8 KÜLÖNLEGES dél-amerikai szépségvaj, amit ismerned kell

8 KÜLÖNLEGES dél-amerikai szépségvaj, amit ismerned kell

Minden okuk megvan a mosolyra a brazil hölgyeknek-a természet bőséggel adta nekik a szépségolajokat, vajakat.Hajuk és bőrük ragyogó és mindig kamera kész.Hogy csinálják?


BACURI vaj /  INCI:  Platonia Insignis

 

forrás: www.rainforestchica.com

 

Sötétbarna, markáns, kemény vaj. Természetes A,-és C vitamin tartalmú,gyulladáscsökkentő és erős antioxidáns tulajdonságú összetevő. az elmúlt évek dél-amerikai kozmetikai kiállításainak sztárja.  2-5% között érdemes használni. Különleges bőr,-és haj érzetet kölcsönöz, és nagyn szépen hidratál. Magas százalékban  palmitin, mirisztil és lauril sav található benne.

 

 

CUPUACU /INCI: Thebroma grandiflorum

 

 

Fitiszterolokban gazdag, lanolin (gyapjúviasz) érzetű vaj, mely a vízmolekulákat a bőrhöz köti. Ezért kitűnő "barrier" és hidratáló. Ily módon ajakbalzsamok, popsikrémek, hajvégápolók fő összetétele lehet.

 

ILLIPE/ INCI: Shorea Stenoptera

 

A sheavajhoz hasonló érzetű vaj. Fokozza a bőr rugalmasságát, miközben szépen visszazsírozza azt.

 

KOKUM/ INCI: Garcinia indica

 

Trigliceridekben gazdag kemény zsiradék, mely kézmelegben gyorsan olvad és gyönyörűen beszívódik. Hasonló a murumuru-hoz. A dél-amerikai vajak mindegyike kissé barnába hajló (természetesen a finomítatlan verziót nézzük) és valamicske kávés aromája mintha mindegyiknek lenne :). A BABASSU/ INCI:  Orgbignya Oleiferavaj is ilyen, ezt a vajat,olajat már régóta forgalmazzuk, nézd csak: http://mosomami.hu/Babassu-olaj

 

forrás: kokumbutter.net

 

MURUMURU/ INCI:  Astrocarium murumuru

 

Selymes, könnyed zsiradék. Szombahőmérsékleten még kemény, de meglepően gyorsan elolvad testhő hatására. Hajápoló szerek fő adaléka, mert nem nehezíti el a frizurát és gátolja a további roncsolódást.

Itt bővebben olvashastz róla: http://mosomami.hu/?kereses=murumuru

 

TUCUMA/ INCI: Astrocaryum vulgare

 

Lauric és mirisztnsavban gazdag bőrápoló. Karamell színű és kissé kávé illatú hidratáló összetevő.

 

 

UCUBA/ INCI: Virola Sebifera

 

Gyulladást csökkentő és enyhe fertőtlenítő hatású vaj. Tapintásra a méhviaszhoz hasonló. Balzsamos készítmények alapanyaga.

 

Ezeket a speciális összetevőket becsüljük meg, hiszen kivételes forrásból származnak. Igazi csemegék bőrnek, testnek és léleknek. Valószínűleg tucattermékekben sosem lesznek jelen, de ha megóvjuk a forrásokat, az egyedi igényekre fókuszáló kozmetikai gyártól megörvendeztetik velük vásárlóikat.

Keress bátran bennünket, ha finomított vagy finomítatlan verziót keresel ezekből a különlegességekből. Mindig friss szállítmányt tudunk biztosítani néhány munkanap alatt.

 

(a borítóképért köszönet Caique Silva-nak)« vissza
Blog
5 indok,amiért a Te nagyszüleid is Zerowaster-ek
Cimkék: kiemelt,

Okoljuk az elmúlt bő 60 évet amiért a műanyag zacskók, a vegyipari szennyezés, a túlhalászat és mindenféle környezetszennyezés a tetőfokára hágott. Probléma, hogy a kezdetben a mosószernek kitalált szappanhelyettesító SLS és társai a kozmetikai iparba is bekerültek-és maradtak a mai napig. Gond, hogy mindenkinek okos kütyüje van miközben a sugárzásokról mintha senki sem beszélne.

Tovább
Hogyan kerüld el a kencéd grízesedését?
Cimkék: kiemelt,

Előfordult már, hogy kevertél egy balzsamos kencét,vagy sheavajas krémet, de valahogy nem állt össze, grízes maradt? Ennek több oka lehet, segítünk.

Tovább
Öko mosószer körutazás

Ma már világos,hogy több, mint múló divathóbort: a környezettudatos háztartásvezetés trendi, okos, hatékony és olcsó.Jó Neked és jó az élővizeknek-azonban az apróbetűs részt nem árt elolvasni...Gyorskalauzban megmutatjuk a tutit!

Tovább