Mindenki a tökéletes sampont keresi,miközben ha szigorúan nézzük, mindenkinek EGYEDI hajas fejbőre és hajszerkezete van. Arról nem is beszélve, hogy éppen festett vagy sem, éppen stresszes vagy sem az életmód, stb.

A reklámok többsége azt ígéri, az adott sampontól erősebb, egészségesebb lesz a haj és persze ragyogó. Az igazság azonban, hogy van, amit tud a sampon és van, amit nem. Sőt, az igazság az, hogy elsősorban a hajas fejbőr egészsége a fontos, hiszen a haj már lenőtt, és egyébként maga a hajszál élettelen.

A hajszálat úgy képzeld el, mint a legszebb, legféltettebb gyapjú pulóvered: amikor mosod, szárítod, fested, kezeled, újabb és újabb behatásoknak teszed ki. Legyen az fizikai vagy kémiai. Van ami visszaállítható, és van,ami nem. Ilyenkor jön az olló.

Nézzük,hogyan segíthet mindezeken egy jó sampon!

Amit a samponodnak tudnia kell

 

Első : A tisztítás.

Gyengéd tisztítás környezeti ártalom nélkül. Azaz, amikor a fő funkcióját ellátja a sampon/szappan, nem szabad, hogy a természetes zsírréteget teljesen eltávolítsa, és közben még a környezetbe is olyan anyagokat moss ki, ami az élőlényekre veszélyes. A gyengéd tisztítás különösen érinti a hajas fejbőrt: ha az kiszárad, vagy már eleve érzékeny, sebes, büntetés számára a túlzott, maró tisztítás.

MEGOLDÁS: Növényi alapú glükozidok és etoxilálás mentes tenzidek.

Második : A  kondicionálás.

Egyes filmképző, színvédő olajok szükségesek a hajunk számára, hogy a pigmentek szépen tükröződjenek, a sérülések pedig minél később alkauljanak ki, vagy ne is jöjjenek létre. Ebben a hajbalzsam is segít, de lehet, hogy egyetlen termékben megtalálod a tisztítást és a visszaápolást. Akinek extra száraz a haja, igényli az erősebb visszazsírozást. Ezt növényi olajokkal lehet megoldani,hiszen a szintetikus olajok,szilikonok a környezetre károsak, hajunkat akár száríthatja is.

MEGOLDÁS: például jojobaolaj, argánolaj, mandulaolaj.

Harmadik: A hidratálás.

Furcsának tűnhet, de annak ellenére, hogy sok sok vízzel mossuk a hajunkat, az közben kiszárad… Minél hosszab a haj, annál jobban és látványosabban. Ezért virágvízzel, hajbalzsam spray-vel szükség szerint bátran lehet segíteni neki, hogy a rugalmasságát megtartsa. Pl. Eco-Z hajbalzsam spray ITT >>> https://mosomami.hu/product/Eco-Z-Hajbalzsam-spray

Vannak extra összetevők, min a panthenol, keratin, glycerin, melyek segítik a maradék kis vizet benntartani a hajszálakban, vagy akár a környezetből pluszban felvenni. Hidratálásra a fejbőrödnek különösen szüksége van, pont mint bármely bőrfelületnek a testeden. Ezért mindig alaposan masszírozd át a fejbőröd hajmosás során.

MEGOLDÁS: például: Rózsa virágvíz, levendula virágvíz.

Bónusz 4: A „tudományos” samponok

Egy sampontól,amit kiöblítesz, sosem várhatsz gyógyhatást, csodát. Nem lesz valóban dús vagy több a haj, ahogy visszavarrni sem fogja a már letört, sérült részeket. Ugyanakkor a fejbőrt lehet extra összetevőkkel ÁPOLNI,hogy ott a hajhagymák bőséges vérkeringés közepette egészségesen működjenek és, ne jöjjön létre gyulladás, korpa.

Lehet a fejbőr vérkeringését stimulálni, akár bioaktív összetevőkkel bombázni.

Amikor szép haj nő ki, azt könnyebb növeszteni, fenntartani az egészséges kinézetet.

Ezt csak egészséges összetevőkkel tudod elérni, ami Neked is jó és a környezetedet sem terheli feleslegesen. Ezek a zöldkozmetikumok.

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal!