Így dobozolunk mi- tovább zöldülünk!

Így dobozolunk mi- tovább zöldülünk!

A júliusi műanyagmentes ünnep nem telhet el érdemi előrelépés nélkül. Úgy tűnik, találtunk végre olyan papír ragasztószalagot, ami leválthatja az eddigi műanyagot. Utóbbi érdekes módon egyre gyatrább minőségű lett mostanság.


Nézzük, hogyan és mivel kerül a csomagod Hozzád!

 

Csak a külső számít?

 

Az alap csomagolásunk PAPÍR szalagfüles táska (ha személyesen jössz és a motyód 5-6 kg-nál kevesebb). Sokan ezt sem kértiek, saját szütyőt hoztok! Sokan varrnak otthon táskát, szatyrot. Van, aki kézi kocsival érkezik, sokan bicikliznek vagy rollereznek hátizsákkal.

 

A futárral szállított csomagok karton dobozokba kerülnek- néha újra használtba, néha vadonat újba.

 

 

Mi kerül a dobozokba  bélelőanyagnak?

 

Egyrészt feldarabolt régi kartonok, esetleg újságpapír és papír tömőanyag (amiben magunk is kapunk árut például)

 

 

Másfelől vízben oldódó, teljesen lebomló, komposztálható kukorica alapú tömő anyag. Ez olyannyira lebomló, hogy két szállítást nem is bír ki. Általában már a lakásban lévő nedvességtől, párától is hajlamos „megpöttyedni”

VIDEÓNK ITT >>> https://www.youtube.com/watch?v=81m6ljfsjOU

 

Hab a tortán-szalag a dobozon

 

Bár alapvetően a műanyag szalag tartós, vízálló és erős, mégiscsak műanyag. Ezért hosszass keresgélés után talán meg van a jó papír megoldás: Ráadásul a ragsztója is kaucsuk alapú-ami természetes gumi.

 

 

Ha minden gyártó, minden cég legalább ennyit tenne környezetünk megóvásáért,már jobb lenne a helyzet. A műanyagok olykor elkerülhetetlenek, de nem lehetetlen helyettesíteni őket. Szerencsére több csomagolócég ezt felismerve innovatív megoldásokat kínál-még ha a kezdetleges hibák elő is fordulnak.

 

Zöldülj velünk 2019 második felében is!

 

Szép napokat!

 

Barátsággal:

MM Kriszti« vissza
Blog
Napvédelem és SPF,amiről Neked is tudnod kell
Cimkék: kiemelt,

Az SPF tulajdonképpen egy szorzó szám, ami megmutatja, hogy egyes bőrtípusok hányszor hosszabb ideig maradhatnak a napon leégés nélkül adott faktorszámú naptejet rendszeresen használva!De ettől meg is nyugodhatunk?

Tovább
Öko mosószer körutazás

Ma már világos,hogy több, mint múló divathóbort: a környezettudatos háztartásvezetés trendi, okos, hatékony és olcsó.Jó Neked és jó az élővizeknek-azonban az apróbetűs részt nem árt elolvasni...Gyorskalauzban megmutatjuk a tutit!

Tovább
Kerüld el a karácsonyi kapkodást -CSEKKLISTA
Cimkék: kiemelt,

Pánikmentes téli pihenés! Ha hétről hétre beosztod a tennivalókat, igenis tökéletes lesz a Karácsonyod.Olvass tovább...

Tovább