Bár rövidesen beköszönt az elektromos autók kora, a pufogó vaslovak károsanyag kibocsájtását bizony a bőrünkön is érezzük. Vedd elejét az idő előtti bőr öregedésnek, és ápold szépséged a természet adta kincsekkel-egyszerűbb,mint gondolnád, nézd csak…

Bőröd a várad, ezért elsősorban tisztának és hidratálnak kell lennie, de sokan nem tudják,  hogy a megfelelő visszazsírozás is fontos. Míg a megfelelő hidratálás a bőr rugalmasságát biztosítja, a zsírok a puhaságot adják vissza a felsőbb szarurétegnek, melytől a bőr tapintása bársonyos és puha.

Védelem külsőleg- tisztítás

Sajnos ma már igazolt tény, hogy az intenzív autós forgalomból eredő ún. lebegő szennyeződések az arcbőrön meg tudnak ülni, ezzel korai öregedési jeleket, esetleg foltokat okozva. Ezért ma már a bőr megtisztítása alapos kell, legyen, főleg este. Körkörös mozdulatokkal homloktól az állig haladva habosítsuk fel a használt kozmetikumot arcbőrünkön, majd öblítsük le.

A visszazsírozást már itt elkezdhetjük pl. egy shea vajas szappannal. Ilyenkor van az ideje egy magas antioxidáns tartalmú arcolajnak, vagy krémnek is : tartalmazzon argán olajat, E-vitamint, búzacsíra olajat, jojoba olajat.

A hajunkat szükség lehet naponta is mosni. A savas levegő károsítja a szálakat, az erős UV is oxidáló hatású. Bár a haj már elszarusodott szövet, a hajhagymáink élnek és lélegezni akarnak: ezért a hajas fejbőrt se terheld szilikonos, parabénes termékekkel.

Védelem napközben- ásványi sminkek

A jó ásványi alapozó, egy kedvező, lehetőleg natúr összetételű smink, BB krém  védi bőrünket a környezeti behatásoktól, és óvja a kiszáradástól azt, miközben mindig top formában lehetünk egy selfie-hez :). A bio sminkeke nem csak kiemelik szépségedet, de megelőzik a ráncok kialakulását, hagyják lélegezni a bőrt, elősegítik a rugalmas, selymes bőrérzetet.

nyári napokon érdemes picit napvédő krémet is tenni a smink alá-a fizikai fényszűrővel ellátott napkrémek például zsíros bőrre kifejezetten jó hatással vannak.

Védelem belsőleg- étkezés

 Nagyon érdekes, hogy mind a vizet, mind pedig a zsírt a táplálkozás során belülről is pótolni kell, azaz sok vizet inni és, elsősorban növényi telítetlen zsírsavak formájában, zsiradékot fogyasztani (tökmag, napraforgó  mag, diófélék)A rengeteg roppanós zöldség-gyümölcs fogyasztása pedig alakunkra és egészségünkre is kedvezően hat, a heti többszöri edzés pedig felpezsdíti vérkeringésünket, ami a bőr vérellátását felpezsdíti.

Ezzel azonnali jobb színt kap arcbőrünk, valamint az izzadsággal sok méreganyagtól megszabadulunk.

Bár egy ideális világban mindenki elektromos autóval jár vagy gyalog, van még mit tenni. Addig is, fenti tanácsaink segítenek a legjobb formában maradni.