Milyen káros anyagok vannak a hagyományos sminkekben?

Milyen káros anyagok vannak a hagyományos sminkekben?

Szeretnéd ha a sminkelés nem menne az egészséged rovására?


 

Nézzük meg, hogy mit is tartalmaznak a legtöbb hagyományos sminkek...

 

 

Szintetikus olajok:

 

Ápoló hatást nem fejtenek ki, csupán megülnek a bőrfelszínen, és arra érzékenyeknél pattanást vagy éppen kiszáradást okozhatnak. Rúzsokban alkalmazva pedig simán juthat az emésztőrendszerbe.


Parabének:

 

Mind több tartósítószert vizsgálnak-különösen az ún. bőrön maradó kozmetikumok esetében. Hiszen a bőrön át igenis fel tud szívódni számos anyag, hatóanyag. Nem ismerhetjük az összes alapanyag együtthatását egészségünkre. Ezért a kevesebb= több elvét vallva a természethez nyúlunk vissza.


Színezékek:

 

A szintetikus színező porokat a bőr kevésbé tolerálja, s tartalmazhatnak különféle káros vegyületeket. Pl. előfordulhat halogén bennük. Egyes színanyagokat pl. nem engedélyeznek ajakrúzsba, vagy szemfestékbe.Érdekes, nem?


Glutén:

 

A glutén érzékenyek jól tudják, hogy kis mennyiség is nagy kellemetlenséggel járhat számukra. Jó tudni, hogy a márka erre is odafigyel.

 

 

A BIO sminktermékekben ezek nem találhatóak meg, azonban antioxidánsokat tartalmaznak, amik jók.

 

Szóval pár szó az antioxidánsokról...

 

Antioxidáns:

 

Az antioxidánsok jótékony hatását először a táplálkozási szakértők sulykolták belénk. Együnk zöldségeket, E vitamin kapszulát, mert azok jó antioxidánsok. De mi ellen is harcolnak ezek? A környezeti hatások, a napi stressz és az öregedés hatására szervezetünkben, így a bőrszövetekben is szabad gyökök keletkeznek. . Ezek olyan kis részecskék, melyek "bolyonganak" sejtjeink között, egy vagy több szabad elektronnal, ami mást sem szeretne, csak párt találni magának. A szabad gyökök tehát oxidálhatják a sejtjeinket.A bibi ott van, hogy ez a szabad gyök nem túl kedves módon egy egészséges sejthez szeret kapcsolódni és sejtromboló hatású.
Ennek megfigyelhető kozmetológiai jelei a bőr korai ráncosodása, és egyéb látható bőrproblémák.
Hogy megelőzzük ezt, illetve, hogy védjük a kencékben található természetes olajokat is az oxidációtól (avasodástól), E-vitamint használunk-minél többet, annál jobb :)

 

Kattints ide és nézd meg BoHo BIO sminktermékeinket.« vissza
Blog
10 év a mosódióval
részletek
Amiért Én beépítettem az agyagokat a bőrápolási rutinomba (és Talán Neked is kellene)
Cimkék: kiemelt,

Tapasztald meg saját bőrödön, miért használnak a legnagyobb gyártók is agyagot a kencékbe.Az agyagok mind több terméktípusban hódítanak teret.Mi a titkuk...?

részletek
HATÉKONYSÁG VS. Marketing: haladó kencés tippek a homeopátia megkérdőjelezése után
Cimkék: kiemelt,

Az anyák egy személyben orvosok, kozmetikusok,fodrászok és pszichológusok. A gyógynövények ezért szervesen kapcsolódnak tevékenységünkhöz évezredek óta...

részletek