Napkrém télen? Naná! Azt gondolnánk, télen ugyan minek napvédőkről diskurálni.Pedig lehet, hogy Neked sem árt elgondolkodni használatukon.

Tudtad, hogy a ráncok kialakulásáért a napfény az egyik felelős? Nézük, hogyan és hogyan tehet szépségedért MÉG ősszel/télen is egy jó napvédő készítmény:

#1: Napvédelem, mi más?

Gyakorlatilag Október közepéig nyár van, és bár gyengéden, de simogatnak a napsugarak.Aki érzékeny, szeplős, vékony bőrű, könnyebben megérzi, ha órákig napon tartózkodik. Le lehet égni, és a ráncok is kialakulhatnak. Napszemüveg szintén jól jön.


Az UVA (ráncosodásért felel, mélyebben jut a bőrbe) sugarak egész évben aktívak, csupán az UVB sugarak gyengülnek kissé ősszel és télen. Ezért mindenkinek javasolt a könnyed nappali krém, BB krém alá napvédő készítmény a mindennapokra. El sem hiszed, milyen sokat tehetsz a bőrödért.


Síeléskor akár ajkaidra is kerülhet a napvédőből.Bár léteznek napvédő ajakstiftek, némelyik kémiai anyagait jobb, ha nélkülözöd. Ásványi pigment tartalmú napvédőt bátran használhatsz. Sokan nem tudják, de a rosszindulatú bőrelváltozás az ajkak érzékeny bőrén is kialakulhat, ha nem védekezünk.

Arról ne is beszéljünk, ha a Sors Balira vagy Hawaira száműz Téged Január közepén :).

 

#2: Zsíros bőrre megoldás


Hamar fénylik az arcod? Keverd el kedvenc púdereddel az ásványi napvédőt így két legyet ütsz egy csapásra. Hosszan matt lesz a bőröd, a cink oxid közben a pattanások leszárításában is segít. A púder helyett alapozót is keverhetsz a krémes napvédőhöz, így egyfajta mattító BB krémet kapsz.

#3: Ha túl olajos az alapozód


Jó az árnyalat, de túl olajos az alapozód? Esetleg a bőröd változik a ciklusod alatt vagy a stresszes időszakok alatt? Egy ásványi napvédővel tudod szabélyozni ezt. A cink oxid, titánium dioxid segít a túl olajos kence eloszlatásában és tompításában, miközben a káros napsugarakat visszaverik arcod érzékeny bőréről.

Szóval ne vedd félválról a napvédelmet, még ha gyengébbek is a napsugarak. Bőrödnek egész évben szüksége van a gyengéd ápolásra és fényvédelemre.