Hogyan segít a NEEM OLAJ a pattanások ellen és a kertben?

Hogyan segít a NEEM OLAJ a pattanások ellen és a kertben?

Tekintélyes Azadirachtin tartalma, optimális zsírsav összetétele -plusz a sok egyéb hasznos aktív anyag teszi a neem olajat tökéletes bőrápolóvá. A kertészek csak mostanában fedezik fel...


Meglepően sok kutatás zajlik 20 éve a neem olajjal kapcsolatban. Ezek közül ma már gyakorlatban is bevett a bőrápoló hatása (gombás fertőzés megelőzésére, a viszkető bőr nyugtatására, korpás, viszkető fejbőrre tökéletes,stb.) és a kerti betolakodók távoltartásában permetszerként.

 

 

A méheket és gilisztákat nem bántja a kertben

 

A neem olaj latin neve: Azadirachta Indica. Zadirachtin.Ez az anyag egy aktív hatóanyag tulajdonképpen, ami természetesn módon van jelen a neem olajban. Kutatása széles körű, és mind inkább az ökológiai kertészkedésben jártas szakemberek foglalkoznak vele.

 

 

Így használd a kertben:

 

50 ml neem olajat 10 liter vízben oldj fel mosogatószer vagy Poliszorbát 60 segítségével és a permetszert alkalmazd a tetves, vagy gombás növényeken. Ahogy múlik a probléma lehet ritkítan ia kezelést. Elég lehet 10-14 naponta megelőzésszerűen alkalmazni.

 

Kiskedvencek titkos segítője

 

Hosszú szőrő kutyusoknál, cicáknál fényesebbé teszi a bundát. Segít az élősködők távoltartásában. A neem olaj emlősökre nem veszélyes külsőleg.Belsőleg soha ne adj semmit állatorvos beleegyezése nélkül.

 

 

Használata: Kedvec samponodhoz adagold, vagy akár a balzsamhoz.  Tömbszappan esetében a képződő gazdag habhoz habhoz pár csepp neem olajat adj és ezzel mosd meg kedvenced szőrét.

 

Érzékeny fejbőr, pattanások

 

Tavasszal és ősszel igen érzékeny a fejbőr. Gyakori a pirosodás, viszketés. A neem olajat alkalmazhatod pakolásokba és mindenféle krémhez, kencéhez is. Az ayurvedikus gyógyászat közel 4000 éve tartja számon a neem olajat, mint jótékony összetevő többféle bőrállapot esetén.

 

Töményen ne használd, mert akár csíphet is. A szag miatt ne aggódj, hamar elillan.

 

 

Szuper bázisolajok hozzá: ricinusolaj, mandula olaj, jojoba olaj.

 

Ha szeretsz szappant főzni, ahhoz is adhatod 2-5%-ban. Próbáltad már az egyszerűen nagyszerű szappan alapokat? Csak olvaszd meg, keverd hozzá kedvenc összetevődet, öntsd ki. 1 óra múlva használhatod is.

 

Meghökkentő érdekességek

 

Ki gondolná, de a 90-es évek óta kutatják mind férfiak mind nők esetében a neem olaj fogamzásgátló hatását.

 

Szintén széles körűen térképezik fel, mely bőrgombákra hatásos és a jövőben milyen paraziták ellen védheti meg úgy a növényeket,mint az embereket.

 

 

Szépítsd a bőröd, védd a kerted bio neem olajjal!

Napsütéses tavaszt kívánok!

 

Barátsággal: MM Kriszti« vissza
Blog
Hennázás: jelenleg jóban vagyunk :)
Cimkék: kiemelt,

Már-már feladtam a hennás kísérletezéssel, amikor is megszületett a rubinvörös árnyalat. De van,ami fontosabb a kapott színnél is...Elmondjuk

Tovább
Szigorú vagy biztonságos? Kozmetikumok helyes cimkézése az EU-ban.
Cimkék: kiemelt,

Mint ahogy az állatkísérlet is tiltott az EU-ban több éve már, úgy afelől is biztosak lehetünk, hogy egy EU-ban készült kozmetikum ISO szabvány szerint kerül gyártásra egészségünk érdekében.

Tovább
Tökéletes szépségápolási rutin Jojobaolajjal
Cimkék: kiemelt,

A bázisolajok királynője. A testápolás nélkülözhetetlen összetevője. Bio minőségben, ragyogó arany színben az igazi. Mutatjuk hogyan...

Tovább