Azt gondolnánk, a növényi kozmetikum csupán nekünk jobb. Hajunk, bőrünk meghálálja, hogy kőolaj nélkül ápolod.Nos, ugyanez igaz Földünkre is-jobb, ha az alapanyag a föld felett nő…

Ugyanakkor tudjuk jól, már nem elég, ha egy alapanyag növényi.  Az apróbetű elolvasása nélkül megtéveszthetőek vagyunk: etoxilált kókusz szulfát, peg ricinusolaj, pálmaolaj alapú (még csak nem is RSPO) összetevők,  és tengereket átszelő ellátási lánc…

Lehet egy jó választással több? Mutatom, hogy tehet a samponod, balzsamot többet Érted és a környezetedést, 5 gyors pontban:

 

#1: Koncentrált formula

Az aktív anyag az a cucc, ami a mosóerőt adja, a habot. Azon anyagok keveréke a termékben, ami eltávolítja a hajadról a koszt és elmossa a vízzel, segíti az öblítést is. Az Eco-Salon termékekben az átlagosnál magasabb mosóaktív anyagmennyiséget tettünk, hogy igény szerint higítható legyen:

– Ha extra zsíros a hajad, habosíts közvetlenül a hajadon.

– Ha extra száraz a hajad, 2x-esen higítva alkalmazandó.


#2: Növényi tenzidek, kerülve a pálmaolajat

RSPO ide vagy oda, a pálmavaj kerülendő. Mi is egyre szélesebb körben  kivonjuk/helyettesítjük, és új Eco-Salon samponjainkban, tusfürdőinkben ezen alapanyag szinte teljesen kizárt. Mit jelent, hogy szinte teljesen? A nagy gyártók a glükozidok esetén vegyesen kókusz ,-és pálmavajat használnak, keveréket. Néha csak kókuszt. A Cocoyl glutamate és Coco glükozid esetén tudjuk biztosítani, hogy 100% pálmavaj  mentes, ahogy a Sodium PCA is.

#3: Utántöltők-csökkenő műanyag felhasználás

Amikor literes kiszerelést  vásárolsz, ezzel legalább 4 flakon sampon csomagolásától óvod meg a Földet.  Válassz hozzá egy csinos üveget pumpával, és igazán öko, trendi fürdőszobai kiegészítőt is készíthetsz >>> https://mosomami.hu/Uveg-pumpas-adagoloval-500ml

#4: Flakon magyar feldolgozásból, ami 100% újrahasználható

CO2 csökkentés a szállítási útvonal minimalizálásával és, a műanyag újra feldolgozásával. Csak az a rossz szemét, amivel nem lehet mit kezdeni- egyre több hazai flkaongyártó  ügyel arra, hogy hulladék nélkül termeljen.

#5 Töltesd újra kedvenc boltodban!

Te Magad is vásárolhatsz giga kiszerelésű sampont, tusfürdőt, illetve kedvenc csomagolás mentes boltodban is utántöltik. Egyenlőre ilyen alternatív módon tudsz még jobban hozzájárulni a műanyag szemét csökkentéséhez- és ez nem is olyan rossz, ugye?

Sok kis lépés sokra megy. Tarts velünk az úton!