Ezeket a kozmetikumokat bevetheted a háztartásban is

Ezeket a kozmetikumokat  bevetheted a háztartásban is

Elfogyott a mosószered vagy nem találod, mivel kéne a bőrcipődet tisztítani? Olvasd el tanácsainnkat rohanós év végi napokra.


Van az úgy, hogy már elővenni sincs kedved a különféle funkciókra szánt flakonjaidat, sőt, remélem igyekszel csökkenteni azokat. Egy-egy kényesebb ruhanemű vagy bútor miatt nem is biztos, hogy extra terméket kell vásárolnod. Mutatjuk.

 

Parfüm-varázsold el vendégeidet

 

Ha szerelmes vagy egy illatba, és otthonodban kedvenc parfümödet szeretnéd érezni amikor legközelebb vendégeket hívsz, próbáld ezt: az előszobai vagy fürdőszobai tükröt tisztítsd meg parfümöddel. Általában az Eau di toalett-ek megfelelőek erre, hiszen magas az alkoholtartalmuk. Az illatanyag ugyanakkor olyan tartós, hogy napokig, akár hetekig is megcsapja az orrod.
 

 

Előfordulhat, hogy kaptál ajándékba egy pocsék parfümöt. Akkor se dobd ki: a wc kagylót higiénikusan tisztíthatod meg vele és az illat talán oda éppen jó. Az üveget dobd szelektív hulladékgyűjtőbe, miután kimostad.

 

Sampon- a gyapjú őrzője

 

A gyapjú elegáns és egyben melegholni. Mivel 100% természetes-pont arra van szüksége tisztítás szempontjából, mint a hajadnak. Ezért, hacsak nincs 1 mosógépnyi tölteted, a gyapjú kelméket kézzel, langyos vízben, samponnal mosd ki. Utána törölközőre terítsd ki, hogy ne nyúljon, ne gyűrődjön.

 

 

A sampon 5-6-os pH-ja és a kímélő tenzidek megfelelő tisztítást fognak biztosítani. Soha ne használj erősen lúgos folttisztítót, mosóport ezeknél a ruhaneműknél.

 

Szappan- használd az utolsó grammig

 

Számos ötletet találsz a világhálón is arra, hogy a maradék mini darabka szappanokkal mit csinálj. Régi fél pár zokniba téve remek mosógatószívacsod lesz, habzik és dörzsöl egyszerre. Utána enyhén ecetes vízben öblítsd le a tényérokat, ragyogóan tiszták lesznek.

 

 

Ezt a „zsebibaba” módszert persze bevetheted más felületek tisztításánál is. A zokni anyaga lehet dörzsisebb vagy puhán törlő hatású.

 

Hajbalzsam- bőrre megy a vásár

 

Egy jó bőrcipő, táska vagy kabát szinte örök darab. Néha még turkálóban is kifogni egy-egy minőségi példányt. A bőrnek (mint az emebri bőrnek is) elsősorban hidratálásra van szüksége, és védőrétegre. Erre tökéletes a hajbalzsam: miután a port eltávolítottad a bőr ruhadarab, táska felületéről, puha rongyra tégy egy kevés balzsamot és dörzsöld át, majd töröld le a felesleget. Egyes természetes, vizes alapú bőrfestékek nem jól reagálnak a tisztításra,ezért érdemes tesztelned azt.

 

 

A különféle vegán olajok, illetve a méhviasz a barátunk,ha valódi bőr termékek tisztításáról van szó.

A bolti sprayk és szintetikus alapanyagú egyéb bőrápolók tele vannak felesleges illatanyaggal, színezékkel, petrolátum származékkal. Nem kell, hogy ezekkel érintkezzen kedvenc darabod.

 

A tisztaság fél egészség-úgy a személyi higiénia,mint otthonunk takarítás asorán ez jusson mindig eszedbe :)

 

Napsütéses novemberi napokat kívánok!


 

Barátsággal:

MM Kriszti« vissza
Blog
Mitől BIO a bio? Kalauz kezdőknek
Cimkék: kiemelt,

Kedves barátosném viccesen mondta, hogy a bio attól bio, hogy azt éjjel permetezik. Szerencsére ez nem így van-legalábbis az esetek jelentős részében-, azonban ennek megvan a néha igen borsos ára és bizony a bio piacon igaz: olcsó húsnak híg a leve.

Tovább
Kezdd el időben!-kamaszok bőrápolása

Ideje őszintén beszélni arról, hogy kamasz gyermeked bőre is változik-és öregszik. na nem feltétlenül a kora miatt...Hidratál hidratálj hidratálj!És mi még?

Tovább
Nyaralós kiszerelésű zöldkozmetikumok
Cimkék: kiemelt,

Nyaraláshoz a praktikum az első: többfunkciós, kis kiszerelésű termékekkel több móka fér a bőröndbe!

Tovább