Van egy réges régi lámpám, - nem petróleum 🙂 -, egy csodaszép családi emlék, amely gyönyörű piros.

Amikor sötét felhők gyülekeznek - vélt vagy valós okokból -, akkor ránézek erre a piros lámpára, ami még mindig fénylik.

Bár nálunk szerencsére nem dúl háború, nincsenek utcai harcok, az elmúlt 15 hónap és a média zaj bőven elég arra, hogy kibillentsen az egyensúlyból. Könnyű célt téveszteni, túl gyorsan ítélkezni és kétségbeesni egy-egy probléma kapcsán. Ilyenkor jön jól egy baráti fenékberúgás, valaki vagy valami, ami “felkapcsolja a villanyt”. Vannak módszerek,melyek természetes módon rendet tesznek Benned testileg és lelkileg. Bár a boldogság belülről fakad, ennek előmozdítása néha lehet valami külső körülmény is:

Ki a szabadba!

A mai napig ha megkérdeznéd, mikor győztem le önmagam, akkor azt mondanám: 2 éve, amikor a Rám-szakadékot megmásztam. Leírhatatlanul jó érzés volt! Elcsépeltnek tűnik, de nagyon működik: bármi is a munkád, elfásulhatsz még akkor is, ha imádod. A jó levegő, a sok zöld tudat alatt hat, utána szárnyalnak a gondolatok!

Hallgasd az esőt egy jó teával/kávéval a kezedben!

A májusi eső aranyat ér, ugyebár :). Meditálni sokféleképpen lehet, kinek egy jó dal, kinek a jóga válik be, de tény, hogy az elmédet le kell csendesíteni olykor. Ha kint úgyis vacak idő van, melegítsd fel a lelked és tedd rendbe a gondolataidat, hallgasd, ahogy az eső kopog az ablakodon!

Végy egy forró fürdőt, kényeztesd magad!

Az énidő rendkívül fontos, főleg, ha Anya is vagy 🙂 Az egész családról gondoskodnod kell nonstop, szalad a ház és még a munkahelyeden is helyt kell állnod. Az énidő részeként iktass be egy forró fürdőt, ápold bőröd rendszeresen és hidd el, sokkal jobban fogod érezni magad utána! Ha teheted, igyál a nap végén egy pohár bort is 🙂

Holt-tengeri fürdősó (pure Dead sea cosmetic salt)

1 839 Ft nettó 1 448 Ft

Tervezz és írd le!

Bármilyen hihetetlen, a leírt szónak hatalma van. Legyen szó a heti teendőlistáról vagy álmaid nyaralásáról, a tervezés segít a célt követni, lépésről lépésre. Ez a lépés néha kisebb, néha nagyob -csak ne állj meg teljesen :). Ha mozgásban maradsz, motivált maradsz!

Gondold át, mi tett régen boldoggá!

Néha minden olyan keszekuszának tűnik, mintha semmi sem lenne jó… Ilyenkor bizony a bevált módszer az, ha felidézed, mi tett eddig boldoggá, mitől érzel gyermeki örömöt magadban? Nekem például a legnagyobb örömforrás, ha egyszerűen csak spontán alakul egy program: valami, amit nem terveztem meg, nem bonyolítottam túl. Megkívánsz egy sütit? Ugorj el a legközelebbi cukrászdába és kérj hozzá egy habos kakakót is! Úgy érzed megőrülsz az íróasztalod mögött? Állj fel, sétálj 10 percet vagy vegyél ki fél nap szabit és töltsd, ahogyan csak szeretnéd!

Főzz egy finomat!

A kreativitás fiatalon tart és boldogságot hoz! Nem kell rögtön a legmenőbb festőtanfolyamra menni, hiszen a konyhádban minden adott a hangulathoz! Fűszerezz! Kérd el a barátaid titkos receptjeit, keress rá a nagyi rakottkrumpli receptjére. Alkoss és élvezd!

Gondoskodj másról!

Amikor a motivációd és a kedved a szakadék szélén táncol, ideje más szemszögből tekinteni a problémákra. Biztosan van valaki, akinek rosszabb, de legalábbis pont olyan problémája van, mint Neked. Akár offline akár virtuálisan, de érdemes felvenni a szálat és segíteni másokon!

Hagyj időt Magadnak!

Tuti, hogy a „keep smiling” nem működik. Előfordulhat, hogy sem a jóga, sem a séta, sem a finom ebéd nem működik éppen. Nem vagyunk gépek vagy robotok. Jöhet egy kiadós alvás mindenféle kütyü nélkül. Sokszor egyszerűen csak fáradtak vagyunk. Ha módodban áll 1 nap szabadságra menni, csak pihenj, ülj ki az erkélyre, a teraszra, nem fog beszakadni emiatt a GDP. Ha a munkahely, a család, vagy bármi más okból csapnak is össze a fejed felett a hullámok, a megoldás Benned van!

Erősebb vagy, mint gondolnád!

Ne felejtsd, mások gondolatait nem tudod megváltoztatni, de a sajátodat bármikor!

Légy a saját lámpagyújtód!