télen 3-4 viselés után célszerű mosni.

 

 

Sportruhák:

 

Izzadni egészséges. Hogy mi mindent izzadunk ki, jelzi a sportruhák edzés utáni szaga. Ezért világos, hogy minden izzadós edzés után ezeket ki kell mosni. Elég egy egyszerű átöblítéses program. Sok gépen ma már van sportruha funkció.


 

Az EcoNut mosódiós mosógél a kényes lélegző textíliáknak is jó barátja. Kipróbáálhatod a Sapdu mosódió kivonatot vagy akár gesztenye kivonattal is moshatsz (rövidesen :)


 

A mosás ma már nem macera.Jó kis gépek, mindenféle programmal és energiatakarékos, víztakarékos üzemmódban segítik a mindennapjainkat. Mosószerek között is van öko-sabb megoldás.Olyan mosószer, ami nem terheli feleslegesen a környezeted, de használata kifejezetten kellemes.

 

Ha van kezdő vagy haladó háziasszony barátnőd, és tetszett a cikk, oszdd meg Vele is!

 

Szeretettel: MM Kriszti« vissza
Blog
SLS és SLeS -ezután tényleg kerülni fogod?

Magyarországon is közel 10 éve megy a városi legenda, hogy "hú az SLS nem jó" meg, hogy "kerüld az SLS-t" a samponban, tusfürdőben, de ha lehet, a mosószerben is.

Elolvasom a cikket
Olcsó illóolajnak híg a leve- mire figyelj?
Cimkék: kiemelt,

Minden növényi alapanyagról elmondható: ha olcsó, gyanakodni kell. Miért? Mert a növények termesztése, betakarítása, feldolgozása melós folyamat. 100% tisztaság esetén masszív mennyiségű mag, virágzat, szár,héj kellett, hogy feldolgozásra kerüljön.

Tovább
Ha azt hitted, mindent tudsz az argán olajról, olvasd el ezt
Cimkék: kiemelt,

A sok sok pozitív visszajelzés arra inspirált, hogy utánanézzünk, a nagyvilágban hogyan használják ezt a mesés olajat még...

Tovább