A szent olaj- BIO Monoi de Tahiti

A szent olaj- BIO Monoi de Tahiti

A legtöbben az illata miatt szeretnek bele először. Egy 100% természetes olaj, ami a legnőiesebb illatok egyikével büszkélkedhet és még szebbé is varázsolja bőrünket. Irány Tahiti...


Eredete dióhéjban:

 

A szent olaj, amit közel 2000 éve használ az emberiség szerencsés kis csoportja, a polinézek. Először a bőrgyógyító hatása volt elsődleges (napégés, sebek hegesedésének gyorsítása, kiütések,viszketések enyhítése), illetve vallás szertartásokon,ünnepségeken használták.

 

A virágokat egyébként egyaránt hordták és hordják férfiak és nők ékszerként és a hajukban. Ezzel kifejezve családi állapotukat.

 

 

Készítése tradicionális módon:

 

A Tiaré növényt (Gardenia Tahitensis, buzérfélék családjába tartozik) először is emberi beavatkozással lehet szaporítani, ugyanis a növény ún.aszexuális. A friss virágokat óvatosan leszedik és macerálják, azaz finomított kókuszolajban áztatják ki 12-14 napig. Az alatt a virág közel 80 illat anyaga és jótékony komponensei is kioldódnak. Ezután szűrik, csomagolják. A kókuszvaj hatásáról külön itt olvashatsz >>>http://mosomami.hu/MOSOMami-Blog/kokusz

 

Tudományosan is bizonyított

 

A Monoi de Tahiti olaj a legszürkébb napokat is szebbé teszi, hát még a bőrünket és hajunkat. Ma már szakirodalomban is szerepel bizonyított hidratáló hatása. Mind több nagyobb alapanyag beszállító is felvette palettájába.

 

A bőr vízveszteségét (TEWL= Total Epidermal Water Loss, azaz bőrön keresztüli vízvesztés) a kozmetikumok két módon tudják véghezvinni:

 

Okkluzív módon: pl. a méhviasz filmréteget képez. Így működnek a kőolaj származékok is.

Belép a bőr legfelső rétegébe és ott hosszan, 4-6 órán keresztül folymaatos hidratáltságot tart fent, még jobban, mint a sheavaj. A sheavaj inkább a visszazsírozást segíti. Mindkét vaj egyébként kimagasló triterpén alkohol tartalommal bír, mely érzékeny, gyulladásos bőrre jótékony hatással van. Egy 1998-as tanulmányt közlünk a Nemzetközi Monoi Intézet-től

 

http://www.monoi-institute.org

 

Egy másik tanulmány 2004-ben pedig azt bizonyította be (Agero A.,L& Verallo Rowell), hogy a kókuszvaj semmilyen irritációt nem okoz pszoriázisos bőrtünettel rendelkezőknek és legalább annyira irritáció mentes, mint az akkor népszerű ásványi olaj (mineral oil). Valamennyire még hatékonyabban hidratál, de nem szignifikánsan.

 

A hajvizsgálatban már szembetűnőbb volt az eredmény: a kókuszolaj be tudott szívódni a hajba, ezáltal érezhetően könnyebb kifésülést, hajérzetet kölcsönözve a használónak. Az ásványi olaj erre nem képes.

 

 

Ez azért fontos infomráció, mert korábban sokszor takaróztak azzal a kozmetikai gyártók, hogy a növényi eredetű olajok, vajak is okozhatnak irritációt és ezért teljesen elutasították azok használatát. Igen, ma is létezik sheavaj allergia, vagy illóolaj érzékenység. A Monoi de tahiti olaj még a legérzékenyebb bőrű vásárlóknak is be fog válni.

 

A monoi de tahiti olaj metil szalicilátot is tartalmaz, mely tovább növeli a bőr komfort érzetét. Enyhén hűsít és nyugtat.

 

Illatjegyei

 

A Tiaré virág közel 80 illatkomponenst hordoz, melyből az alábbiak kimagaslóak:

csokoládé

vanilia

méz

fahéj

 

 

A parfümipar előszeretettel használja a vele rokon meténgfélék cslaádjába tartozó pluméria félékkel (Frangipáni), melyeknek szintén lenyűgöző illatuk van. Ha szép virágokban szeretnél gyönyörködni, kattints ide: http://www.plumeria.hu.

 

Lazító olajos masszázs

 

Ahhoz, hogy az illata igazán felszabaduljon, langyosítsd meg az olajat. Ezután bátran masszírozd át fejbőröd hajmosás előtt néhány órával. Vagy akár kérj masszázst a Párodtól :). De jól esik bőrödnek úgy is, amikor napozás után a hűtőből kivéve kényezteted. Ilyenkor a Monoi olaj hasonlóan a kókuszhoz dermedt és kemény, de a kézmelegre azonnal olvad.

Az Ecocert által is minősített MM Gold Natur Monoi de Tahiti olajat itt találod >>>http://mosomami.hu/?kereses=monoi

 

 

Tehát ha extra érzékeny a bőröd és valami egyszerű,de nagyszerű kencére váltanál, megtaláltad! Vigyázz a bőrödre, hiszen bőröd a várad. Szép napokat!

 

Szeretettel

MM Kriszti« vissza
Blog
Segítség, mit adjak kisbabás családnak ajándékba??
Cimkék: kiemelt,

Azt hiszem a legkisebbeknek a legnehezebb ajándékot találni. Ő még nem igazán érti, a szülők viszont leterheltek, bizony anyagilag is. Adjunk örömmel, hasznos ajándékot nekik.Mutatjuk.

Tovább
Ápoló olajok helyesen:TETŐTŐL TALPIG
Cimkék: kiemelt,

Argántól a Tamanu olajig ma már minden kapható itthon is. Hogy valóban szépségedet szolgálják, érdemes megfelelő mennyiségben és módon használni őket...

Tovább
Szájápolás, egészség és a fluorid esete
Cimkék: kiemelt,

Alig 150 éves az első fogkefe, amit csak vízzel használtak. Jóval később kezdtek mindenféle pasztát is használni a polírozáshoz, tisztításhoz. Az 1900as évek elején fedezték fel, hogy a fluor a fogzománc képződésében fontos szerepet játszik, főleg gyermekeknél...Azóta persze történt ez-az, és a bizalom megrendült...

Tovább