Gombákkal a szépségért-Nordic Beauty

Gombákkal a szépségért-Nordic Beauty

A fagyos észak-európai fenyvesek nagy túlélője, erős antioxidáns tartalmú, immunerősítő superfood,ami a bőrünkre is kedvezően hat. Ezt a finn gyártású kivonatot varázsoltuk arckrémünkbe.


A gyapjas hamvaskéreg gomba-nemzetközileg Chaga gomba néven ismert- az szibériai,kanadai és finn fenyvesekben található. Évszázadok óta a helyiek gyógynövénye. Fogyasztották belsőleg és használták külsőleg is sokféle betegség esetén.

 

Gombák az emberiség szolgálatában

 

A gyógygombáknak szerepük van az egészséges bélflórában és az egészséges megjelenésű bőr ellérésében is. A gombák különleges helyet foglalnak el a növények, zöldségek között: kimagasló fehérje tartalmuk, vitamin,-és ásványi anyag tartalmuk fontos táplálékká teszi őket.

 

Azon kívül, hogy valóban táplálékot jelent sokféle gombafaj számunkra, a belőlük készült teák, kapszulák méltán népszerű étrend kiegészítők. Elég csak a kefírre gondolnunk-ez is kaukázusi eredetű.

 

 

Amikor a finn chaga gomba kivonattal találkoztam, rögtön az jutott eszembe, hogy alkalmazzuk egy jó kis arckrémben.Így született meg a „Nordic beauty” jegyében az Eco-Z Multiage mélyhidratáló arckrém. Egy kence, ami minden korosztálynak megfelelő és minden bőrtípusra alkalmazható. Pár csepp olajjal is lehet keverni éjszakára, érett bőrre például.

 

Hogyan javítja bőröd megjelenését egy gomba kivonat tartalmú kozmetikum?

 

A legfontosabb manapság, hogy a környezetből érkező káros szabad gyökök hatását ellensúlyozza. Azaz, erős antioxidáns, így a ráncok megelőzésében és a bőr irritációjának csökkentésében van szerepe.

 

 

Szaponin tartalma segíti a bőr pirosságának csökkentését, gyulladáscsökkentő tulajdonságú a flavonidoknak, cinknek és más nyomelemeknek köszönhetően.

 

Immunrendszer erősítő szerepe a bőr védőrétegének megerősítésekor játszik szerepet.

 

Az Eco-Z Multiage krémet a Hamilton Laboratóriummal teszteltük érzékeny bőrre és hidratáló képességre egyaránt. Chaga gomba beszerzési forrásunk a kezdetektől változatlan: Finnországból, friss gombából természetes alkoholos kivonatolással készül, hidegen. Így megőrzi a gomba minden jótékony tulajdonságát hosszú időn át.

 

 

Tégy egy próbát, tápláld bőröd tavasszal is a természet kincseivel! Ha pedig kevesebb húst fogyasztanál, készíts gombát változatos módon, változatos fűszerekkel!

 

Szép napokat!

 

Barátsággal: MM Kriszti

 « vissza
Blog
Itt az ideje, hogy Te is öko-ra válts
Cimkék: kiemelt,

Azt a 3 fő érvet írtuk össze Nektek, amit eddigi visszajelzések adtak-ki miért kezdett bele /tért vissza a zöldebb háztartás vezetésre. 10 évből szemezgettünk. Biztos, hogy ami régebben talán csak hippi békeharcos hobbinak tűnt, ma már alap kéne, hogy legyen: mosás, takarítás a környezet megóvása mellett.

Tovább
Tele a zöldséges gránátalmával-a bőrödön próbáltad már?
Cimkék: kiemelt,

Olyan jó,amikor egy étel minden grammja hasznosítható számunkra. A gránátalma mag pont ilyen.A gyümölcs leve és magjának olaja is páratlan.

Tovább
Stressz és ekcéma- így segíts rajta
Cimkék: kiemelt,

A sok kézmosás és nem megszokott vegyszerek okozhatnak nem várt bőrtüneteket.Új élethelyzethez rendezkedünk be,ez a gyakorló jógikat is próbára teszi.

Tovább