Kimondani is kacifántos, de amikor először éri a bőröd-WOW! Azonnal feszesebb tapintású és fiatalabbnak tűnő bőr az eredmény.

Saját bőrünk is termeli, szervezetünk működésében afféle "olajozó" és víztározó anyag. Egy óriás cukormolekula, poliszaharid. Szerepe van a mozgásban és bőrünk rugalmasságában egyaránt, ezért ha teheted, fogyaszd belsőleg is kúraszerűen, mint a kollagént. Teljesen mindegy, hogy a hialuronsav természetes  (baktérium által erjesztett vagy esetleg állati forrsából) vagy szintetikus eredetű, a bőrre szuper hatása van, egy teljes napig képes segíteni azt a víz megkötésében.

Ami nem mindegy, az az , hogy melyik méretű hialuronsav melyik kencében, vagy milyen funkciójában érvényesül a legjobban. Talán nem is tudtad, hogy ennyi féle létezik.

Nagy molekulaméretű HA

Személyes kedvencem, mert multifunkciós összetevő. 0.2-0,5%-ban érezhetően zselésíti a kozmetikumot-azaz stabilabbá teszi miközben sikamlós érzetet hagy maga után. Másrészt a bőrt bevonja egy nagyon kellemes film réteggel és érezhetően selymesebb tapintású lesz.

Adagolása függ a fő céltól, de az ára határt szabhat használatának: 0,05-1% ig terjedhet.

Közepes molekulaméretű HA

Ez a méret is képes zselésíteni kissé, de fontosabb, hogy a bőrben mélyebben szívódik fel; nagyon szépen összedolgozik a kence többi összetevőivel egy komplex bőrápolás részeként.

Mindeféle szérum kötelező összetevője, és luxus arclemosók, tusfürdők gyakori összetevője is.

Adagolása 0,05- 0,5%.

Kis molekulaméretű HA

A hosszútávfutó összetevő…A bőr mélyebb rétegeibe jutva segíti az új sejtek vízfelvételét,  kitűnően hidratál és napról napra biztosítja az apróbb ráncok kisimulását.

Ez a méret zselésíteni már nem képes érezhetően, ugyanakkor a krémeket, akár tusfürdőket érezhetően selymesebbé teszi, és páratlan bőrérzetről gondoskodik.

Adagolás: 0,05-0,1%

Oligo HA

Ez a méret még pont nem a gyógyszeripari vivőanyag, ugyanakkor szenzációs összetevő az extra száraz és öregedő bőr ápolásában.

Méretéből adódóan segíti más alkotóelemek bőrbe való bejutását és hosszan tartó hidratálásról gondoskodik.

Adagolás: 0,05-0,2%

A hialuronsavaknak minden típusú bőr ápolásában szerepe van és létjogosultsága számos kozmetikumban. Igen kis adagban is képes javítani bőrünk rugalmasságát, tapintását és megjelenését stresszess napokon is. Nálunk 3 féle méretben találod meg ezt az összetevőt. Kérdezz bátran>>>  info@mosomami.hu.