Édes élet- sima lábak Cukorpasztával

Édes élet- sima lábak Cukorpasztával

Márpedig a szőrnek mennie kell! Minden nő, férfi túl van már jópár módszeren. Fáj, ragad,drága és macerás az otthoni szépítkezés. Vagy mégsem?


Kinyitnak a strandok, érkeznek a melegfrontok. Ha eddig nem tetted, ideje kibújni a karanténbundából. Hoztunk egy olyan megoldást, ami évszázadokkal ezelőtt is ismert volt, 100 % természetes és meglepően hatékony még az erősebb szőrszálakkal is.

Ez a cukorpaszta. Nézzük a parktikus tanácsokat!

 

#1: Patronost vagy tégelyest vegyek?

 

Általánosságban: a patronos picit vékonyabban vihető fel a bőrre, és inkább a piheszőrök, vagy sötétszőke szőrökhöz, szőrtípushoz ideális. A tégelyes, pasztásabb verzió könnyebben elbáni erősebb,sötétebb szőrökkel (pl. hónalj, bikinivonal).

 

Használaz szempontjából egyik sem követlen nagyobb türelmet vagy előkészületet.

 

Itt találod őket >>> https://mosomami.hu/?kereses=Cukorgyanta

 

 

#2: Mennyire fáj a szőrtelenítés?

 

Igazából nagyjából úgy , mint minden,ami gyökerestől tépi ki a szőrt. Azonban nagy különbség a gyantával szemben, hogy nem nyúzza a bőrt, nincs égésveszély, vagy lehetséges  irritáció. Sőt, a bőr az értékes cukor összetevőket be is szippantja, hidratált és sima érzetű lesz. Ráadásul gyorsan végezhetsz a művelettel. 

 

# 3: Hogyan kell használni?

 

A patronost a kizárólag ehhez való melegítőben melegítsd fel, és a leítaknak megfelelően, papírcsíkkal használd. A tégelyest kétféleképpen is használhatod: spatulával- ha lágyabb, és ilyenkor könnyebb is papírcsíkkal lehúzni a szőrt. Illetve csupasz kézzel, "gyúrmaszerűen" 100% zerowaste módon. Ilyenkor a diónyi, kisebb baracknyi anyagot a szőröd növekedési irányával ellentétesen (néha ez trükkös lehet pl. combok) vidd fel a SZÁRAZ bőrre, majd gyors, erős mozdulattal, mintha gyantacsíkor húznál le, húzd le a kb. fél cm vastag cukorpaszta csíkot. Többször egymásután ezt meg tudod tenni.

Amikor már nagyon puha a "pasztagolyód" és tele van szőrrel, illetve el is színeződött, dobd ki komposztba. 

 

 

#4: Beleragad a ruhába vagy a hajamba?

 

Ez sima cukor. Sima ügy. Meleg vízzel gyakorlatilag mindenből kiszedhető. 

 

#5: Miért zerowaste?

 

Gyakorlatilag alig kell hozzá plusz ipari eljárás. A tégelyes verzió csoamgolása több mindenre újrahasználható. Környezetre nem káros a cukorpszta és természetesen azonnal le is bomlik. A patronos csomagolása szelektívbe dobható, hsizen 100% kiöblíthető.

 

Az idei nyár más-talán még többet igyekszünk társaságban lenni végre, ehhez az ápoltság alap feltétel. A sima bőrt úgy érheted el a 100% természetes cukorpasztával, hogy nem nyúzod a bőröd, sőt, ápolod. Mindezt az otthonodban, bármikor, ha van pár perced.

 

Kellemes készülődést!

 

Barátsággal:

MM Kriszti« vissza
Blog
Hogyan tedd meg az első lépéseket a vegyszermentes élet felé?

Tiszta baba, rendes ház-tartja a mondás...Észrevetted, hogy a rendelőben, a kórházban meg aztán a séták alkalmával mintha versenyt futnánk mi anyukák? Rengeteg a feladat, és sokszor nem jut idő a legfontosabb dolgokra.

Tovább
Szájápolás, egészség és a fluorid esete
Cimkék: kiemelt,

Alig 150 éves az első fogkefe, amit csak vízzel használtak. Jóval később kezdtek mindenféle pasztát is használni a polírozáshoz, tisztításhoz. Az 1900as évek elején fedezték fel, hogy a fluor a fogzománc képződésében fontos szerepet játszik, főleg gyermekeknél...Azóta persze történt ez-az, és a bizalom megrendült...

Tovább
Vidd haza a fodrászod- Új samponok születtek!
Cimkék: kiemelt,

Ráfoghatjuk az autóiparra, a fűtésre, a gyógyszeriparra, hogy műanyagot és káros vegyszereket termel-de gondoltad volna, hogy a kozmetikumod is tartalmazhat környezetre káros anyagokat? Ezek az anyagok legtöbbször a hajad természetes szerkezetével és igényével sincsenek összhangban.

Tovább