A mosás Angyalai ezért adták az Ecetet a kezünkbe

A mosás Angyalai ezért adták az Ecetet a kezünkbe

Teheted uborkasalátába, vadasba és lencsefőzelékbe.Amúgy meg higiénikusan takaríthatsz vele.Az ecetről beszélünk...


Amikor elköltöztem otthonról, senki nem mondta,hogy ilyen macerás magamra takarítani. Itt már nem csak segítettem Anyunak. Ha nem mostam nem volt mit felvenni. Például. Egyik balatoni nyári szálláson a házinéni beinvitált a padlástéri szobába, ahol friss, de még picit ecetes illat volt. Makulátlan tisztaság. Mivel nem álltam jól anyagilag, hamar megfogadtam a tanácsát. Igenis lehetséges ecettel takarítani. A szag elillan, de aki nem bírja, citromsavval helyetessítsen.

Az ecet "házi" vírusokat elgyengítő tulajdonságáról itt is olvashattok. http://www.abc.net.au/health/talkinghealth/factbuster/stories/2012/02/02/3407024.htm

 

Nézzük, Nálad hogy segíthet ez az egyszerűen nagyszerű csodaszer:

 

PRO TIP #1: Szagmentesítés

 

Nincs az a koszos és szagos hűtő,amit ne tudnál tömény ecetbe mártott szivaccsal megmenteni. Csillogó felületek, friss illat fog uralkodni.

 

(Nicolas Barbier fotója)

 

PRO TIP #2: Pihe-puha ruhaneműk

 

Használj öblítő helyett 30 ml 10% os ecetet. Enyhe fertőtlenítő hatása van és puhává varázsolja a régebbi törülközőket is.

 


 

PRO TIP #3:  Ragyogó  színek-igen, a fekete is...

 

Az ecetes öblítés megóvja a színeket a fakulástól. Valójában a legjobb lenne, ha mindig enyhén savas mosószerrel mosnánk (pl. Econut levendula). Így a textilszálak nem nyúlnak meg, nem engedik ki a festékanyagot.

Ha már festékanyag: ecetes vízben áztatva az izzadtságfoltos vagy más ruha által megszínezett darabot újjá varázsolhatod.

 

 

 

PRO TIP #4: Tükörfényes ablak

 

Ha már eltávolítottad a koszt az ablak vagy tükör felületről, jöhet az ecetes áttörlés. Taszítja a port és sokáig csillogó marad a felület.

 

PRO TIP #5: Higiénikus  felületek

 

Említettük,hogy az átlagos házi vírusokkal bacikkal egész jól elbánik az ecet. A mikroorganizmusok fehérjéit rombolja. Én mindig áttörlöm a konyhapultot ecetes ronggyal, töményen :).

 

PRO TIP #6: Fehérítés

 

Szépen kiveszi az izzadtságfoltot. De szintén semlegesíti a fűtés, dohányfüst okozta sárgulást. Fehér pelusok mosásához, áztatásához kifejezetten hasznos társ.

 

 

PRO TIP #7: VÍZKŐOLDÁS

 

Tedd pumpás flakonba, adj hozzá egy kis vizet. És kész is a házi "bumm" vízkőoldó.

 

Egy szuper videó Szilvitől:https://www.youtube.com/watch?v=zDUaAudZUtw

 

Bíztatlak, hogy tarts otthon ecetet,és ne csak salátákhoz használd. Hamar elillan a szaga és fillérekből megúszod a takarítást.

 

Szép napot!

MM Kriszti« vissza
Blog
Pálmamentes EcoNut mosószappan- papír csomagolásban is
Cimkék: kiemelt,

Szuper mosószer-takarítószer a mindennapok során és akár fürödhetsz is vele. Ezt eddig is tudtuk. Pálmavaj nélkül készítjük-talán ez sem meglepő. Végre végre papírban is elérhető!

Tovább
Vegyszer maradvány kozmetikumban- így kerüld el okosan.
Cimkék: kiemelt,

Gyártóként nem lehet elmenni a bizonyos „baby púder” aszbeszt tartalma és egészségárosító hatása mellett, de egyúttal ideje, hogy megnézzük, a modern kozmetika ipar milyen veszélyeket tartogathat. Ezekre figyelj, ha 2019-ben tudatosabb, biztonságosabb bőrápolásra váltasz.

Tovább
Popsitörlők-nem csak hulladékveszély
Cimkék: kiemelt,

Gondoltad volna, hogy egyre több probléma adódik baktériummal fertőzött eldobható popsitörlőkkel? A felesleges hulladéktermelés csak a jéghegy csúcsa...

Tovább