A bundától télen is meg kell szabadulni, de nem mindegy mennyire fáj vagy mennyibe kerül. Most egy régi-új módszert mutatunk be.

Cukorpaszta vagy cukorgyanta?

Mi cukorgyantának hívjuk a webshopban (itt >>> https://mosomami.hu/category/Szortelenites )

Azonban ez a termék gyantát, vagy annak származékát egyáltalán nem tartalmaz, kizárólag cukor, méz, víz, citromsav alkotja.  Mivel azonban a szőrt gyökerestől tépi ki, a gyantához hasonló, a mozdulatok is hasonlóak, ezért így nevezzük.

Ha nagyon pontosan akarunk lenni, létezhetnek olyan gyanta készítmények, melyek összetevőként tartalmaznak cukrot vagy mézet, de ez nem 100% cukorpaszta.

Mennyire természetes a cukorpaszta?

Amennyire csak lehet: víz, méz, citromsav alkotja. Aki a gyanta származékokra allergiás, a cukorgyantát bátran választhatja.

Éppen ezért könnyen lemosható a bőrről simán vízzel. Ráadásul pihe-puha marad utána. A cukor,-és származékai köztudottan nagyon jótékonyan hatnak a bőr hidratáltságára.

Milyen testrészekre és szőrtípusra javasolt?

A világos barna, szőkés hölgyek-urak  itt is előnyben vannak: a cukorpaszta elsősorban a gyenge első szőröket, vagy a világosabb szőröket szedi jól ki.  Van, akinek mindenhol ilyen típusú a szőre (akár intim területen is). A sötés, erős szőrőkkel nem biztos, hogy kiváló az eredmény.
 

Patronos vagy tégelyes?

A patront otthon könnyebb kezelni, nyáron akár “magától” is olvadt állapotban van. A speciális melegítő készülék télen is segít optimális hőfokon tartani a cukorgyantát. Figyelem-ez a készülék nem alkalmas hagyományos gyanták melegítésére és fordítva is igaz. A klasszikus patronmelegítőben nem szabad cukorgyanta patront helyezni, mert túléghet, túlforrósodhat.

A tégelyes pasztát fapálcikával kell felhordani a bőrre-ez egy kis tapasztalatot, vagy kozmetikus barátnői segítséget igényel. Mi a MEDIUM -ot tettük a kínálatba, mert ez télen sem túl kemény, nyáron sem túl folyós. Függ a felhasználó személy kézhőmérsékletétől. Itt egy videó a műveletről >>> https://www.youtube.com/watch?v=GVKrLumCEpA

Jól mutatja, hogy a cukorgyantát FORDÍTVA kell használni (akár textilcsíkkal akár a nélkül), mint  a hagyományos gyantát. Azaz, kend fel a szőr növekedésével ellentétes irányba és húzd le az szőr növekedésével megegyező irányba.

A tégelyes cukorpaszta egyébként jó sokáig elég. A műanyag kupak újrahsznosítható, a fém tégely pedig kreatívan felhasználható.

Próbáld ki a a természetesen nagyszerű cukorgyantát, és légy ápolt télen is!