Tanítsuk gyermekeinket a környezetvédelemre animációs mesék segítségével!

Gyermekeink tanulnak és mindeközben jót szórakozik az egész család. Ezek a mesék korhatár nélkül megtekinthető, tanulságos, übercuki animációs filmek, melyek érthetően mutatnak rá korunk, szó szerint égető problémáira. Mindig győz a jó, mindig van remény, ezért ezek a közepesen hosszú mozifilmek egyszerre tanulságosak és szórakoztatóak.

Ez a 3 animációs film talán még Nektek is mutat újat, talán Te is most találsz majd rá a zöldebb útra.

Túl a sövényen (2006)

Fiatal felnőttként néztem meg először és napokig a hatása alatt voltam: pedig akkor azt hittük, ez csak az amerikai fogyasztói társadalmat figurázza ki. Sajnos az emberi karakterek itthon is megjelentek, és ma már látjuk, a sok sok-sok lakóparknak lehetnek ártatlan áldozatai is.

Ma már szerencsére szigorúbb környezetvédelmi irányelvek vannak érvényben, melyek érvényre juttatják az erdő lakóinak jogait. Ez a rajzfilm örök klasszikus és kiváló kezdő film kisgyerekeseknek is.

Semmi félelmetes nincs benne, de a gyerkőcnek biztos lesznek kérdései utána. Néhány kulcs karakter: Pityu, nátrium glutamát 🙂

Wall-E (2008)

Szinte napra pontosan 13 éve jött a mozikba ez az ikonikus film, ami már az emberiség kissé sötét jövőjét vetíti elő - egyúttal mutatja, hogy mindig van megoldás. A sok-sok hulladék problémája kontra a növények fontossága kap szerepet a mesében. A két főszereplő egy cuki robotpár: Wall-E és Éva. Mi nagyjából 15-ször néztük meg eddig, és még mindig izgatottan várjuk a végét.

Lorax (2012)

A 2012-ben bemutatott amerikai animációs film fő üzenete: „Hacsak valaki nem tesz a természetért, akkor semmi sem fog megjavulni. De nem ám!” Röviden összefoglalva minden jó, ha vége jó, de addig is, van mit izgulni, hogy tényleg minden fa megmarad -e, hogyan tudunk újra erdősíteni és, fogyasztói szokásainkat 180 fokban megváltoztatni.

Extra spoiler: kezdő vállalkozóknak is jó iránymutató, hogyan vegyék figyelembe a környezetvédelmet is, míg nagy álmokat szőnek és terjeszkedni kezd a cég. Reméljük a multik vezetői is megnézik! Egy kis romantika itt is belefér, szóval a kiskamasznak sem ciki még, tényleg minden korosztállyal szórakoztató mozi ez.

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal!

Jó mulatást kívánok!