Jobban nem is kezdődhetett volna az év: megkaptuk az új, magyar tanúsító cég, az Ultragreen Kft jóváhagyását mosószereinkre.

Mi is az a pillangó hatás? Tudod, amikor sok kis apró szárnycsapás olyan nagy hullámokat hoz létre, hogy a végén akár szélvihar is lehet belőle. Ezt érzem mindig, amikor a kis hálós zsákkal vásárolok zöldséget, vagy negyvenszer is kimostam már a bevásárló szütyőmet, vagy,amikor újratöltöm a mosógélemet. Legalább ilyen jó érzés hogy tudom, a tisztítószereim összetételükben is tudatosak.

Miért csak most lett öko védjegy használati jogunk?

A MosóMami Kft mindig is vállalta az apróbetűt és a sok év pozitív visszajelzései mind megerősítettek bennünket: lehet jót jó áron gyártani. Egy családi cég megtanulja korán: a sikerek apró lépésekben érkeznek; először BIO tanúsítást sikerült elérnünk, majd sok sok sok termékfejlesztés, webshop fejlesztés, telephely költözés és végre találni olyan tanúsító céget, akikkel közös, tudományos elveket vallunk. Mindezt reális áron és alapos labor háttérrel- hogy a vásárló és a környezet is tényleg jól járjon.

Miért magyar tanúsító szervezet?

Ahogy a Biokontroll Kft, úgy az Ultragreen Kft mögött is magyar, vegyészi csapat áll. A számos előny közül a számunkra legjelentősebbek:

1. Nincs utazási CO2 kibocsájtás (pl. nem kell Franciaországból vagy csak Ausztriából ideutaznia az auditáló személynek és ez költségben sem jelentkezik)

2. Gördülékeny papírmunka, gyors gyártóhely ellenőrzés- a laborvizsgálatokat  könnyebb kivitelezni és, a folyamatokat még jobbá tenni a gyártási folyamatban.

3. Érthető, magyar nyelvű tanúsítás érthető követelmény rendszerrel- ez a vásárlónak ellenőrizhető és követhető.

4. Szigorú alapanyag összetétel rendszer-olyan, amit eddig mi nem tapasztaltunk más tanúsítóknál (pedig sok szálon felvettük a kapcsolatot az évek alatt). A receptúrákat illetően pedig biztosak vagyunk benne, hogy az információval nem élnek vissza-hiszen egy összetartó magyar piacon jelent meg ez a startup.

Hogyan tehetsz még vásárlásoddal a környezetért?

Egyszerű, apró lépésekkel: így télen keresd a hazai, télálló zöldségeket-gyümölcsöket: sörretek, zeller, alma, káposztafélék, hüvelyesek. A feldolgozóiparnak köszönhetően szuper fagyasztott termékeket is lehet találni. Amit tudsz és szívesen vállalsz: készíts házi tisztítószert: pl. citromsavból öblítőt vagy csaptelep tisztítót.

Tudod, apró szárnycsapások…