A legjobb hulladék,amit meg sem termelünk. Egy fokkal jobb, ha valamit újrahasználunk csomagolásra. A szalmapapír ebben nagyon ügyes!

A fű nő-néha sok is. A lekaszált/levágott füvet persze frissen szívesen fogyasztják állatok, tárolni azonban a füvet nem lehet- a takarmánynövényekkel ellentétben. A komposztra kerül. Vagy papír lesz belőle, több féleképpen.

Első generációs fű papírok voltak, amikor a hagyományos papírt vegyítették  fű rosttal.A papír ilyenkor lehet természetesen újrahasznált. Írni nem lehet rá, mert nagyon barna és göcsörtös, de borítéknak, mappáknak, nyomtatni rá iparilag-jó lehet. Aztán voltak a valóban fűzöld-fakózöld papírok, melyek már jobban hasonlítottak a papírlapra,amit jól ismerünk.

A technológia sokat fejlődött és ma már használható is, nyomtatható is a fűpapír, melyet valóban egyből dobható a komposztba.  Mi mégis azt javasoljuk, használd ezt is újra,például így:

– Tömd ki vele cipőidet, táskádat tároláskor, hogy ne veszítség formájukat.

–  Csomagolj bele újra valakinek valamit. Én ezen sosem sértődnék meg 🙂

– Tépd apró darabokra és ragassz belőle kreatív formákat, ez a gyerkek finommotorikus fejlődésének is jót tesz!

– Vágd szét és használd jegyzetpapírnak. Mindig kellemes emlék lesz, ha eszedbe jut, kitől és mit kaptál idén karácsonykor.

Azért, hogy a csomagolópapír mégse úgy érkezzen hozzád, mintha a kutya szájából szedted volna ki (aprópó, ha megeszi, nem lesz baja, persze ne ezzel etess ;-), a Karácsonyi csomagolópapírt csak személyesen saját autós szállítással juttatjuk el Hozzád, vagy megkérünk fáradj el érte Hozzánk. Egyeztessünk és legyen az egyik legzöldebb karácsonyod idén!

Itt találod >>> https://mosomami.hu/Csomagolopapir-fubol

Szép adventi hetet kívánok!