Nyáron mindenki kivirul, bőre szépül (főleg, ha a megfelelő UV-védelemről is gondoskodik). Aztán beköszönt az ősz, és minden megváltozik. Rövidülnek a nappalok, lehűl a levegő, hidegebb és szelesebb az időjárás. Testünknek és lelkünknek is nehezére esik ehhez az alkalmazkodás.

Akinek nyáron enyhültek az ekcémás tünetei, esetleg el is múltak, újra előjöhetnek. Újra itt az iskola, vissza kell jönni a szabadságról, többet vagyunk a négy fal között. Ezek bizony stresszforrások, amelyek a bőrünkön is láthatóvá válnak. A hideg, csípős idő, a kevés napsütés pedig rátesz egy lapáttal.

Természetes kozmetikumok: bőrápoló olajok

A száraz, érzékeny, viszkető bőrre ma már rengeteg készítményt találunk, de nem mindegy, mit választunk! Részesítsük előnyben a mesterséges illatanyag- és tartósítószer-mentes olajokat. Akár az arcra, akár a teljes testünkre alkalmazzuk, csodás hatást tapasztalhatunk. A természetes olajok visszazsírozzák a bőrt, puha tapintásúvá varázsolják. A jó minőségűek tökéletesen be is szívódnak a bőrbe, így nem kell attól tartanunk, hogy a ruhánkon foltot hagynak. Használhatjuk az olajokat magában, ilyenkor érdemes nedves bőrre felvinni, vagy natúr testápoló krémekbe cseppentve. Ezzel a krémek hatását is fokozhatjuk.

Csipkerózsamag-olaj (vadrózsaolaj), gránátalmamag-olaj, argánolaj

A nyerő hármas. A csipkerózsamag-olaj a kifejezetten száraz, igénybevett, érett bőrre való. Ápoló tulajdonsága mellett eltünteti az apró bőrhibákat, hegeket.

gránátalmamag-olaj antioxidánsokat tartalmaz, valamint gazdag K-, B6- és C-vitaminokban. Kitűnő a stresszes bőrre, igazi szépségelixír.

Az argánolaj magas E-vitamin tartalmával felveszi a harcot a bőr öregedési folyamataival szemben. Semleges illata miatt a férfiak bőrápolásához is tökéletes választás. Segít rendezni a bőr zsír-víz egyensúlyát is.

Természetesen mindhárom olaj megtalálható a MosóMami webáruházban. Próbáld ki ezeket a természetes bőrápolókat, hogy a hideg időben is ragyogjon bőröd! És ne feledd, a külső hidratálás mellett belülről is szépülj! Fogyassz sok vizet, gyógyteát. Vedd elő kedvenc bögrédet: itt a szezon!