Hajfestés okosan, takarékosan

Hajfestés okosan, takarékosan

Hogyan tudsz a lehető leghatékonyabban, mégis fejbőr-hajszerkezet kímélő módon szépülni, akár otthon is?


Talán van az a kor, vagy stílus, amikor bevállaljuk az ősz hajkoronát, de addig is szeretünk változatos színekben és frizurával hódítani.Sajnos, nekem a henna-indigó nem jött be végül (azért sajnos, mert a hajfestékek összetétele több,mint botrányos kozmetikai vegyész szemmel is), viszont ápolatlan buksival nem túl előnyös a mindennapokban járni. 

 

 

Neked is elmondom, hogyan tudsz a lehető leghatékonyabban, mégis fejbőr-hajszerkezet kímélő módon szépülni, akár otthon is! Ha jobban bízol a fodrász keze munkájában sem baj, de ezeket a tanácsokat érdemes megfogadni:

 

1. Ha csak a szín megváltoztatása miatt akarsz festeni, válassz színezőt vagy féltartós festéket a drogériák polcairól. Mókának jó, és előbb utóbb kimosod…Általában 6-12-24 mosásig tartanak. A működési elvük az, hogy a hajrétegnek csak egy bizonyos részéig "hatolnak" be, nem véglegesen épülnek be a természetes pigmentek helyére.Létezik: HAB, SPRAY, EMULZIÓ formájában. A pray csak megtapad a hajszálon, azonnal kimosható. A másik két típusó szerhez van oxidáló, de olyan koncentráumban, hogy nem roncsolja a hajat és nem is végleges a takarás.

 

2. Ha már ősz haj eltakarása a cél, felejtsd el a dobozos festéket, és térj be egy fodrászkellékes boltba ! Jó minőségű, lehetőleg ammónia,-és ppd mentes (parafeniléndiamin, toxikus anyag több országban eleve már kitiltották) profi festéket válassz oxidáló szerrel. Ez kb. 2500 Ft is lehet, de rövid hajnál 2x, hosszúnál 1x egész hajra elég! Itt segíteni fognak, hogyan tudod a szívedhez közeli árnyalatot elérni jelenlegi hajállapotoddal. Itt az oxi már legalább 6%-os és a szín tartós. Kissé kopni fog hetek alatt, és ha nagyon elüt a mákos hajszíntől akkor a lenövés nagyon is látszódni fog. Ezért is van az, hogy sokan sokkal világosabb színre váltanak egy idő után.
 

 

TIPP #1: Csak első festésnél fesd az egész hajat, és kezdd a hajtőnél! A következő festésnél hajtöveken kb.30- 40, a haj többi részén csupán 25 percig hagyd a festéket-feltéve, hogy az árnyalaton nem változtatsz.
 

TIPP #2: olajok a táplálásért: igenis keverhetsz hajszerkezet védő,-regeneráló olajat a festékbe. Egy hajfestéskor kb 1 evőkanállal. Pl. argán, jojoba vagy mandula olaj nagyszerű választás. Pl. itt>>>http://mosomami.hu/product/Jojoba-olaj-2 . Egyszerűen a bekevert, felvinni kész „masszába” keverj bő evőkanálnyit az aranyló olajokból.

 

TIPP #3: Festett hajat mindig balzsamozz is, és lehetőség szerint színkímélő, gyengéd növényi tenzidekkel készült sampont válassz. Miért? Egyszerű: A hajad már így is száraz, a kénkötések sérültek (főleg ha daueroltatsz is), veszített a rugalmasságából (keratinok). A klasszikus anionos anyagok túlságosan is erősen tisztító anyagok, és nem csak a hajadat szárítják szét, de erősebben koptatják a festéket és a fejbőrt is irritálhatják.

 

 

A szulfátok, etoxilált tenzidek a festéket  jobban kimossák a hajszálakból-szóval ezért sem optimálisak.

 

EXTRA TIPP: színfrissítéshez keverj balzsamhoz valamennyi hajfestéket és 10 percig hagyd hatni a hajadon :). Így a színanyagokat felfrissíted, de nem terheled a többi vegyszerrel hajszálaidat.

 

Ha pedig a hennához kaptál kedvet, ezt a cikket olvasd el:http://mosomami.hu/MOSOMami-Blog/Hennazas-elonyei-es-hatranyai-jelenleg-joban-vagyunk-

 

Vigyázz a hajadra, őrízd meg fejbőröd egészségét. Kérdezz minket bátran, ha elakadnál.

 

Szép napot!

 

Szeretettel:

MM Kriszti« vissza
Blog
A fenébe a ráncokkal!-de hol van az a fene???
Cimkék: kiemelt,

Az utóbbi időben újra mindenki mindenáron a ráncaimat akarja eltüntetni.A vicc, hogy 14 éves lányokon mutatják ezt be.De akarunk mi ráncok nélkül élni?...

Tovább
Gondolatok az ÁLLATKÍSÉRLETMENTES kozmetikumokról
Cimkék: kiemelt,

Miattam ne vakuljon meg egy nyuszi sem, és ne úsztassanak vegyi fürdőben tengerimalacot a tusfürdőm miatt, és nem szeretnék szenvedő kis egereket vagy mutálódott patkány bébiket.gondolatokat.

Tovább
Olcsó illóolajnak híg a leve- mire figyelj?
Cimkék: kiemelt,

Minden növényi alapanyagról elmondható: ha olcsó, gyanakodni kell. Miért? Mert a növények termesztése, betakarítása, feldolgozása melós folyamat. 100% tisztaság esetén masszív mennyiségű mag, virágzat, szár,héj kellett, hogy feldolgozásra kerüljön.

Tovább