Vegán&Cosmos minőségű SZILIKON HELYETTESÍTŐK

Vegán&Cosmos minőségű SZILIKON HELYETTESÍTŐK

Amikor először találkoztam ezzel az anyaggal, két dolog lepett meg: közel 50 éve kapható és kizárólag kókuszból nyerik, nagyon egyszerű eljárással. Bőrérzetből ötös :)


Sikamlós,selymes bőrérzet. Ragyogóan fényes, könnyen kifésülhető, könnyed haj. Ki ne vágyna erre, pláne ha nem kell sokezret fizetni egy flakon kozmetikumért...?

 

Az emoliensekről még egyszer

 

#1: természetes VS ásványi olaj alapú

 

Az emoliens az az olajos, zsíros összetevő egy kozmetikumban, mely a bőr visszatáplálásáért és a bőrérzetért felel. Azaz egyfajta használói élményt nyújt egyik fő érzékszervünkön keresztül. A szilikonok évtizedekig szolgáltak nekünk, sőt a legtöbb haj,-és bőrápolóban ma is bőséggel megtalálhatóak. Bár egyes típusok használata korlátozva van EU rendelet által, ettől még éppen elég gond, ha a környezetbe kerülnek. Még fodrászok is elismerik, hogy a haj annyira hozzászokik a szilikonos termékekhez, hogy egy idő után kezelehetetlenné válik.

 

 

A hajspraykben, kondicionálókban főleg cyclopentasiloxane-t (D4), cyclotetrasiloxane-t (D5) és dimethicone (D)-t használnak. De gyakori, és valamivel modernebb a trichometicone (T) és a dimethicone copolyol (DC). A D4 és D5 az Európai Bizottság állítása szerint káros az emberi reprodukciós képességére. (itt olvashatsz erről bővebben: http://obeliscosmetics.net/cyclopentasiloxane-d5-and-cyclotetrasiloxane-d4-restricted-in-the-eu/) Probléma az is, hogy  valódi táplálást nem nyújtanak. Olcsó és látványos átmeneti hatást nyújtó alapanyagok. A bőrön  komedókat képezhetnek, és egy szilikonnal megtömött kozmetikum egész napos viselete-főleg sminkszerekről beszélünk- nem ideális.

 

 

#2: felszívódás és utóérzet (playtime)

 

Minden kozmetikumban más az elvárás és minden vásárló mást szeret a bőrén. Általános elvárás azonban a gyors felszívódás, de egyúttal a hosszan érezhető kellemes, bársonyos hatás is. Ehhez szoktunk hozzá a kozmetika ipar robbanásszerű beindulása óta- 1940-es évek. Még mindig nehezen váltunk egykomponensű olajokra, vajakra (pl. sheavaj, mandula olaj), mert zsírosnak gondoljuk őket, vagy mert lassabban szívódnak fel és macerásabb a használatuk.

 

 

Éppen ezért vannak segítségünkre a könnyed,növényi szilikon alternatívák.  Emulziókban élménnyé varázsolják a testápolást, hajápoló szerekben pedig simaságot kölcsönöznek és táplálják a hajszálakat.

 

Egy közepesen gyors felszívódású tagjuk a caprylic/capric tryglyceride, művésznevén frakcionált kókuszolaj. ITT találod >>> http://mosomami.hu/Frakcionalt-kokuszolaj-c-c-triglyceride

 

Hogyan tudd, mikor melyiket használd?

 

Termékhez az alapanyagot. Azaz nem mindegy, hogy testápoló olajat vagy körömágybőr ápoló olajat vagy hajvégápoló olajatszeretnél készíteni Magadnak.

 

A hajon jó, ha az olajnak szépen van ideje beszívódni és hosszan táplálni azt.Ezért szeretjük a VCO kókuszt vagy az argánt, főképpen a jojobát. ITT találsz sokmindent egy szuper hajvégápoló olajhoz  >>>http://mosomami.hu/category/Natur-vajak-olajok

 

 

Kéz-köröm: itt a gyors felszívódás a fontos; a dicaprylyl ether pici mandula olajjal vagy olíva olajjal keverve varázslatos. Mi vegaszil-nek nevezzük, és itt találod >>>http://mosomami.hu/Vegaszil-d-ether

 

 

Testre valahol a kettő között kell, hogy legyen a bőrérzet, évszaktól függően persze. Ehhez egy közepesen terülő, tápláló érzetet adó segéd olaj kell, a coco caprylate/caprate, szérumolaj .Keverd el fele-fele arányban bármilyen kedvenc olajoddal és kész a ragyogó bőrápoló olajod.

 

 

A zöld kémia tehát segítségünkre van akkor is, amikor a natúr kozmetikumunkat szeretnénk új szintre emelni. Bőrérzetben, hajérzetben határ a csillagos ég. Érdemes sokféle olajjal próbálkozni és megalkotni a Saját igényeidenek megfelelő kozmetikumot.« vissza
Blog
Habos babos: mitől más egy kézmosó,mint egy tusfürdő?
Cimkék: kiemelt,

A kérdés,ami tudatos fogyasztóban biztos egyszer felmerült:miben más egy látszólag ugyanúgy habzó tusfürdő, mint pl. egy sampon?

Tovább
MELYIK A TE SHEAVAJAD?
Cimkék: kiemelt,

Önmagában is kitűnő bőrápóló, alapanyagként pedig egyenesen kötelező minden kozmetikumba, ezért is érdemes akár hobbi,-akár profi készítőként átgondolnod, NEKED melyik változat lehet a nyerő

Tovább
Hennázás: jelenleg jóban vagyunk :)
Cimkék: kiemelt,

Már-már feladtam a hennás kísérletezéssel, amikor is megszületett a rubinvörös árnyalat. De van,ami fontosabb a kapott színnél is...Elmondjuk

Tovább