Ezt az 5 dolgot nem tudtad a mosószereink csomagolásáról

Ezt az 5 dolgot nem tudtad a mosószereink csomagolásáról

Autóipar, bútorok, lakberendezési tárgyak, iskolaszerek... Valóban lehet műanyagok nélkül élni?


Jogos a műanyag csökkentés igénye. Biztos Te is láttál már szeméthegyet patakparton, tengerparton és neylonszatyorral borított fát. Kutatások mutatták ki a mikroműanyagokat az ivóvízben, és súlyos károsodást okozhat a ftalát (phtalate) és egyéb oldószerek jelenléte például gyerekjátékokban.  Szerintünk a műanyag nem feltétlenül  közellenség (van, ahol életmentő...) , de használatát igenis minimalizálni és optimalizálni kell, gyártóként, felhasználóként. Ezért mosógéljeink csomagolásáról, jó , ha tudod ezt az 5 dolgot:

 

 

1. PP5 -ös anyag

 

A Polipropilén 5-ös jelzésű műanyag féléről tudni kell, hogy szinte végtelenül újra hasznosítható. Ezt a flakongyártónk meg is teszi: minden apró hulladék, maradék, elrontott flakon bekerül a körforgásba és lesz belőle csomagolóanyag. Ezért néha picit puhább lehet a flakon, vagy éppen merevebb.A színe átlátszó vagy kissé tejszerű lehet.

A PP5-ből nem oldódik ki ftalát, mert nem is tartalmazza azt  és általánosságban strapabíró, ütésálló, kopásálló anyag.

 

2. Helyi termék

 

Igen, vannak csinosabb, színesebb flakonok is Európában vagy Ázsiában. Mi mégis tőlünk alig 40 km-re található magyar gyártótól vásároljuk az összes mosószeres flakont. Szép lassan növögettek ők is, a dolgozóknak biztos munkahelyet adnak és "egy nyelvet beszélünk" itt, Európa közepén.

 

 

3. Nincs külön adagoló

 

A mosószereket úgy fejlesztettük, hogy adagolásuk a kupak 25 vagy 40 ml-s adagjához illeszkedjen. Általában 1 kupak elég 1 adag ruhához-de könnyen lehet felezni vagy duplázni igény szerint. Nem kell külön vegyészkedni, méregetni  otthon. Elkerüljük a  külön nagy "bumpszli" mérő  környezeti terhelését, vagy a kapszulák csomagolását.

 

4. Újratöltjük

 

Egyre több  partnerünk is csatlakozott boltjában az újratöltéshez. A mosószereket nagyobb hordókból biztonságosan lehet a korábban használt kannába újratölteni. Több száz forintot is lehet így spórolni (nincs kanna és cimke költség) és az energia felhasználás mellett műanyagot is csökkentünk. Külföldön ezt már bevásárlóközpontban is lehetővé tették-izgatottan várjuk az itthoni folytatást.

 

5. Csináldmagad

 

Ezekből a nagy kannákból sokféle használati tárgy is készíthető. Hangszer, tároló, locsolókanna, madásetető és még sorolhatnám. A ciklusa végén pedig lelkiismeret furdalás nélkül teheted a szelektív kukába.

 

 

Minden lépés számít-legyen az kicsi vagy nagy. Közös ügyünk közeli és távoli  környezetünk tisztán tartása.

Talán közel van az idő, amikor ennél is többet tudunk tenni a műanyagok csökkentéséért.  Mi mindenestre ma arra buzdítunk, hogy maradj tudatos, amikor mosószert választasz!

 

Köszönjük, hogy velünk zöldülsz!

 

Szép napokat kívánok!

Barátsággal: MM Kriszti« vissza
Blog
Haladó kencesuli: ILLATOK adagolása és a dokumentáció
Cimkék: kiemelt,

Most, hogy a nagyobb játékosok is felismerték, hogy a vásárlóknak joguk van tudni az apróbetűt, a látszólag legapróbb összetevővel, az ILLATANYAGOKKAL foglalkozunk.

Tovább
Biztos,ami biztos-újévi szokásaink
Cimkék: kiemelt,

Szoktuk mondani, nem vagyok babonás...De ki tudja. Nézzük mivel alapozzuk meg újévi szerencsénket.

Tovább
Prémium termékünk: az ARANYVAJ
Cimkék: kiemelt,

Létezik olyan kence ami az egész család napi bőrápolását megoldja- ez a prémium sheavaj. Egyetlen tégelyben bőrtápláló olajok, gyulladásgátló triterpének és vitaminok.

Tovább