Így óvd a kényesebb ruhadarabokat!

Így óvd a kényesebb ruhadarabokat!

Elővakartuk a sapkákat,sálakat ovi-suliba indulás előtt, és hétvégén mennek is mosásba, az tuti. Nem is gondolnád mennyi baci, kosz megtelepszik a pihepuha ruhaneműn...


A tisztaság fél egészség, és bizony, vannak ruhadarabok, amelyek tisztítását komolyabban kell venni. Haladjunk fentről lefelé


Sapka, sál

 

A sál körbeöleli a fázós nyakunkat, mellkast. Felszívja az izzadságot és begyűjti az oda-vissza vándorló nátha és egyéb vírusokat. Világos, hogy hetente legalább 1 szer ki kell mosni. A sapka védi a hajhagymákat, és a sérülékeny hajszálakat az időjárás viszontagságai közepette. Felszívja a haj természetes zsírjait, kivülről pedig a környezeti szennyeződést. Bizony ezt a ruhadarabot is hetente minimum egyszer mosni illik.


 

Hány fokon mosd ezeket ? Nem is gondolnád, de a hőmérsékletnél a mosószer összetétele fontosabb lehet: egy jó erős mosóhatással rendelkező mosógél aktív anyaga 30 fokon is képes eltávolítani a szennyeződést. Az anionos felületaktív anyag (ami a szappan is) a kationos „koszt” mintegy legörgeti a ruhanemű felületéről. A nem ionos felületaktív anyag (mint a mosódió, gesztenye kivonata) erősíti az anionos tenzid hatását és védi a textília anyagát. Kézi mosásnál óvja a kezeket a túlzott kiszáradástól.

 

Gyapjú és kasmír anyaghoz az EcoNut a megoldás>>> http://mosomami.hu/EcoNut-mosodios-mosogel

Kisbabák kötött, és biopamut kissapkájához ezt javasoljuk >>> http://mosomami.hu/SensEco-Baby-mosogel-babaruhahoz


 

Kabát:

 

Érdemes a gyerekeknek utcai és játszós kabátot külön tartani. A játszós nálunk biztos, hogy turkálós vagy ajándékba kapott, örökölt darab. Ez megy az oviba az udvarra is. Így már tudsz spórolni a mosással. A kabátot igény szerint érdemes mosni, Az ujjak, és a nyaki rész kritikus- ezeket előkezelheted mosás előtt marhaepés szappannal >>> http://http://mosomami.hu/Folyekony-Marhaepe-Szappan

 

Tisztító vagy otthoni gép? A felnőttek kabátja ritkán fér el otthoni gépben. Illetve ha sikerül egy tartós darabot venned, ami esetleg tollal bélelt, mindenképpen vidd tisztítóba. A gyerekek kabátja általában jól bírja az otthoni mosást, és kéthetente szükséges is mosni. A cimkét mindenképpen olvasd el, és ha kell, kézzel mosd ki alapos előáztatás után.

Áztatáshoz a mosószóda tökéletes lesz >> http://mosomami.hu/?kereses=Mos%C3%B3sz%C3%B3da


 

Farmernadrág


Erről írtunk korábban. Egyes tanulmányok 1-2 havonta javasolják a jó minőségű farmernadrágok kimosását. Állítólag tényleg az a jó, ha "megáll a szőnyegen". Mi azért inkább legalább 2 hetente javasoljuk, hogy mosd ki.Alacsony hőfokon és ha van  kifejezetten farmermosás programon.

 

 

A farmer,ha tiszta pamut, szeretni fogja a mosódiót. Élénken tartja a színt, puhává teszi az anyagot. Itt találod a szemes mosódiót >>> http://mosomami.hu/?kereses=sapos

 

 

Irodai nadrág és a gyerek macinacija

 

3-4 napi viselet után érdemes kimosni. Célszerű ilyenkor már egy esőben praktikus bélelt kinti nadrág a gyereknek.

A bársony, kord anyagokat is kényeztesd kímélő mosószerrel és a megfelelő mosási program megválasztásával.

 

Felnőtt fehérnemű,melltartó:

 

Mosógépbe csak fehérnemű zsákban tedd ezeket a kényes darabokat, még a „sima” pamut bugyit is. Ugyanis az apró ruhadarabot a gépben pörgő többi ruha kinyújthatja és a csipke, és az ún farkasfog varrásnak sem tesz jót, ha a fém dobhoz dörgölődzik..

 

Érdemes megbarátkozni a kézi mosással melltartós esetében: így kedvenc darabjaid biztosan évekig szolgálják kényelmedet.


Milyen gyakran most a melltartót? Nyáron szinte naponta beleizzadunk. Télen 3-4 viselés után célszerű mosni.

 

 

Sportruhák:

 

Izzadni egészséges. Hogy mi mindent izzadunk ki, jelzi a sportruhák edzés utáni szaga. Ezért világos, hogy minden izzadós edzés után ezeket ki kell mosni. Elég egy egyszerű átöblítéses program. Sok gépen ma már van sportruha funkció.


 

Az EcoNut mosódiós mosógél a kényes lélegző textíliáknak is jó barátja. Kipróbáálhatod a Sapdu mosódió kivonatot vagy akár gesztenye kivonattal is moshatsz (rövidesen :)


 

A mosás ma már nem macera.Jó kis gépek, mindenféle programmal és energiatakarékos, víztakarékos üzemmódban segítik a mindennapjainkat. Mosószerek között is van öko-sabb megoldás.Olyan mosószer, ami nem terheli feleslegesen a környezeted, de használata kifejezetten kellemes.

 

Ha van kezdő vagy haladó háziasszony barátnőd, és tetszett a cikk, oszdd meg Vele is!

 

Szeretettel: MM Kriszti« vissza
Blog
Íme a Sephora 50-es tiltólistája: kozmetikai összetevők, amiket jobb, ha kerülsz!
Cimkék: kiemelt,

Már tavaly nagy port kavart a giga shop bátor lépése: 13 összetevőt kitiltottak a webshopukból a "Clean beauty" kategóriában. Aztán pár napja 50-esre bővült ez a lista. Nagy multi gigászi lépése-és közel sem a vég kezdete!

Tovább
Korpás fejbőr – természetesen van rá megoldás!
Cimkék: kiemelt,

Lehetünk szépek, sugárzóak, de mindent elronthat, ha korpás a fejbőrünk. Sajnos azon túl, hogy a látvány sem esztétikus, egészségügyi problémákat is jelezhet. Hogyan előzhetjük meg, vagy - ha már kialakult – hogyan szüntethetjük meg ezt a kellemetlen tünetet?

Tovább
Öko mosószer körutazás

Ma már világos,hogy több, mint múló divathóbort: a környezettudatos háztartásvezetés trendi, okos, hatékony és olcsó.Jó Neked és jó az élővizeknek-azonban az apróbetűs részt nem árt elolvasni...Gyorskalauzban megmutatjuk a tutit!

Tovább