Ha kozmetikum akkor csak a sampon,balzsam, tusfürdő jut eszünkbe-amihez sok víz kell.Gyártáskor és lemosáskor is. Ideje szemléletet váltani ZÖLDKOZMETIKUMOKKAL.

Hiszem, hogy mindenre van megoldás.Mindenre is! Közeleg a VÍZ világnapja, tisztában vagyunk vele mekkora kincs. Ahogy a bőrünk, hajunk is.  Mi már az elején nem csak arra fókuszáltunk, hogy a kozmetikum natúr vonalas legyen, de az alapanyagok fenntartható forrásból származzanak, és biológiai lebonthatóságuk kiváló legyen. Ez a ZÖLDKOZMETIKUM.

Mindent egyszerre nem lehet, a zöldülés is lépésről lépésre történik, de megmutatom most Neked, milyen kozmetikum fajtákat választhatsz, ha a bőröd egészsége mellett környezeted megóvása is a fő szempont!

 “Házias” szappanok

Itthon a 2000-es évek eleje óta dübörög a szappanfőzés . Jópár szépséges magyar cég is kinőtt ezekből az alkotásokból, és könnyen elérhetőek online és offline boltokban.

Tele vannak kellemes olajokkal, finom illóolajokkal. Sokaknak beválik hajmosásra is- ecetes öblítés köztelező a szappan magasabb pH-ja miatt.

 

Ultramodern  szappanok

Ezek nem hagyományos értelemben vett szappanok. Tömbben vagy “nudlikban” kaphatóak, és gyártási szempontból két módon készül belőlük szappantömb: hideg préseléssel vagy olvasztással (Melt and Pour). Syndet bars a nevük angolul, azaz Synthetic Detergents= szintetikus felületaktív anyagok. A legelső ilyenek alapja ásványi olaj volt, ma főleg kókusz alapú por tenzid. Ezek profin megkomponált alapok, mellyel Te is bátran kísérletezhetsz. Készülhet belőle sampon, tusfürdő, akár mosószappan is.

Szóval ha kedvet kaptál az alkotáshoz, ezekkel nem nyúlsz mellé. Biztonságosabb, mintha lúggal foglalkoznál. Itt meg tudod tekinteni kínálatunkat >>> https://mosomami.hu/Melt-and-Pour-szappanalap-NATUR

 

Balzsamos kencék  tetőtől talpig

Legyen szó haj olajról vagy lábápoló balzsamról egy közös van bennük: 100% olajakból-vajakból állnak. Bár mondhatjuk, hogy a növények termesztéséhez kell víz, de végső soron az olaj minden cseppje értékes. És itt a titok: a testápoláshoz is pár csepp elegendő. Tehát nem kell fél kilós tégelyekben vizet vásárolnod.

A legfontosabb, hogy mindig nedves bőrre kend az olajat, mert így a hidratálás is megvalósul.

Habolós kencék

Hallottál már a habolós flakonokról? Ez a szerkezet már kis mennyiségű tusfürdőt is, levegő segítségével erősen “felfúj”. Ami pedig landol az ember bőrén az vastag, dús, lágy hab. Ezt le lehet mosni hagyományos módon, de akkor sem szárítja a bőröd, ha “csak” letörlöd törölközövel.

Tehát kétféle módon is spórol vizet: jóval kevesebb terméket használ egy-egy pumpálásnál ÉS a lemosást is meg lehet spórolni (gondolok itt ágyban fekvő beteg esetében, vagy rohanós délután egy gyors arctörlésre) -a bőr tiszta lesz.

Por állagú kozmetikumok

Végül, de nem utolsósorban essen szó a por állagú kozmetikumokról. A teljesség igénye nélkül:

1. Olyan termékek, amelyeket előre be kell keverni vízzel, hogy felvihessük a bőrre.

Pl. Agyagos arcpakolás, otthoni máézes-olajos pakolás.

2. Vízmentes kozmetikum, de lemosásához mindenképpen víz kell

Pl. Por tenziddel készült fürdő/arcmosó porok.

3. Következő mosásig hajon lehet hagyni.

Pl. Száraz samponok

A paletta folyamatosan szélesedik, utat engedve a fantáziának.

Gondolkodjunk együtt, zöldülj velünk!