Ezeket a kozmetikumokat bevetheted a háztartásban is

Ezeket a kozmetikumokat  bevetheted a háztartásban is

Elfogyott a mosószered vagy nem találod, mivel kéne a bőrcipődet tisztítani? Olvasd el tanácsainnkat rohanós év végi napokra.


Van az úgy, hogy már elővenni sincs kedved a különféle funkciókra szánt flakonjaidat, sőt, remélem igyekszel csökkenteni azokat. Egy-egy kényesebb ruhanemű vagy bútor miatt nem is biztos, hogy extra terméket kell vásárolnod. Mutatjuk.

 

Parfüm-varázsold el vendégeidet

 

Ha szerelmes vagy egy illatba, és otthonodban kedvenc parfümödet szeretnéd érezni amikor legközelebb vendégeket hívsz, próbáld ezt: az előszobai vagy fürdőszobai tükröt tisztítsd meg parfümöddel. Általában az Eau di toalett-ek megfelelőek erre, hiszen magas az alkoholtartalmuk. Az illatanyag ugyanakkor olyan tartós, hogy napokig, akár hetekig is megcsapja az orrod.
 

 

Előfordulhat, hogy kaptál ajándékba egy pocsék parfümöt. Akkor se dobd ki: a wc kagylót higiénikusan tisztíthatod meg vele és az illat talán oda éppen jó. Az üveget dobd szelektív hulladékgyűjtőbe, miután kimostad.

 

Sampon- a gyapjú őrzője

 

A gyapjú elegáns és egyben melegholni. Mivel 100% természetes-pont arra van szüksége tisztítás szempontjából, mint a hajadnak. Ezért, hacsak nincs 1 mosógépnyi tölteted, a gyapjú kelméket kézzel, langyos vízben, samponnal mosd ki. Utána törölközőre terítsd ki, hogy ne nyúljon, ne gyűrődjön.

 

 

A sampon 5-6-os pH-ja és a kímélő tenzidek megfelelő tisztítást fognak biztosítani. Soha ne használj erősen lúgos folttisztítót, mosóport ezeknél a ruhaneműknél.

 

Szappan- használd az utolsó grammig

 

Számos ötletet találsz a világhálón is arra, hogy a maradék mini darabka szappanokkal mit csinálj. Régi fél pár zokniba téve remek mosógatószívacsod lesz, habzik és dörzsöl egyszerre. Utána enyhén ecetes vízben öblítsd le a tényérokat, ragyogóan tiszták lesznek.

 

 

Ezt a „zsebibaba” módszert persze bevetheted más felületek tisztításánál is. A zokni anyaga lehet dörzsisebb vagy puhán törlő hatású.

 

Hajbalzsam- bőrre megy a vásár

 

Egy jó bőrcipő, táska vagy kabát szinte örök darab. Néha még turkálóban is kifogni egy-egy minőségi példányt. A bőrnek (mint az emebri bőrnek is) elsősorban hidratálásra van szüksége, és védőrétegre. Erre tökéletes a hajbalzsam: miután a port eltávolítottad a bőr ruhadarab, táska felületéről, puha rongyra tégy egy kevés balzsamot és dörzsöld át, majd töröld le a felesleget. Egyes természetes, vizes alapú bőrfestékek nem jól reagálnak a tisztításra,ezért érdemes tesztelned azt.

 

 

A különféle vegán olajok, illetve a méhviasz a barátunk,ha valódi bőr termékek tisztításáról van szó.

A bolti sprayk és szintetikus alapanyagú egyéb bőrápolók tele vannak felesleges illatanyaggal, színezékkel, petrolátum származékkal. Nem kell, hogy ezekkel érintkezzen kedvenc darabod.

 

A tisztaság fél egészség-úgy a személyi higiénia,mint otthonunk takarítás asorán ez jusson mindig eszedbe :)

 

Napsütéses novemberi napokat kívánok!


 

Barátsággal:

MM Kriszti« vissza
Blog
Miért nem töltik újra a boltban a kozmetikumokat?
Cimkék: kiemelt,

Égető probléma a műanyagok kontrollálatlan mennyisége hulladékként.Ugyanakkor a kozmetika ipar mintha ügyet sem vetne rá. Az összetevőkre már figyelünk, de mikor lesz tudatosabb az is, mennyi flakont "fogyasztasz" egy évben?

Tovább
Ezt a 3 dolgot a Te samponodnak is illik tudnia
Cimkék: kiemelt,

Mindenki a tökéletes sampont keresi,miközben ha szigorúan nézzük, mindenkinek EGYEDI hajas fejbőre és hajszerkezete van. Arról nem is beszélve, hogy éppen festett vagy sem, éppen stresszes vagy sem az életmód, stb.

Tovább
Végre egyszerűbb a szőrtelenítés-cukorpasztával
Cimkék: kiemelt,

A bundától télen is meg kell szabadulni, de nem mindegy mennyire fáj vagy mennyibe kerül. Most egy régi-új módszert mutatunk be.

Tovább